Kylskador, kylskador: symptom, orsaker och behandling

Kylskador eller kylskador, är små, kliande, smärtsamma par röda svullnader som utvecklas på toppen av tår och fingrar. De är huvudsakligen bildas som ett resultat av en onormal reaktion på kyla. Om du är mottagliga för att utveckla vinter händer och kylskador, så ska du prova så mycket som möjligt kyla och fukt för att undvika om du är bra att skydda. Det är ett irriterande, men ofarliga tillstånd som spontant försvinner.

Kylknölar och kylknölar

 • Vad är vintern händer och kylskador och vad som orsakar dem?
 • Vilka är de tecken och symtom på kylskador och kylskador?
 • Kan du undvika vintern händer och kylskador?
 • Vad är behandling av vinter händer och kylskador?
 • Växt Medicin för kylknölar och kylknölar

Vad är vintern händer och kylskador och vad som orsakar dem?

Winter händer eller kylknölar är små, kliande, smärtsamma, lila-röd svullnader på huden. Om det är kallt och blött ute, en del människor lider av kylskador eller -tenen. Även om det är en ofarlig krämpa, som är självbegränsande, kan det vara mycket obehaglig. Speciellt för personer som arbetar ute i kylan kan vara en besvärande åkomma. Händer och vinter -tenen orsakas av en onormal reaktion av musklerna i artärerna i de yttre delarna av kroppen till kallt, särskilt fuktig kall, så att de små blodkärlen i huden ihop sig och tillfälligt kramp. På grund av denna minskade blodet inte längre flyter bra och som svar, kommer att svälla huden och tända, samtidigt som potentiellt orsaka blåsor och sår på huden. Sjukdomen förekommer främst under den kalla årstiden i fuktig kyla. Nu finns det också namnet kylskador och kylskador från.

Vilka är de tecken och symtom på kylskador och kylskador?

Händer och vinter -tenen inträffade flera timmar efter exponering för kyla på. Det uppstår kliande, smärtsamma, brännande, små lila röda svullnader. Vanligtvis är det svullnader ligger på den övre sidan av tår eller fingrar, men de kan också förekomma i andra delar av kroppen såsom under benen, klackar, näsa, öron och skinkor. Klagomål självbegränsande. Ibland inom en timme, men det kan ta flera veckor. Med ökande kall förvärra symtomen och de försvinner när vädret blir varmare.

Kan du undvika vintern händer och kylskador?

Om du är mottagliga för kylskador, kan du följa nedanstående åtgärder för att förhindra att få upplevt:
 • Försök att undvika den kalla och fuktighet.
 • Håll dina händer och fötter varma i kallt och fuktigt väder via din dressing med varma handskar och strumpor. Överväga särskilda uppvärmda handskar och strumpor som kylskador är ett återkommande problem.
 • Håll ditt huvud och öron varma genom att bära en mössa och halsduk.
 • Bär välsittande, icke-begränsande kläder.
 • Försök att hålla saker och ting i rörelse.
 • Du måste vara i kylan hålla så varmt som möjligt. Att bära ett antal separata lager av kläder är idealiskt för att behålla kroppsvärmen. Du bör också försöka hålla sig så torr som möjligt.
 • När du har varit ute i kylan, bör du inte vara alltför snabba att värma upp huden, men gör det gradvis.
 • För förebyggande kan du ta bad som, förbättra blodflödet.
 • Regelbunden och tillräcklig motion kan hjälpa till under kalla förhållanden.

Vad är behandling av vinter händer och kylskador?

Även kylskador och -tenen en obehaglig sjukdom, är det en ofarlig sjukdom som försvinner av sig själv igen. Boka tid med din läkare om du lider av blåsor eller nedskärningar, om symptomen är allvarliga, är du lider av hudskador på andra platser än tår eller fingrar, och / eller symtom uppträder endast under kallt.
Det finns ingen bevisat effektiv behandling för denna sjukdom, men om du lider av svåra symtom kan kräva behandling med läkemedlet nifedipin bör övervägas. Detta är en kalciumkanalblockerare som kan sänka blodtrycket och göra kvarka blodkärlen att slappna av. Detta läkemedel kan förbättra blodflödet i små blodkärl, orsakar klåda eller smärta av kylskador och kan minska -tenen. I en öppen studie som gavs till 34 patienter med svåra perniones nifedipin visar att symtomen av kylskador försvann i genomsnitt åtta dagar fötter och händer och fötter i 21 dagar endast 23 dagen.¹
Om förebyggande behandling ges ibland en injektion av vitamin D3 innan vintersäsongen startar, men det finns inga bevis för en effekt.

Växt Medicin för kylknölar och kylknölar

Den externa tillämpning av poppel rekommenderas för vintern händer och fötter, som poppel knoppar salicylater, som förutom en smärtstillande också har en anti-inflammatorisk effekt. Det finns färdiga preparat som används och infusioner av lösa knappar. Vid tillämpningen av förband är bäst 3TL knappar genom att göra 300 ml kallt vatten. Låt det koka den och använda den för en cool komprimera.
Anm:
 • J.A.H. Eekhof & L. de Jong Potjer. Kylknölar. Farmakoterapeutisk direktiv. Dutch College of General Practitioners 2004.
 • (0)
  (0)

  Kommentarer - 2

  Jag har 20 års erfarenhet av vinter fyror något för att hjälpa demonstrera och klia en hel del själva kriget sprickor mina fingrar kliar erg.zelf min stortå är täckt med röda prickar är själv öppen gegaan.wie flera gånger till mig på så sätt bidra

  Om icke-medicinska råd är inte tillräckligt, kan du välja att ständiga klagomål från kylskador och kylskador läkemedelsbehandling med läkemedlet nifedipin. Du kan diskutera detta med din läkare.

  Lägg till en kommentar

  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile smile smile smile smile
  smile smile smile smile
  Tecken kvar: 3000
  captcha