Körning med en hals rep?

Inka Söderberg Februari 28, 2016 Natur 7 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Har du någonsin sett någon som bara kör en hals rep på en häst? Det ser mycket trevligt! Men är detta något för dig? Hur kan du börja?

Vad är en hals rep?

En hals rep är egentligen bara en "sträng" till hästens hals. Detta används för extra stöd och när din häst är vana han lyssnar när du flyttar halsen repet till vänster går till hästen om fastigheten är kvar. Det har blivit ett slags betsel.

När kan jag börjar i nacken repet?

Om din häst ordentligt lyssnade när du kör och du är säker på att det kommer att lyckas du kommer att försöka ta itu med halsen rep enheten. Håll i början en tygel eller grimma.
Börja alltid i papperskorgen med övningen! Och se till att det finns någon som kan hjälpa.

Hur använder jag hals repet?

Det är inte så svårt, lite som en tygel. Du tar tag i nacken repet bara i dina händer. Om du vill gå till vänster, behöver du domstolen bestämmer halsen repet mot din hästs hals. Om allt går bra, din häst till vänster, om hästen är fortfarande inte lyssnar, kan du flytta till vänster med det.
I början, kommer fortfarande inte särskilt bra på att lyssna din häst. Sätt halsen repet första biten högre upp på halsen, i öronen. På denna plats sina hästar känsligare och därmed bättre lyssna. Du kan också flytta till vänster lite tydligare. Om detta går bra, kan du göra vad halsen rep ner. Och sedan mer och mer tills han hänger på halsen. Du kan också börja ge allt lättare hjälpmedel och så småningom halsen repet bara vilja förklara för halsen och din häst är korrekt kvar.
Det är också användbart om du lär din häst att sluta. Detta kan göras genom att precis som vanliga tyglar flyttar halsen repet försiktigt mot dig. Men du kan också lära dig att om du ho "eller" stopp "hästen höjer långsammare.

Skapa en hals rep

Du kan köpa en hals rep bara Internet eller i en butik. Sedan gjorde han något bättre än att du gör en själv. Men att starta, kan du göra det bästa i sig en hals rep. Det är egentligen bara ett rep. Om du använder en ledande rep har gått sönder, kan du plocka upp järnring där och sedan bara gå ihop. Mät dig själv om vad du kommer att hitta en trevlig storlek för hästens hals.

En "hård" cordeo

En cordeo är nästan som en hals rep, bara en neckrop "mjuk" och en cordeo är oftast svårt. Det finns en slags järntråd. Detta gör att du kan kommunicera tydligare med din häst. En cordeo du kan inte enkelt göra själv. Vilket kan bättre köpa i en butik.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha