Learning Mind Mapping

Vad är en mindmap? En mind map är ett nytt sätt att anteckningar. En mind map är en bild, som omfattar allt organiserat på ett logiskt sätt. Du kan använda en mindmap bra om du vill komma ihåg information. I den här artikeln, jag förklara du kort förklara hur du kan skapa en mindmap på ett bra sätt.

Vänster och höger halvklot

När du använder Mindmapping båda halvkloten. Du använder din vänstra hjärnan till ordning, logik, listor / scheman ?? s och analys. Du använder din högra hjärnan för färg, form, rytm, rumslig orientering, se anslutningar / plats och syntes. Som ni kan se, vår högra hjärnhalvan en hel del, men det är ofta för att hantera, bearbeta information knappast används.

Tänk Stilar

För att förstå något av Mind Mapping också vad du behöver veta om hur du tänker. Det finns olika sätt att tänka. Om du vet något och du tränar det, kommer du se att du kommer Mind Mapping mycket bättre.
Associativt tänkande
Du uppfinna tankar. Om du är lite longer're gör det blir lättare. Nya idéer kallas om du är ett par eller mer. Detta beror på att en tanke tar upp en ny idé. Den växer och växer.
Hierarkisk tänkande
Dina tankar går till associativa tänka igenom varandra. Det bör finnas struktur i en logisk ordning. Med lite övning lär du dig att organisera olika tankar. Den Mind Mapping är viktigt att du kan göra detta väl.
Radiell tror
Aldrig hålla dina tankar. Om du har beställt en gång åtanke, bör du vara medveten om att det finns massor av saker framöver. Ibland måste du också justera din layout. Du bör alltid igen kunna titta på din organisation och tankar till.
Kreativt tänkande
Allt är möjligt, tänka och fantisera, men löst. Kreativt tänkande bidrar till att uppfinna nya saker, men också att hitta lösningar.
Långsamt tänkande
Ta dig tid att tänka. Som ett resultat, fler och fler idéer och tankar med dig.

Sinne regler

Ju bättre du följa följande regler, desto bättre och mer praktiskt är ditt sinne karta.
 • Sätt ditt papper i bredd för dig.
 • I mitten av dina papper kommer att placeras i ämnet. Detta är det ämne du tänka karta handlar om. Gör motivet inte är för stor, annars passar resten av ditt sinne karta är inte på papperet. Använd denna färg.
 • Från ditt ämne gör huvudgrenar, dessa är de viktigaste grenarna som behandlar ditt ämne. Ta grenarna från tjocka att tunna och börja högra hörnet. Därifrån kan du arbeta med medurs.
 • Om du har ritat huvudgrenarna, kan du göra i slutet av dessa huvudgrenar är undergrenar. Gör detta alltid fastnat i slutet av huvudgrenarna, inga sidogrenar!
 • Raderna du använder är inte rak, men krökt. Skapa grenen längre än nödvändigt.
 • Grenarna du skriva ett enda ord. Du skriver ordet på grenen och inte under eller bakom. Detta håller din lista.
 • Varje huvud gren har sin egen färg och sub-grenar som går med dem har samma färg.
 • Använd symboler och bilder. Sätt detta ovanför grenen där det hör hemma.

 • The Mind Mapping kan hjälpa dig oerhört i åtanke: att hjälpa till att organisera och undanhålla information och uppfinna nya saker när vi fattar beslut. Med lite övning kommer du att Mindmapping blir bättre och att du förstår mer och mer att det fungerar.
  Mindmapping är inte bara bekvämt för dig, men också för barn. Till exempel skapa en mindmap för vad du har gjort i din semester, för din historia testet, stavnings klasser etc. Så barnen göra sin egen sammanfattning helt och hållet.
  (0)
  (0)

  Kommentarer - 0

  Inga kommentarer

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha