Kuiperbältet

Tack vare forskning med Hubbleteleskopet, det finns en enorm framsteg i kartläggningen av vårt solsystem. Tills nyligen hade vi en ganska stabil bild av vårt solsystem: solen i centrum, omgiven av nio anläggningar. Längst planet, Pluto, upptäcktes 1930. År 1977 upptäcktes det konstiga himlakropp Chiron att det inte kunde placera bra i detta. Först efter 1992 blev det klart att Chiron var en Centaur, från Kuiperbältet. Denna enorma skiva med stora och små bitar av is i år ?? 40 som en hypotes som lagts fram av den nederländska astronomen Gerard Kuiper. Från och med 1992, men de kunde bara gradvis kartläggas. Detta ledde 2006 till och med en översyn av definitionen av en planet. Det antas nu att det finns åtta planeter kretsar runt solen.

Kuiperbältet

Kuiperbältet är en typ av mycket stor asteroid bälte som ligger utanför Neptunus bana. Skillnaden är i asteroidbältet, bland annat att asteroidbältet består av steniga objekt, tillsammans med vissa is och metall, medan Kuiper bältet består huvudsakligen av frusna flyktiga gaser, vilka rysning ?? ?? nämnas. Dessa gaser är i synnerhet metan, ammoniak och vatten. Bland dessa glass är planet liknande föremål, såsom dvärgplaneter Pluto, Haumea och Makemake. Alla av dem tillhör den så kallade klassiska Kuipergordel ?? ??, som har en mer eller mindre regelbunden form disk, och uppvisar en dynamisk jämvikt.

Antal artiklar

Sedan upptäckten av detta bälte mer än tusen Kuiperbältet objekt har redan kartlagts. Det uppskattas att det finns totalt 70.000 som ?? n objekt har en diameter som är större än 100 km. Kuiperbältet är mellan trettio och femtio astronomiska enheter från solen. En astronomisk enhet är avståndet mellan solen och jorden. Det är så ?? s 150 miljoner kilometer. Den fortfarande hypotetiska Oorts moln är helt annorlunda än Kuiperbältet och är tusen gånger längre bort än så.

Spridda skiva

Skivan ?? ?? utspridda runt den klassiska bältet, är den troliga ursprunget av olika typer av kometer. Denna mycket dynamisk region i solsystemet bildades 4,5 miljarder år sedan av rörelse utåt Neptunus. Den mest kända objekt i denna disk är för närvarande den dvärgplanet Eris, hittills största objektet i Kuiperbältet och är bara något större än Pluto. Båda är, i jämförelse, en tredjedel mindre än vår måne som är sex gånger mindre än vår jord igen.

Plutoïden

För att hedra Pluto, som fortfarande åtnjuter status som planet för 76 år och är i mytologin Sagan om Underworld, är dvärgplaneter kallas plutoïden när deras omsättning har samma förhållande till gigantiska planeten Neptunus. Nämligen, tre banor Neptune runt solen är lika med två banor Pluto eller Plutoid runt solen.

Ursprung i Kuiperbältet

Möjligen Kuiperbältet växte fram ur den protoplanetär skiva som var belägen runt solen på ett tidigt stadium i utvecklingen av vårt solsystem. Under sin formation hon troligen påverkas starkt av hur allvarlig Jupiter och Neptunus. Dessutom Uranus och Neptunus, är nu den mest avlägsna planeter sannolikt bildas i omloppsbana Saturnus, nära Jupiter, och senare sköt utåt. Genom då samspelet mellan Jupiter och Saturnus, flyttade Neptune längre bort på planetesimale oerschijf. Detta kallas bana shift ?? ?? Neptune, följt av nedre skift omloppet av Uranus. Den oerschijf var tillfälligt genom förskjutning av dessa tunga kroppar kaotiska. Hon stabiliserades senare igen, men på ett mycket mer spridning och längre bort från solen på disk, dagens Kuiperbältet.

Centaurer

Efter stabilisering drog Neptunus, med sin enorma gravitation, olika CBE ?? s inom sin omloppsbana. De kommer från ett område utanför planeterna, men numera beskriva sina arbeten inom planetskivan. Denna dubbla natur är en de kallade Centaurerna. I den grekiska mytologin som är hälften mänskliga varelser som var till hälften häst. De beskriver mycket elliptiska banor mellan Neptunus och Jupiter.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha