Kvinnor lever längre av p-piller

P-piller ger inte bara kvinnor sexuell frihet, men också en längre livslängd. En brittisk studie av 46 000 kvinnor över fyrtio år har visat att kvinnor som är "piller" att svälja långsammare död i cancer och hjärtsjukdomar. Det finns en men fäst vid den. Du kan bli deprimerad p-piller. Detta har en australisk undersökning visade igen.

Frihet

År 1962 p-piller infördes i Nederländerna. Pillret inledde en era av aldrig tidigare skådad frihet för kvinnor, men p-piller fram till 1969 finns endast på medicinska grunder. Fram till detta år var också sälja andra preventivmedel förbjudna offentligt.
Forskning
Resultatet av forskningen bygger på en studie av Philip Hannaford och hans kollegor vid University of Aberdeen i Storbritannien. Från 1968 göts GPs att rapportera om sina kvinnliga patienter. Dessa var alla kvinnor som följdes i fyrtio år. Detta har resulterat i en mängd information. Kvinnor som tar p-piller har mindre chans att dö i cancer och hjärtsjukdomar. Minskningen uppgår till ens 12 procent. Den senaste generationen av p-piller som inte påverkar testresultatet.
Mönster
Hannaford team tittat på mönster mellan användare och icke-användare av p-piller i förhållande till döden genom sjukdom eller våldsamma skador. Listan över sjukdomar som användes innehöll alla de vanliga sjukdomar med döden. Man undersökte huruvida kvinnorna rökte eller hade rökt och hur födslar var borta. Dessutom var ärftlighet och etnicitet ingår i studien.
Risk
Studien visade också att kvinnor som är första generationens p-piller har svalt ingen ökad risk för livshotande sjukdomar. Annars är det under trettio år för kvinnor. Statistiken visar att av de 100 000 kvinnor tjugo dödsfall i cancer förekommer mer än normalt. Detta är en procentsats av 0,02.
Effekt
Den överraskande resultatet av studien var att kvinnor som tagit p-piller vid någon gång i sitt liv tycks löper mindre risk att dö av sjukdomen. När stigande ålder ta den risken så iväg igen. Hos kvinnor över fyrtio år, det fanns även 52 färre dödsfall per 100.000 kvinnor. Detta är en procentandel av 0,052. Den skyddande effekten ökar endast med stigande ålder.

Deprimerad

Den brittiska studien bekräftar också den andra sidan av myntet. Kvinnor som tar p-piller är mer benägna att dö en våldsam död som ett självmord. Detta bekräftas av en australisk psykiater Jayashri Kulkarni från Monash Alfred psykiatriska forskningscenter i Melbourne. Han tror att den brittiska studien är främst inriktat på den fysiska hälsan och mindre psykisk hälsa. Kvinnor bestämmer ofta sluta ta p-piller eftersom de är deprimerade det.
Mutationer
Förmånen gäller endast under honom för kvinnor som lider inte lider av psykiska problem. Det kan inte skada att svälja pillret. Inte alla har nytta av att svälja pillret. Kvinnor med mutationer i generna BRCA 1 och BRCA 2 kommer sannolikt att vara bättre skyddade av p-piller eftersom dessa mutationer underliggande för att utveckla bröst- och äggstockscancer.

Slutligen

Det är inte tydligt hittas utan en förklaring till resultaten forskare tror att hormonerna i p-piller kan spela en roll. De har inte heller utesluta att kvinnor som tar p-piller ägna mer uppmärksamhet åt deras hälsa.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha