Äldsta berg-och dalbana i världen är i Nederländerna

Pål Hägglund Februari 28, 2016 Underhållning 19 1
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Tänkte du Python i Efteling var nästan trettio år i livet gammal? Läs sedan men bara längs för 200 kilometer är världens äldsta berg-och dalbana. Fortfarande är i drift!

Family Park Waarbeek

I Hengelo, finner vi den charmiga familj park Waarbeek, en nöjespark som fokuserar på barn upp till tolv år. Med sina trettio sevärdheter Waarbeek Staten garanterar en rolig dag. Du kan fylla din dag med olika karuseller, en lekplats, gamlingar, ... och mycket, mycket mer. Men det mest iögonfallande attraktion kommer att fixa berg-och dalbana av parken, rodelbana.

Äldsta stål berg-och dalbana i näringslivet

Vad gör kälke så speciellt? Nej, för vilka det inte är hans höjd och hastighet knappast, det är en liten berg-och dalbana idealisk för föräldrar och barn. Kälke Vad gör det så speciellt är att det är den äldsta berg-och dalbana i världen. Den äldsta stål berg-och dalbana måste vi berätta det för. Eftersom glasunderlägg stål kom mycket senare på marknaden än deras trä variant är också logiskt att det är trä berg-och dalbanor är äldre än kälke. Den lilla åtta jobbets Waarbeek är verkligen aldrig bygga den första stål berg-och dalbana, som går tillbaka trettio år tidigare i England. Så vi måste faktiskt säga att rodelbana är den äldsta stål berg-och dalbana, är fortfarande i drift.

Vissa nummer

Rodel dök sex år efter att ha öppnat den Waarbeek, 1930. Med sina fyra meter höga rodelbana i dag kan naturligtvis inte konkurrera med banor som Goliat eller Python. Vad kälke har att erbjuda är fem nedförsbackar och en krets i form av en femhörning. Inga spektakulära detaljer, men du kan fortfarande föreställa jobbet 1930 var en verklig spänningen "för allmänheten. Kälke var i själva verket unikt eftersom Waarbeek har byggt själv.

Tekniken

Vagnar kälke inte ser ut som de moderna berg-och dalbana. Varje vagn har plats för fyra personer, vilket också omedelbart hela kapacitet av tåget eftersom bilarna inte är knutna. Eftersom spåret är inte längre den yngsta hon har också sina brister. Vid dåligt väder är det verkligen sant att du kan vara bara två personer i en vagn eller ens att berg-och dalbana är helt stängd. Anledningen till detta är den unika bromssystem som används. Detta bromssystem är i laddstationen, så något måste gå fel skulle det naturligtvis vara ödesdigert. Stavar trycka mot en platta vid botten av vagnen för att stoppa detta. Litar du inte på denna gamla stål pojke? Lugna; i hans 80 år i livet har det aldrig funnits en olycka. Och även om det kan också vara intressant att veta att du är helt löst i vagnarna.

Andra oldies

Aerial Glide
Den första stålvalsen och dalbana som är kunskap. Det här jobbet körde sina rundor 1900-2002 i engelska Shipley Glenn Pleasure Grounds. Anmärkningsvärt, dessa hängande berg-och dalbana vagnar hade vad kanske gör första "svävande" berg- och dalbana.
Montaña Suiza
Tekniskt arbete i den spanska Parque de Atracciones Monte Igueldo två år äldre än rodelbana, så från 1928. Hon är fortfarande i drift, men inget stål eller trä berg-och dalbana. Chassit av denna berg-och dalbana är en betongvägg på vilken monterats skenor, kan du ni föreställa er om en sten järnvägsbro med kullar.
Rutschebanen
Om detta trä berg-och dalbana från danska Tivoli är mycket lite känt. Det är den första trä berg-och dalbana, vars information är känd, det körde hans rundor 1843-1887.
De flesta gamla bilar är så långt borta eller helt enkelt inte existerar längre. Så som gillar nostalgi av en gammal berg-och dalbana kommer att smaka bättre skyndar så fort som möjligt till Waarbeek, för det här är för sent.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (1)
Haraldh Richardsson
  Like 5   Dislike 2

Och det var fantastiskt igen denna sommar. Med bultande hjärta djärva tillbaka genom hörnen och alltid spännande om målet uppnås. Jag hoppas att denna sak kan alltid bara repareras eftersom förutom Flappie clownen och linbanan över vattnet berg-och dalbana kanske den mest sensationella attraktion. :-)

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha