Lata ögat hos barn med skelning

Nordal Hagelin Februari 26, 2016 Hälsa 14 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Skelning är en avvikelse från ögat separationen, så att ögonen inte är fokuserade på samma punkt. Detta sker ofta i barndomen, men avvikelsen kan uppträda hos äldre. 3 till 5% av befolkningen har sjukdomen. För att förhindra att det finns en lat öga inträffar behöver signaleras till kisa vid ung ålder. Endast hos små barn är en lat öga nämligen att behandla framgångsrikt.

Orsak skelning

Vi ser med båda ögonen och våra hjärnor som reglerar två olika inspelnings en bild skapas. Denna förmåga utvecklas under de första sju åren i livet. Faktorer som påverkar uppkomsten av skelning: skillnaden i styrka av ögonen, en ögonsjukdom, barnets tillstånd under leverans och genetiska anlag. Om strabismus efter de första sju åren har ofta uppstår på grund av förlamning av en eller flera ögonmusklerna. Eftersom hjärnan fungerar i det skedet redan fullt utvecklad, det faktum att någon kommer se dig kisa inte längre upphov till en lat öga. Men tyvärr, kommer personen att ha dubbelseende.

Lata ögat

En lat öga är den vanligaste ögonsjukdomen hos barn. Ett litet barn skela ser allt tar dubbelt så. För att undvika dubbelseende av barnet obemärkt av avvikande ögat. Om detta sker i samma öga, men det öga kommer att utveckla fel och minskande syn. Det talas om en lat öga. När det gäller det sjätte året efter påbörjad behandling kan åtgärdas en lat öga.

Forskning

Idag ögon små barn granskas av förskolor och vårdcentraler. När du är osäker, kommer nyfikna personen hänvisa barnet att orthoptist eller ögonläkare. En orthoptist är expert på området för skelning barn och dess behandling. Den orthoptist fungerar i stort sett oberoende, men är ansvariga inför en ögonläkare.

Behandlingen

Behandlingen kan vara en långvariga problem. Vanligtvis bara lata ögat återställas och mycket senare kommer att avgöra orthoptist eller oogspieroperatie önskas. En lat öga kan återställas på flera sätt: Genom att täcka det friska ögat utövar barn med lata ögat och orsakar det att gå framåt. Glasögon kan ibland erbjuda en lösning, för det lata ögat får skarpast möjliga bild. Och sedan, finns det fortfarande en droppe av terapi.

Oogspieroperatie

Några barn ögon måste rättas ?? ?? via en operation. Vissa ögonmusklerna sedan stärkas eller försvagas genom att förkorta eller förskjutning. Det beror på om ett eller båda ögonen måste äga rum. Så ?? n oogspiercorrectie sker under narkos. Typiskt är det en dag behandling och föräldrarna kan sova och vakna är närvarande.

Efter operationen,

I början, kan illamående förekomma. Och ögonen är ofta öm, svullen och röd. För detta ändamål är droppar vanligen föreskrivs. Efter ungefär en vecka barnet återigen komma och besöka orthoptist för styrning. En operation är vanligen tillräcklig, men ibland en andra operation nödvändig.

Ditt barn lycklig, du är nöjd!

Hjälp ditt barn att vara lycklig

I ålderdomen

Eftersom hjärnan hos patienter dubbelseende ofta korrigeras risken som finns precis efter korrigering ögat fortfarande dubbelseende patienten, samtidigt som han inte gjorde det under skelning. Risken för en sådan överraskning kan chatta i förväg.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha