Kvinnlig sterilisering

Om du väljer för sterilisering, är detta en permanent form av preventivmedel. Den används om du vill ha några fler barn och vill vara infertila. Äggledarna är blockerade så att spermierna kan inte längre komma till ägget. Det är viktigt att göra detta val medvetet. Om situationen i ditt liv kommer att förändras till exempel en relation sammanbrott, kan du få byta tankar om barn. Vad innebär sterilisering på en kvinna och där du måste tänka att göra ett bra val?

Vilken sterilisering

I detta förfarande är du görs permanent infertila. Äggledarna är stängda, så att spermierna inte längre kan nå ägget så att ingen befruktning kan ske mer. Även om det anses vara den metod för att kunna få några barn, är det inte en hundraprocentigt tillförlitlig metod. Detta gäller för alla preventivmedel. Chansen att bli gravid är minimal. Ofta kvinnor som använts för att välja för alla andra preventivmedel, såsom p-piller, preventivmedel stång och spiralen.

Tänk på det noga

Innan du gör det slutliga beslutet, bör du tänka på det. Om du fortfarande inte vet säkert, ta dig tid att tänka på det lugnt. Om allt går bra, diskuterade du det med din läkare och har du tittat på för-och nackdelar. Om din familj redan klar och inte vill ha några fler barn, kan det inte vara så svårt att göra detta val. Kvinnor som inte har några barn och har ingen önskan att få barn, kanske tvivlar.

Vad bör man tänka?

Det beror på dina omständigheter som du baserar valet sterilisering. Unga kvinnor är generellt mer ånger än äldre kvinnor eftersom unga kvinnor är mer benägna att ändra levnadsvillkoren genom vilka deras önskan att förbli barnlös kan ändras. Vilka villkor kan påverka detta beslut ännu mer?
Förhållande
Om du har en dålig relation under sterilisering, kan det vara så att du sedan gå isär. En av tre äktenskap gått fel. Fler och fler människor väljer att inte gifta sig. Antalet relationer går fel är därför större. Kanske möter du någon annan som du vill ha barn.
Förlossning och graviditet
Om en kvinna när de utför en abort kastrering, är chansen större att de kommer att ångra. Ofta andra faktorer såsom relationsproblem eller ett förhastat beslut en roll. Även kvinnor som just har haft ett barn, ibland tror att de vill uppleva någonsin förlossning. Ofta visar det sig att en senare tid, är en önskan att vilja ett barn som är större än den smärta de kände under leverans.
Inkludera i din fråga
Kanske passar bättre med andra preventivmedel. Även om det karga för många kvinnor är ett bra val, den andra för kvinnor ger ingen mer nytta än att använda andra preventivmedel som passar väl. Förutom p-piller, finns det andra preventivmetoder, såsom spiral, kondomer, ett membran, eller preventivmedel injektion.
Perioder efter sterilisering
Om du är helt övertygad om att det är det bästa valet, kan du utföra sterilisering. Du måste inse att du kommer att få tillbaka det gamla menstruationsmönster. Många kvinnor som använder p-piller mindre symptom under menstruationen utan p-piller. Så vara när du innan du var på p-piller, lider av en smärtsam eller oregelbundna menstruationer, kan det åter detta mönster igen efter sterilisering.

Steriliseringen

Vanligtvis gynekolog kommer att vara en tubrör genom ett litet snitt i den nedre kanten av naveln. Är en visning utrymme skapas för att synliggöra äggledarna. Koldioxidgas införes för att skapa en hålighet. Efter att han fortfarande ger ett snitt i buken, nära den övre gränsen för könshår. Äggledarna kan stängas på olika sätt. Detta är möjligt med hjälp av ringar, klämmor eller slutna bränder. Vanligtvis sker i en dagkirurgi under narkos och proceduren tar minuter. Gynekologen kan utföra sterilisering under en annan operation, t ex vid kejsarsnitt.

Eftervård

Strax efter operationen finns det oftast buksmärtor som du kan få smärtstillande medel. Eftersom koldioxiden används för att expandera buken kan känna denna smärta. Efter ett par dagar är det oftast borta. Ibland kan det fortfarande finnas ett par dagar, en del blodförlust är ute ur slidan som en tång används för att gripa livmoderhalsen under operationen. Ofta finns används självupplösande suturer, som återigen är försvunnit efter ca 6 veckor. Vanligtvis du känner efter några dagar mycket bättre. Det är en annan kvinna hur länge en fullständig återhämtning. Efter steriliseringen kommer du att säkra, även om du vanligtvis inte har ett omedelbart behov av gemenskap.

Hur säker är en sterilisering?

Sterilisering är det säkraste sättet att förhindra graviditet. I likhet med andra preventivmedel, det finns ingen hundra procent garantera att du inte kan vara gravid. Risken för graviditet är mycket liten. Eftersom kvinnan är äldre, kommer chansen att bli gravid vara mindre eftersom under normala förhållanden sjunkande fertilitet som en kvinna åldrar. Det uppskattas att ungefär tre av 100 kvinnor blir gravida efter sterilisering under 30 år. För dem som är mellan 30 och 35 år, detta gäller två av 100 kvinnor. Äldre än 35 år är ca 1 i 200 kvinnor gravida oavsiktligt.

Fördelar sterilisering

Många kvinnor upplever detta som en lättnad eftersom de inte längre behöva oroa sig för det dagliga intaget av p-piller eller andra ansvar för att ta preventivmedel. Om du hade några biverkningar av p-piller, som försvann efter ingreppet. För vissa kvinnor, innebär detta en förbättring i den sexuella liv. De flesta kvinnor är nöjda med sterilisering och inte ångra det.

Ånger

Om du fortfarande ångra ditt sterilisering, det finns en möjlighet till en vändning. I princip är steriliserings en slutgiltig operation. Vid återföring av sterilisering kräver en större operation som är mycket tyngre än sterilisering själv. Sannolikheten för en graviditet efter återvinningen beror bland annat på det sätt på vilket äggledarna förseglas. Risken för ett utomkvedshavandeskap ökar efter en reparation något.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha