Äldre och låna pengar från banken?

Valfrid Jönsson Februari 28, 2016 Miscellanea 36 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I vårt samhälle är det vanligt att låna. För personer över 65 år, det finns färre möjligheter att få lån. Bankerna verkar inte finnas något större intresse för denna målgrupp. Pensionärer måste njuta av pension de har förtjänat. Tyvärr har detta inte gäller för alla pensionärer. Inte varje anställd tillfaller nämligen en kompletterande pension från arbetsgivaren. I så fall måste de överleva på en statlig pension. Seniorer har ofta problem att sluta Financial Services att fylla tillfälliga brister. En bilförsäkring vet på vissa försäkringsbolag maximal ålder efter vilken de inte längre sluta försäkring. En inteckning stänga en nyförvärvade hem utan att sätta i sina egna pengar, är det också i stort sett omöjligt. Detta gäller även kreditfacilitet och personliga lån.

Varför är seniorer inte intressant målgrupp?

Den äldre av naturliga skäl har en högre risk för död på kort sikt jämfört med yngre konsumenter. Banken är problemet med hur i så fall de fortfarande få tillbaka de pengar lånas ut. Hos yngre kunder de täcker denna risk med en livförsäkring, men för äldre personer, är en sådan försäkring inte att stänga mer. Denna försäkring återförsäkringsbeloppet vid dödsfall under den tid försäkringen. Premien grundar sig på sannolikheten att den försäkrade avlider under sikt av politiken. De flesta försäkringsbolag använder högst 65 års ålder för att ta en sådan försäkring.

Ta en extra inteckning

En lösning skulle kunna vara att ta en extra inteckning på huset. Detta är möjligt om husägare måste sitta på ett högt värde i huset. Banken kan då låna ut belopp utan att ta mycket risk. Nämligen huset fungerar som säkerhet för lånet. I fall konsumenten avlider eller ger avsevärda förseningar i betalning, då huset i extrema fall, kan säljas. Räntekostnader du måste betala för detta är inte avdragsgilla. Bankerna kommer också att vara bara är beredda att ge en del av mervärdet som en typ av kredit inteckning.

Befintliga lån

När en Lånet till banken på ålder sökanden. Anslag redan finns, kan användas för ofta efter det att konsumenten 65 år har blivit. Bankerna har ofta en lägre ålder för godkännande av lånet och en högre ålder vid vilken lånet ska betalas ut. Ålders acceptans är, till exempel, upp till 65 år och lånet ska betalas ut vid den tidpunkt då konsumenten har blivit 75 år gammal.

Kortfristiga lån

Det finns fortfarande möjligheter för äldre människor att låna pengar, men att av de dyrare sätt att låna. Genom att ansöka om ett kreditkort, finns det åtminstone temporärt extra pengar tillgängliga. Detta är dock ett sätt att låna som är att inte rekommenderas. Utbytena är mellan 10 och 15 procent. Det är i allmänhet för små mängder, men ränta plus återbetalning kan vara en betydande åderlåtning på månadsinkomst.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Rud Norström
  Like 3   Dislike 1

Damer, herrar, Ville köpa en bil, tillräckligt med pengar på banken för sju bilar till kopen.Dat pengar är säker på att LeasePlan Bank termijndeposito.Geen eget hus och en kleinpensioen.Ben 71 år, men kan inte hitta ett lån afsluiten.De LeasePlan Bank trots upprepade förfrågningar inte kommer att träffa mig och 15 000 € vrijmaken.Fraai är att nu utan bil, och bara hälften maj 2015 allt är gratis. Alltid känt att med besparingar, låna pengar inte svårt zijn.Mijn liv får aldrig aldrig lånat ett öre, och nu har jag bilen behövde det mest jag är hemma.! Kanske har du en rekommendation?

Bosse Skoog
  Like 0   Dislike 1

Mitt råd är att kontakta LeasePlan Bank. Det finns möjligheter att fortfarande ta ut dina pengar från insättningar. Vilka villkor de tidigare och hur mycket de kostar någon räkna, kommer banken att informera dig.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha