Kyrkan Karta över Nederländerna

I Nederländerna, snubblar man över de många olika valörer. Reformerta, holländska reformerta, protestantiska kyrkan i Nederländerna, befriade Reformed, metodister, reformerta kyrkan i Nederländerna, evangelisk, pingst, Berea Church, Vol evangelisk etc. Det finns för många att nämna. Varför dessa skillnader? De tror fortfarande på samma Gud?

Den omdanade valör

År 1816 skapar den holländska reformerta kyrkan. Det är en tid då Nederländerna blir mer centraliserad myndighet och Konungariket Nederländerna uppstår under kung Vilhelm II. En ministeriet för religiös utses för att utarbeta en bunt regler för kyrkan.

Separation och återkommande

I 1834 är den första separations ett faktum. Man separerar från falska reformerta kyrkan och återgår till den sanna kyrkan av reformationen. Men varför de avskilja sig? Det finns konflikter till följd av regler balken, är den ortodoxa vinkel diametralt motsatt den liberala hörnet och det är inte ens om kraften i regeringen i kyrkan.
Men att förena alla secessionisterna nu? Det svaret är självklart; Nej! Den ena delen fortfarande uppfyller regeringens krav och bildar de senare kristna omdanade kyrkor och en del fortsätter att se sig själv som en fortsättning på den reformerta kyrkan, som väcker motstånd från regeringen; de så kallade kyrkor under korset. En annan del är de efterföljande evangeliska kyrkor. Fri statliga regleringar, kyrkliga struktur och övertygande bekännelse geschriften.In samtidigt skapade också den första baptistkyrkor. Men de flesta ortodoxa kyrkomedlemmar fortfarande en medlem av den holländska reformerta kyrkan.

Den Doleantie: Deklarationen av smärta

År 1886 Abraham Kuyper bryter med hans anhängare till den holländska reformerta kyrkan. I denna konflikt är ortodoxa och liberala diametralt motsatta. Orienteringen av denna grupp är inte den experientialism men Calvinistic vy på positionen av den troende i världen. De har en optimistisk förbund vision och känner att de har fått med en kulturell mandat. Inte främmande värld, men avsätta värld.

Reformerade kyrkor i Nederländerna

År 1892 förena kyrkorna från Doleantie och de flesta kyrkor från separationen är i reformerta kyrkorna i Nederländerna, men vissa separerade kyrkor förblir separata och bildar den kristna reformerta kyrkan. Samtidigt dock de flesta kommuner under kors den reformerta kyrkan, ledd av Rev .. Kersten

Reformerta kyrkor i Nederländerna till kriget och efteråt

I det reformerade kyrkor i Nederländerna, är det mycket viktigt att alla inre näsor i samma riktning. Det är träffas och debatt. Detta fortsätter tills alla pekar med näsan i rätt riktning. De är mycket intresserade av kultur mandat, "Det finns ingenting som inte tillhör Kristus." Genom en mängd egna, reformerta, organisationer Nederländerna åter Kestend
Men efter kriget, de varnar för maktpolitik, och från 60-talet kommit ett ökande antal eklektisk ljud från denna vinkel. De reformerta kyrkor i Nederländerna är plural och vi kan hitta många karismatiska och evangeliska influenser i denna vinkel.

Freed reformerta kyrkan och den holländska reformerta kyrkorna

I 1944 skapar en grupp frigörs från reformerta kyrkor i Nederländerna. Detta är en väsentlig konflikt i dopet och förbundet, kyrkan ordning och synodocratie. Man snubblar mer om den så kallade "True kyrka teologi", "Kyrkan i varje plats, men en adress. Man utvecklar en stark personlig kolumn.
År 1967, uppstår en konflikt över exklusivitet, som holländska reformerta kyrkor uppstår.

Den holländska reformerta kyrkan

Den holländska reformerta kyrkan förblir länge den största kyrkan i Nederländerna. Den innehåller alla typer av riktningar; liberal, etisk - Irenisch, Confessional, reformerta Alliance, plåster vass och senare evangeliska kyrkan federation och den karismatiska Werkgemeenschap. Det har blivit ett slags "hotel kyrkan."

Tillsammans på väg

Under påverkan av de sociala frågorna i 60-talet, den ökande sekulariseringen och nedgången gruppkänsla i reformerta kyrkorna i Nederländerna skapade Samen op Weg princip. Från och med 1962 med upprop, samla de följande åren. Små liberala kergenootschappen fortfarande reserverad och den evangelisk-lutherska kyrkan och gå.
När Reformed Alliance, skapar emellertid motståndet mot "liberala kalvinistiska kyrkan i Nederländerna" och den lutherska bekännelsen. Och reformerta har svårt med de stora nationella inblandning i lokala frågor.

Den protestantiska kyrkan i Nederländerna

År 2004 bereitk den Samen op Weg princip slutförts. Den 1 maj är 2004 den sista återförening av den holländska reformerta kyrkan, reformerta kyrkan i Nederländerna och den evangelisk-lutherska kyrkan i Nederländerna till den protestantiska kyrkan i Nederländerna. Men ger detta omedelbart med en bristning. En del av den holländska reformerta kyrkan följde inte här och peka återupprättade reformerta kyrkan, och med den reformerta kyrkan är samma mål, från den 1 maj 2004 har du också återupprättade reformerta kyrkan.
Den protestantiska kyrkan i Nederländerna, efter år av blicken riktad inåt för att slutligen slå ut utseendet igen.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Det är tråkigt att det finns så många kyrkor i Nederländerna. Det är verkligen inte reklam för den kristna tron. Faktum är att det bara finns en Gud. Det finns bara en Bibeln. Det finns bara ett evangelium. En tro, ett dop. Varför så många kyrkor? Om folk skulle ta sig besväret att läsa Bibeln och förstå, då skulle det vara mycket mer enighet bland "kristna". och sedan Gud kan åstadkomma mycket mer i Nederländerna.

Korrigering till sista stycket, sedan den 1 maj 2004 fanns fortsätter reformerta kyrkor i Nederländerna. Det kan inte bero på att precis som den gamla reformerta kyrkan har ingen statskyrka, men de lokala kyrkorna är oberoende och tillsammans bildar en anslutning. En viktig och mycket karakteristisk skillnad!

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha