Laser hårborttagning: klar och tydlig?

Natan Åkerman December 27, 2015 Skönhet 26 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Laser hårborttagning: klar och tydlig?

Adjö vax, rakkniv och grädde ... Med laser hårborttagning, som permanent förstör hårroten, verkligen det är du klar. Flera sessioner är nödvändiga, är det bäst att börja behandling på vintern för att bli av med oönskade följande sommar.

Principen om laser hårborttagning är mycket enkel: målenhet allt som är mörkt. Anordningen alstrar en ljusstråle som absorberas av melaninpigment i håret. Under inverkan av denna intensiva ljusenergi, är hårroten förstörs.

Vilka delar av kroppen?

Lasern är en verklig chans för personer som lider av överdriven hår. Eftersom det kan ta bort hår alla delar av kroppen, läppar, underarmar, bikini ben, att inte tala om ryggen.

Det enklaste är naturligtvis är behandlingen av mörkt hår på ljus hud eftersom laser målmarkören perfekt. Men laser hårborttagning tekniker ständigt utvecklas, är det närvarande i olika typer av enheter beroende på hudfärg.

Idag behandlar den svarta och mörka huden genom lasrar. Men ingenting kan vara alltför ljus och vita hårstrån: brist av melanin, låt de ljus passerar genom dem i stället för att absorbera det.

Vem kan träna laser hårborttagning?

Det är bäst att kontakta en läkare utbildad i denna typ av gest eller en lasercenter vars operatörer arbetar under överinseende av en läkare. Eftersom det finns allvarliga risker för brännskador. Innan du börjar, konsultera en hudläkare för att utesluta eventuella nackdelar indikationer.

De nackdelar-indikationer för laser hårborttagning

  • Graviditet
  • Hår belägna på moler
  • Solbränd hud
  • Vissa fotosensibilisatorer behandlingar.

Vad händer under en session?

För att vara effektiv, måste lasern verka på en kort hår: anordningen är då perfekt i kontakt med håret hålet. Det är därför nödvändigt att ha rakat kvällen innan och inte rakat vaxning eller hårborttagnings enhet.

Det är också bäst att inte sola i dagarna innan sessionen för att undvika risk för brännskador.

Läkaren passerar sedan på håriga ytan en fyrkantig spets som diffunderar laserstrålningen. I en bråkdels sekund, förstör varje puls många hårsäckar utan att skada omgivande vävnad.

Mötet var snabb: 10 minuter för överläppen, 15 minuter för kostym och armhålorna, 30 minuter för halv ben.

Är laser hårborttagning ont?

Det är mycket varierande från en individ till en annan. Vissa känner bara en lätt stickande, identisk med den av ett elastiskt skytte på huden. Andra däremot, kritiserar tekniken för att vara rent smärtsam.

Nämligen: laser hårborttagning är mer känslig för bikinilinjen.

Och efter mötet? Den omedelbara effekten är förångningen av håret och utseendet efter flera minuters rodnad, ibland av ett lätt follikulär svullnad. Tillämpa en lugnande kräm är föreskriven för ett par dagar och fredlös solen i två veckor. Bli inte förvånad att se några svarta fläckar kvar, kommer de att försvinna med en lätt scrub.

Hur många laser sessioner till ändamålsenliga resultat?

Lasern bearbetar ett stort område på kort tid. Det finns ingen ärr, inga knappar, och hår återväxt aldrig under huden. Försiktigt, kan alla hudtyper behandlas. Långsiktiga resultat är tillfredsställande: det observeras i allmänhet ingen återväxt.

Tro inte att efter den första behandlingen alla gjort! Antalet sessioner varierar beroende på håret och cykeln. Efter ca 5 sessioner, åtskilda fyra till sex veckor, är det rakade området runt 80%. När det gäller sessioner kommer håret försvinner i stort sett inte längre skjuta, bortsett från de vita och blonda täcken. Året därpå, kan flera sessioner behövas retuschering.

Komplikationer är sällsynta och ofta på grund av felaktig användning av enheten.

Läs också: Hållbar Vaxning hemma: riktigt effektiva tekniker?

Hur mycket kostar en laser hårborttagning session?

Var noga med att göra dig en offert för att undvika obehagliga överraskningar.

  • Duvet överläppen: 50 € sessionen.
  • Maillot: 100-120 € sessionen.
  • Underbenen: mellan 150 och 200 € sessionen.
  • Hela ben € 300, sessionen.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha