Lean kost ökar risken för infertilitet

 Kvinnor som är gravida med deras fettsnål kost hade bättre att glömma. En storskalig studie för några år sedan visade att i synnerhet strykningen av mjölkfett är dåligt för fertiliteten hos kvinnor.

Fett och graviditet

Från en artikel i den vetenskapliga tidskriften Human Reproduction fann att kvinnor som lever på en mager diet har en ökad risk för infertilitet. Kvinnor som försöker bli gravida bör äta mer glass än bara morötter och selleri och helmjölk kan dricka bättre än 0% fett version. Amerikanska forskare studerat matvanor av 18 555 kvinnor mellan 24- och 42-års ålder som har haft problem med att bli gravid. Det verkar finnas en tydlig koppling mellan en fettsnål kost och infertilitet på grund av ägglossningsproblem.

Siffror

Att kroppen av en kvinna utan nödvändiga fetter är mindre bördig bevisat med denna amerikansk forskning. Nämligen studien gav följande slutsatser:

• Kvinnor som använder åtminstone två feta måltider om dagen har en 85 procent högre risk för anovulatoriska infertilitet än kvinnor som tar det till dem, bara en fettsnål måltid per dag.

• Kvinnor som använder minst en fettrik måltid per dag har en 27 procent lägre risk för anovulatoriska infertilitet än kvinnor som tar det till dem bara en fettrik måltid per vecka.

Av dessa siffror kan man dra slutsatsen att det är oklokt att äta fettsnål samtidigt som du försöker bli gravid. En enstaka glas helmjölk kan inte skada och bara leva på gurka, rädisor, morötter och selleri kan omintetgöra graviditet ibland avsevärt.

Slutsats

Denna forskning är naturligtvis inte en lejd för att ditt hjärta grädde puffar med choklad glasyr och full chipolata pudding med vispad grädde att äta, men kan kanske klargöra om du rör under en längre tid utan framgång försöker gravid medan du utarma eller äta nästan fettfri. Oavsett om det är klokt att eliminera en liter glass som jag tvivlar starkt, men kanske kan du - om du försöker bli gravid - slippa en fettsnål kost och lite mer relativt hälsosamma fettprodukter att ta.

Relaterade artiklar

Skillnader i hunger: 8 tecken på känslomässigt ätande
Kopplingen mellan depression och vikt
Anorexia Nervosa - vad är det och vad är symptomen?

(0)
(0)
Tidigare artikel Välja en mäklare

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha