Langres, en vacker fransk stad

Birta Forsberg Februari 28, 2016 Underhållning 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Langres är en fransk befäst stad med en välbevarad muromgärdade gamla stan. Den historiska staden med dess många vackra gamla byggnader och magnifika befästningar är värda ett besök waard.Begin du besöker den utmärkta turistbyrån, där du också kan få önskad information på nederländska. I östra Frankrike, cirka 100 kilometer norr om Dijon, ligger staden Langres. Det ligger på en kulle så imponerande befästningar kan ses från långt håll. Inne i fästningen, är den historiska staden välbevarad.

Göra

Gå till turistbyrån på torget Olivier Lahalle För mer information om och deltagande i verksamheterna nedan.
Gå på vallarna
Promenad runt staden har en längd av ca 3,5 km. Från vallarna har du en vacker utsikt över området på grund av den höga höjden av Plateau de Langres Langres. Å andra sidan, sträcker sig den historiska centrum honom. Men försvaret själva är värt besöket mer än värt.
Ta en tur med Le Petit Train, det lilla tåget
Detta tar dig bekvämt genom alla synvinklar och genom hörlurar få en förklaring på det språk som önskas av dig, även på nederländska. Ett bra sätt att lära känna staden.
Gör turnén ljud
Gå igenom kortet längs de mest intressanta byggnaderna och vara där och talade om ljudspelaren på byggnaden. Välj själv vad du vill veta mer. Även denna ljud turné finns på nederländska.

Ascension Cathedral in the Square Olivier Lahalle

Detta leder till att taket på södra tornet med imponerande utsikt över staden. Men väl värt resten av domkyrkan är värt ett besök. På olika ställen hittar informationstavlor.

Smak

Langres ost
Det speciella med Langres är dess läckra ost. Det är en mjuk ost med en rund ihålig form, och en orange-gul färg. Den cirkulära ihåliga formen skulle vara en hänvisning till den muromgärdade staden.
Cassis Alice
De likör cassis bären är typiska för denna region. Delicious, men söt. De cassis är idealisk exempelvis för att göra en Kir Royal.

Boende

Camping
Staden Langres Camping Navarre är mycket unikt vid foten av den gamla stadsmuren, och på insidan. På campingen, bara de nödvändiga faciliteter, erbjuder sajten också ingen lyx. Men med detta magnifika inställningen är inte nödvändigt.
Hotell
Langres finns flera hotell som är tillgängliga:
  • Le Cheval Blanc ***
  • Hotel de la Poste ***
  • Hotel Inn **
  • Grand Hotel de l'Europe ** ??
  • Villa Hotel Le lejon eller d ??

Diderot

Langres är stolt över Diderot, en viktig person i den period då lamporna ?? ?? bör bli känd. Han var redaktör för och en viktig bidragsgivare till l ?? uppslagsverk. I staden finns en staty och hans födelseort, samt College of jesuiterna som Diderot besökte. År 2013 Langres firar 300-årsdag av denna berömda invånare med bland annat speciella turer tillägnad Diderot.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha