Ålder och graviditet: är värt att vänta?


Med mer än 35 år kan vara en anledning till din egen är en riskfylld graviditet? Att vara mamma är inte så ung kan ha vissa fördelar. Visst möjlighet att vara mer ekonomiskt trygga, kan du också mer livserfarenhet för att göra det svåra "arbete" som är att uppfostra ett barn. De flesta mammor har friska graviditeter och ultra trettio kalvar helt friska barn, men chanserna att utveckla vissa problem är större när du har 35 år eller mer.
Så, om du vill att noggrant övervaka graviditeten, men det är definitivt en bra chans att ta hand om sig själva, sätta regelbundna besök på din läkare eller barnmorska, som kommer att bidra till att göra alla nödvändiga tester, och sedan sätta några risker i perspektiv. Ställ frågor att hålla sig informerad och vara beredd kan bidra till att lösa de problem som kan uppstå.

Vilka är dina risker?

Kom ihåg att de flesta av mödrarna har en normal graviditet och friska barn. Riskerna för dig och ditt barn är lite "högre än genomsnittet, men fortfarande mycket låg. Några av dessa risker inkluderar:
- Fosterskador. De äldre kvinnor är mer benägna att ha ett barn med en kromosomavvikelse, till exempel Downs syndrom. Till exempel, vid 25 års ålder, är chansen att föda ett barn med Downs syndrom ungefär 1 på 1250. Om du är 35 år, ökar risken till 1 i 400. För 45 år upp, är en i 30.
- Missfall. De flesta aborter förekommer i de första 13 veckorna av graviditeten. Med åldern, risken för tidiga missfall ökar. Vid 35 års ålder, är sannolikheten ungefär 20%. För 45 år, stiger din sannolikhet ända upp till '80%.
- Högt blodtryck och diabetes. Det finns definitivt mer troligt med stigande ålder blivande mödrar, för att utveckla problem som högt blodtryck eller diabetes under graviditeten. Dessa förhållanden kan orsaka problem, bland annat missfall, tillväxtproblem i ditt barn eller komplikationer vid förlossningen.
- Problem med moderkakan. Nödvändigt att fastställa huruvida moderkakan täcker hela eller delar av livmoderhalsen. Detta kan leda till blödningar och därmed risker under förlossningen. Om du har mer än fyrtio år, chanserna att få problem med moderkakan är högre än tre gånger så mycket som en kvinna av 20. Men, för att försäkra er, i detta fall problemet uppstår sällan.
- För tidig födsel och låg födelsevikt. Kvinnor inte längre unga är mer benägna att föda för tidigt, före 37: e graviditetsveckan, risken att föda så att barn som väger mindre än 2,5 kg.
Även om dessa risker är osannolika, kan du fortfarande styra många av dem med god mödravård. Genom fosterscreening och testning kan du berätta om ditt barn har ett problem, eller mer benägna att ha det, långt före födelsen. Med denna information kan, i värsta fall, att ha tid att förbereda sig för att ta hand om ett barn med funktionshinder, eller så kan du välja att avbryta graviditeten och abort.

Prenatal screeningtest

Gravida kvinnor måste genomgå flera prenatal tester rutinmässigt, inklusive blodprover, testa nivån av socker i blodet och ultraljud. Det finns flera typer av screeningtest.
Ingen risk för graviditet, och är mycket användbar för att ta reda på om ditt barn kan få problem. Var försiktig, eftersom dessa tester kan producera många falska positiva. Detta innebär att testet säger att ditt barn har ett problem när det i själva verket har. Detta kan leda till många onödig stress. Medan de rekommenderade screeningtest för alla kvinnor är upp till dig, kan din läkare eller barnmorska föreslå att du pratar med en genetisk rådgivare innan några beslut. Om du har frågor eller funderingar, inte vara rädd för att sätta dem till experterna.

Screeningtester är:

- Screening av nackuppklarning. Under det första kvartalet, kan läkaren eller barnmorskan ordinera en undersökning med en speciell typ av ultraljud för att kontrollera tjockleken på halsen på ditt barn, liksom blodprov för att övervaka vissa värden som kan kopplas till fosterskador. De kombinerade resultaten kan avgöra om ditt barn har en högre risk att få Downs syndrom, trisomi 18 och andra kromosomavvikelser.

Under det andra kvartalet, kan läkaren eller barnmorskan ordinera ett blodprov som hjälper dig att förstå om det fanns en risk för Downs syndrom, andra kromosomala problem, neuralrörsdefekter som ryggmärgsbråck eller anencephaly.
Om testerna är negativa, kan du välja att inte fullfölja, och sedan lita på att barnet har en neuralrörsdefekt eller en genetisk sjukdom. Kom ihåg att ett dåligt resultat inte nödvändigtvis innebär att ditt barn kommer att ha en missbildning, men att det kan finnas större risker än genomsnittet. Det är lämpligt att fördjupa med ytterligare tester för att ta reda på mer. Kvinnor över 35 år kan hoppa screeningtester och gå direkt till prenatal diagnostiska tester.

Prenatal diagnostiska tester

Om resultatet av screeningtest upphov till oro, eller vill ha ytterligare försäkringar om att barnet har problem, kan din läkare eller barnmorska föreslå dessa diagnostiska tester. Till skillnad från screeningtester, dessa tester är mer exakta problem diagnos. Dock kan dessa tester innebära vissa risker, bland annat en något högre missfall. Du måste utvärdera för- och nackdelar.

- Amniocentesis. Läkaren styr en mycket fin nål i "livmoder och samlar små prover av fostervatten och celler som skall testas. L 'fostervattensprov kan detektera kromosomala problem såsom Downs syndrom och Edwards syndrom. Du kan göra efter 16 veckor.
- CVS. Under provningen CVS, tar läkaren ett litet urval av celler från moderkakan för att upptäcka eventuella genetiska sjukdomar. Detta sker vanligtvis innan 'fostervattensprov.
- Cordocentesis. Om resultaten av den "fostervattenprov eller CVS är inte klart, kan din läkare eller barnmorska ta ett blodprov från en ven i navelsträngen för att leta efter problem i ditt barn.

Tips för att ta hand om dig själv

Graviditet kräver extra krav på din kropp. Ju mer du blir äldre, desto mer dessa krav kan öka. Men för att behålla din hälsa och ditt barns hälsa, bör du ägna särskild uppmärksamhet åt dig själv, oavsett hur gammal du är.
Detta är fallet med framställning av en effektiv och tidig vård, ta prenatal vitaminer innehåller folsyra varje dag, vilket hjälper till att förhindra vissa fosterskador.
Det är också viktigt att följa en hälsosam och balanserad kost, inklusive ett bra utbud av livsmedel. En kvinna från den genomsnittliga vikten bör tillägga bara 300 kalorier per dag jämfört med sin normala kost under graviditeten. .

Nedan offentliggöra riktlinjer för rätt vikt kvinnor, underviktiga eller överviktiga före graviditeten. Naturligtvis är dessa uppskattningar, så vi måste kolla med din läkare hur mycket vikt du bör få under graviditeten. Om modern visar sig vara ...
- Undervikt: 12 till 18 kg
- Av rätt vikt: 11 till 16 kg
- Övervikt: 7 till 11 kg
- Obesa: 5 till ca 9 kg
Vikt status före graviditeten är också baserad på "höjd. Din läkare kan hjälpa dig att avgöra din.

Motion regolarmente.È bör diskutera ditt bord övningar med din läkare eller barnmorska.

Minimera stress. Det kanske vill undvika verksamheter som inte behöver göra, och be om hjälp när du behöver det. Det är bra att prata med en kompis eller med din make eller partner om vad som stressar dig. Öva avslappningstekniker såsom meditation eller andningsövningar.

Se till att få tillräckligt med sömn. Din kropp går igenom många förändringar med tillväxten av barn som bär, så du behöver en ordentlig vila. Målet är att sova ungefär 7 till 9 timmar per natt.

Rök inte och undvika passiv rökning. Och "dåligt för dig och ditt barn. Om du har försökt att sluta, men till ingen nytta, kan du prata med din läkare eller barnmorska för att få hjälp. Första anhalten är hälsosammare för ditt barn, men också bara sluta när som helst under utvecklingen av ditt barn, kan du fortfarande göra en skillnad.

Ta precis rätt dos av medicin som din läkare eller barnmorska har ordinerats åt dig. Byt inte ut läkemedlet med naturläkemedel eller naturlig utan att först rådgöra med din läkare eller barnmorska.
Om du använder droger eller dricka alkohol, tala med din läkare eller barnmorska om var man kan hitta särskilda stödåtgärder för gravida kvinnor. Innan du ber om hjälp, desto bättre för barnet på väg.

Referens: www.webmd.com

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha