Lapptest eller lapptest i kontaktallergi eller eksem

Visen Malmgren Februari 27, 2016 Hälsa 148 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
När huden blir smärtsamt eller kliande, kan det finnas en allergisk reaktion. Detta kan användas som en standard för att visa kontakt allergisk reaktion, eller om ett eksem. Det finns olika salvor tillgängliga för dessa reaktioner, men dessa fungerar inte alltid. Även när de arbetar, finns det en risk att svaret kommer tillbaka när Avveckling av dopning. Av dessa skäl kan det vara önskvärt att räkna ut där svaret kommer från. Detta kan göras med hjälp av en skivtest.

Vad är en wafer test?


En patch test på baksidan I en skiva-test, även kallad patch test, huden utsätts för olika ämnen som kan orsaka en reaktion. Dessa ämnen har fastnat, nästan alltid på ryggen. Vissa av dessa substanser kommer att orsaka en reaktion, andra inte. De ämnen som orsakar en reaktion, de ämnen som också kan orsaka allergier eller eksem.

Negativa effekter?

En skiva test är inte trevligt att uthärda. För ett par dagar, bör patienten gå omkring med klistermärken på baksidan, vilket delvis begränsar rörelse och kan vara smärtsamt. De möjliga reaktioner som sker kan vara känsliga och kliande. Eller en reaktion sker eller inte, testet förblir irriterande. Det finns alltid en chans som sker ingen reaktion, sedan testet tycks ha varit förgäves.

Varför?

Med alla dessa negativa effekter, varför genomgår ett test? Ytterst är det i många fall, det enda sättet att få reda på orsaken till en reaktion. När eksem eller allergi orsakat så många problem som det inte med salvor att lösa, måste hitta något annat. Om en skiva testet har det önskade resultatet är ett ämne som finns att du kan försöka undvika. Dessutom varar testet bara några dagar, vilket gör det värt för många människor.

Villkor

Det finns vissa krav som du måste uppfylla innan du genomgå en testskiva. Dessa listas nedan.
 • Det måste finnas klara belägg för allergi eller eksem, svamp och liknande i testmeningslöst
 • Huden får inte brännas
 • Några dagar innan provningen börjar, inte smörja kortison salva mer
 • Strax före testet, ingen fet kräm smörjas, annars testet inte fastnar ordentligt
 • Under provningen ska huden på ryggen inte vara våt
Alla dessa villkor är i samråd med läkare.

Vilken typ?

Det finns flera tester tillgängliga skiva. Den europeiska standardsortiment genomförs i första hand. Detta omfattar ämnena i Europa orsakar mest allergiska reaktioner. Det finns fler tester tillgängliga, de är beroende av kontakt med vissa ämnen som används i samråd med läkare. Ofta är det människor med ett jobb eller hobby där de kommer i kontakt med eventuella irriterande.
 • Standard Series för barn
 • Sekreterare Serie
 • Färgämnen Serie
 • Tandläkare Serie
 • Plast och lim-serien
 • Barber Serie
 • Ljus Serie
 • Växter Serie
 • Egna produkter. Läkaren kan be dig produkter där du tror att du har en reaktion att ta bort. Tänk till exempel på djurhår.

Hur testet är gjort?

Testet tar alltid flera dagar. Först kommer du att hänvisas av din GP till hudläkare. Här kommer du att ha en konversation, som tittar på skadad hud. När hudläkare bestämmer att den faktiskt börjar en möjlig reaktion på ett ämne går till testet. På den första dagen av testet är materialet fastnat på baksidan. Det tar bara några minuter. Den andra dagen, förblir materialet under hela dagen, för att sitta på ryggen, den tredje dagen, den tas bort. Det ser på vilka ämnen har orsakat en reaktion. Detta görs vanligen av en assistent. På den fjärde dagen, har du ett möte med hudläkare. Detta ser igen till fläckar på ryggen, ifall det är en fördröjd reaktion. På denna dag du ofta få sista intervjun, där du får de resultat och kan se hur du kan undvika vissa ämnen. Lägg på luren kan även ske vid ett senare tillfälle.

Vad gör jag om ???

Huden kliar?
Repa inte! Håll dig borta från huden och försöka att fokusera din uppmärksamhet på annat håll.
Huden är smärtsamt?
Försök att ignorera smärtan. Det tar bara ett ögonblick. Om smärtan blir outhärdlig, kan du bege dig till GP. Ta testet själv.
Frikopplar testet?
I princip behöver testet inte kommit av sig själv. Först när det är vått eller om det ofta serveras kan lossa pastor. Om allt är fortfarande på plats, men kanterna börjar krypa tillbaka, kan du klistra in den med bandage. Vid växling testet själv, kontakta din hudläkare.
Efter den sista utnämning en reaktion inträffar?
Om det lämnar en reaktion inträffar kan du markera dem med hjälp av en penna. I en allvarlig reaktion, bör du kontakta din läkare. Det är inte alltid mer vilken substans orsakade reaktionen, men om testet kan upprepas med ett mindre urval av tyger.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha