Kurare pil gift och muskelavslappnande

Curare är en pil gift som används av indianstammar. Under jakten detta gift i blodet av djuret tas bort med hjälp av en pil och båge eller blåsrör. Curare orsakar djuret blir förlamningar och så småningom kvävas. Operationen är beroende av mängden av gift. Man använder sig av vissa växtarter som finns i Sydamerika. I Europa, agenten i syntetisk form används inom kirurgin. Som muskelavslappnande det garanterar att patienten visar inga ofrivilliga muskelsammandragningar.

Arrow gift

Arrow gift används främst av indianstammar från Sydamerika. Dessa används curare, ett samlingsnamn för olika pil gifter. Anläggningen Chodondendron tomentosum är Sciadotenia toxifera och andra växter användas. Det är fortfarande inte känt exakt vilka växter använder indianstammar. Curare är också känd under namnet Ampi, Woorari, Woorara, Woorali, Wourali, Ourare, Ourari, Urare och Uirary. Innebörden är densamma, stavningen varierar ganska ofta. I Europa är detta gift som inte erhållits från växter, eftersom växterna förekommer endast i andra länder. I forna tider det används i Europa till andra gifter, främst grodor, insekter och växter infödda.

 D-tubokurarin

Giftet extraheras från växterna, extraherades med vatten och indunstades till bildning av ett extrakt. Traditionellt beredd curare består av en mörk, trögflytande och tjock pasta som är bitter. Därefter är detta tillämpas på pilspetsar eller blåsrör. Curare innehåller följande gifter:
  • D-tubokurarin / tubokurarinklorid: paralyserar eller försvagar musklerna.
  • Curarine
  • Protocurarine: mindre giftiga
  • Andra alkaloider
D-tubokurarin är den mest kända gift. Det verkar på den plats där en nerv stimulus i en tvärstrimmig muskulatur skulle överföras. Tvärstrimmiga muskler är huvudsakligen kopplade till skelettet och huden.

Förlamning eller död

Indianstammar använder den här pilen gift med jaktdjur. Djuret är förlamad gör det omöjligt att springa iväg, flyga eller krypa, eller är dräpt ganska snabbt. Man slappnar musklerna som orsakar djuret blir förlamande. Dessutom paralyserar också andningsmuskulaturen. Djuret kommer därför i slutändan äventyra deras liv. Hjärtat är i dessa fall den sista organ som fortfarande är i drift. Brist på syre, stannar hjärtat slå. Det finns fall där ett djur använder konstgjord andning fördes tillbaka till livet, redan innan hjärtat kunde stoppa. Curare är bara giftigt om det kommer in i blodomloppet. En jagat djur med curare kan ätas utan risk. Curare av tarmen är knappt absorberas i blodet. Dessutom är inspelningstiden så länge, att giftet är redan ofarliga. Smaken av köttet inte påverkas negativt av giftet.

Muskelavslappnande medel vid narkos

Curare används också som ett muskelavslappnande under anestesi. Anestesi orsakar patienten sover och känner ingen smärta. Ibland måste kirurgen arbeta på en plats där ofrivilliga sammandragningar av musklerna kan orsaka för irritation. Det administreras sedan muskelavslappnande curare. Eftersom curare sätter andningsmusklerna stannar, ska patienten alltid beademend. Om detta inte sker, skulle patienten sätta deras liv. Curare används också för att slappna av musklerna i luftstrupen intubation.
Runt 1940 curare användes flera gånger under operation som bedövningsmedel eller smärtstillande medel. Patienten kände någon smärta, men kunde inte svara genom muskelavslappnande medel. Senare upptäcktes att curare är inte lämpar sig för att väcka patienten i sömnen. Patienten förlamad av curare, och inte kan svara eller för att flytta. Numera curare används som en syntetisk version som ett muskelavslappnande medel. Andas när du använder detta läkemedel är alltid nödvändigt!

Dödsstraffet

Pankuroniumbromid, den syntetisk version av curare. Det används under en operation för att stänga tvärstrimmig muskulatur. Doseringen är ca 0,06 till 0,10 milligram per kilogram kroppsvikt. Pankuronium används också i eutanasi och dödsstraff. För att göra detta, är höga doser används, vilket gör att andningen blir nästan omedelbart stängas. Vid dödsstraffet är det ibland används som en andra gift. Ventilationen får inte användas i dödshjälp eller dödsstraff, annars giftet är ineffektiv.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha