Lager av sviter: 6 saker att veta om förlossningen

Lager av sviter: 6 saker att veta om förlossningen

Trötthet, urinläckage, baby blues, hemorrojder ... är väl kända problem efter förlossningen. Men det finns andra, mindre omtalade.

Den efterlängtade barnet är fött, och detta orsakar ytterligare störningar i kroppen.

1. intryck av att hans kropp är "inte stängd"

Efter förlossningen, vissa kvinnor upplever en tyngd i buken, känslan av att deras vagina gapande och att "något" kan dyka upp när som helst.

"Det är mycket destabiliserande och ännu mer obehagligt att kvinnor inte nödvändigtvis kunniga, säger Valérie Faure, liberal barnmorska. Denna känsla beror både på vikten av livmodern som ännu inte har återfått sin normala storlek, och en uppmjukning av mellangården. "

Så här gör du: arbete igen så snart som möjligt bäckenbottenmusklerna.

  • "Idealet är att börja moderskap med kontraktion övningar / release, första liggande eftersom det är lättare. "
  • Essential också: perineal rehabilitering för att starta efter en månad eller sex veckor.

2. smärta efter episiotomi sista lång

Smärta genom att sitta, kissar och under sex: en studie från Collectif interassociative runt födseln, har tre av fyra kvinnor som hade ett klipp lidit. Enligt samma undersökning, 38% av dessa kvinnor upplevde smärta upp till en månad, 13% upp till tre månader och 10% därefter.

Vad du ska göra: undvika boj, som orsakar mer skada än nytta tryck på gården.

"Det viktiga vägen hem, är bäst att inte göra för mycket begärt för så lite som möjligt såret. Och se om smärtan kvarstår mer än en vecka eller om ärret generad eller känns stram efter en månad. "

Läs även: barnsängstiden efter ett klipp

3. Rättegången mot den första plats efter förlossningen

Ämnet är så tabubelagt att få är de som talar, medan många fruktar nu:

"I rädslan för ondskan tilläggas att om det fanns punkter på mellangården, en ny tår. Därav en "psykologisk" förstoppning som kan, om det inte är löst innan returen hemma, vilket gör händelsen ännu mer smärtsamma och smärtsamt. "

Vad du ska göra: att våga prata med personalen på moderskapet som ger en oral behandling eller stolpiller. "De utbildade barnmorskor använder också homeopati som ger goda resultat. "

4. överraskningar "diken" postpartum sammandragningar

Tro göras med sammandragningar efter förlossningen, kvinnor är förvånad över att ha igen senare. De "diken" som de kallas, förekommer i andra eller tredje barnet, eller från den första om det föds med kejsarsnitt.

Och även om de är normala, eftersom de hjälper livmodern att återgå till sin storlek, "eftersom de är oväntade obehagliga, smärtsamma och utlöste medan mamma ammar medan hon väntar på detta ögonblick är det trevligt. "

Så här gör du:

  • ta paracetamol tills smärtan avtar, vanligtvis efter tre till fem dagar,
  • eller homeopati, Caulophyllum på 9 CH strax före varje utfodring.

5. "avslaget" dessa blodförlust efter barn, ändlösa

"De två första dagarna efter födseln, blodförlust är så riklig att de imponera moms, men teoretiskt informerad under prenatal beredningen. "Och tre veckor / en månad sedan den senaste" avslaget "de ofta verkar oändliga, även om de minskar när du går.

Vad du ska göra: ingenting, utom ändra hennes dambinda, och tills det finns mer blödning att återuppta samlag. Men se om de förblir riklig och / eller tillsammans med stora blodproppar och / eller illaluktande.

6. hungriga känsla

Det finns redan där känslan av att inte vara "bebodd", men också konstigt och avväpna, att inte erkänna hans mage före graviditeten:

"Huden är mycket utspänd, är livmodern tom, men fortfarande stor, tarm, eftersom de har mer utrymme, en liten rörelse i alla riktningar och börja med abs, flytta sig. "

Vad du ska göra: ha tålamod, avtar denna känsla efter en till två veckor. Det kan förbättras genom att göra övningar som genom arbete på andningen, tonen tvär buken och livmodern.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha