Äldreomsorgen program med psykotiska störningar

Kiara Ceder December 26, 2015 Hälsa 9 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det finns nu program för äldre personer med psykotiska upplevelser. I denna artikel kommer jag lite längre på det. Statistiken visar att fler äldre människor i allt högre grad inför dessa fenomen. Och med sina barn, som ofta blir överspända av trycket. Parnassia, den största vårdcentral i Nederländerna, arbetar med hälso- och sjukvårdsprogram s. Det fungerar! Detta är vad artikeln nedan.

Vårdprogram psykotiska sjukdomar hos äldre

För vem är vård program utformat psykotiska sjukdomar hos äldre?
Detta program är utformat för människor i den så kallade tredje och fjärde åldern som lider av psykotiska problem.
Vad gör en psykos för patienten och miljön?
Patienter med psykos lider ofta svår. Genom att höra röster eller ljud och / eller av vissa misstänkta sinne de upplever världen omkring dem ofta som hotande eller skrämmande.
Målet med behandlingen är att göra tolereras av psykotiska sjukdomar hos äldre.
I vårdprogram, är patienter, som för första nyligen upplevt en psykos, men också patienter som har en tid varit medveten om psykos. Den patient som har mognat, är lämpligare i ett vårdprogram, där specifika kunskaper och uppmärksamhet på den tredje och fjärde etappen av livsfrågor, social, psykologisk och somatisk område. Nuvarande praxis är att dessa människor ofta saknar en sådan specifik metod.
Målet med behandlingen är att lindra symptomen genom psykofarmaka, psyko utbildning, psykoterapi och stödjande terapier. Detta kan ske både individuellt, som i en grupp. Familjen är inblandad i behandlingen. I alla delar terapi fokuserar på livsfrågor.

Delar vårdprogram

De viktigaste komponenterna i vårdprogram för psykotiska sjukdomar hos äldre är följande:
Ytterligare Diagnostik
Detta sker innan behandlingen påbörjas, och att följa kursen. Periodvis SCL-90 och fylldes i CGI. Den använder också särskilda listor för personer med psykotiska sjukdomar såsom PANNS och kontanter. Dessa hålls på displayen
Psycho-utbildning / information
Detta är alltid hålls efter intag och det inledande samrådet, men också i den fortsatta behandlingen. Dessa insatser är i hög grad tillämpas under de individuella behandlings kontakter med läkare / psykiater, psykolog och sjuksköterska, och dels genom en grupp erbjudande.
Behandling:
De allmänna åtgärder innefattar: farmakoterapi, somatisk screening med medicinering, psykoterapi, stödjande och strukturera åtgärder. Dessa inkluderar avslappningsövningar, promenader och mer motion för äldre, könsspecifika insatser, arbetsterapi och icke-verbala terapiformer.
Det finns mer specifika åtgärder, inklusive kognitiv beteendeterapi hörsel röster. Dessutom finns det en så kallad G-träning i psykoser.
Familj / frivilligarbete
Även partners eller familjemedlemmar av patienter involveras i behandlingen. Dels för att utbilda dem om sjukdomen hos patienten, men också för att förhindra lastkapaciteten i familjen överskrids.
Rehabilitering
Om depressionen inte helt ifrågasättas och det finns begränsningar aktivt inriktade på rehabilitering inom verksamheten vardagsrum / ADL, arbete / dagtid, lärande, relationer och ekonomi.
Krispolitik
För varje patient, är en krispolitik utformas.
Krispolitik / interventioner diskuteras med patienten och dennes omgivning.
En återfallsförebyggande plan ger säkerhet för patienten och hans omgivning: det klargör vad som kan göras i en eventuell återfall.
En riskbedömning av självmords är standard interventioner i detta vårdprogram.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha