Köttätande växter

Köttätande växter finns i alla former och storlekar, så det finns fyra metoder som en köttätande växt, kan insekten locka: självhäftande fällor, klapval, aspiration fälla och det vanligaste sättet koppen eller kelkval. Den här artikeln beskriver de olika möjliga sätt att locka och förklarar varför köttätande växt "kött" behöver för att överleva och inte leva på det sätt som många andra växter också.

Köttätande växter

Växter som djuren äter är en gemensam sak, men också vice versa händer. Det finns alltså köttätande växter. Plantorna växer främst på platser där botten är armar. Normalt växter producerar sin egen mat och vatten kooldioxode, de omvandlar den till socker. Bortsett från detta, växter behöver också mineraler och andra näringsämnen för att överleva, de flesta växter få detta från marken. Den köttätande växt inte är korrekt, detta locka insekter i fällan, insekter innehåller näringsämnen till växten.

Hur man äter en köttätande växt

De flesta köttätande växter är kopp ov cup formation vid kanten av dessa körtlar som sitter som nektar aanmeken. Denna nektar är söt och doftande som lockar insekter. När insekter lockas till glasögon eller koppar de går vidare på att leta efter mer mat, eftersom de hamnar i ett vattenbad varefter de drunknar. Att komma ut är nästan omöjligt på grund av de släta och hala kanter i kalken eller kopp. Vätskan som innehåller insekten anlände i bakterier och verteringssapppen vilken spjälkades insekten, vilket skapar en näringsrik vätska för anläggningen.

Andra sätt att locka insekter

Adhesiva fällor
En klisterfällor består av en klibbig sekre som kommer ut från toppen av små stammar. När en insekt kommer i kontakt förblir pinnen och att djuret försöker frigöra sig kommer bara mer att sitta under kleefsel. Säkerställer också utsöndringen för matsmältningen.
Klapval
En klapval består av två bladhalvor som kan klappa snabbt. Inuti finns ett ark 3 till 9 känsla hår. Om ett hår på kort tid vidrörs konsekutivt antar vikmekanismen att det finns ett djur i mellan och vikta stängs. I de vikta bladen är en fri partition som förbrukar insekten.
Aspirations fälla
Sug Fällor fungerar endast under vatten. Anläggningar som använder denna princip att bygga inom sig ett område med lågt tryck som släpps plötsligt. Som ett resultat, är vatten och eventuella djur sugs in.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Hej, jag är Manon, jag är ganska intresserad av separata anläggningar, så rovdjurs parter, och jag är verkligen mycket fint google sökt, men sedan igen ... när jag såg din artikel, och nu vet jag mer om det! Tack! Groetje Manon :-) :-p

Hej, jag har en fråga: Jag har köpt två anläggningar, Venus flugfälla och en kalk, sarracenia. Frågan är, kan jag bär också nyckelpigor? För de som är sura jag tror? Tack på förhand, hälsningar rob

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha