Krita / lössjord landskap

South Limburg är ett unikt område. Det bildar en enhet med grannlandet Belgien och Tyskland. Flaskhalsen, som vi kallar också områdets turism, vilket är mycket attraktiv. Delvis på grund av det kuperade landskapet. Den högsta punkten i Nederländerna även i Limburg. Cirka 322 meter. I den här artikeln kommer jag att fokusera på, typ landskapet i Limburg, krita / löss landskapet.

Naturgeografi

I den senaste istiden gjorde eoliska avlagringar säker på att en liten lager av lössjord landskap avsattes. Endast vid de högsta områdena i Limburg lössjord saknas. Vid kan hittas de höga områden, bland annat, flinta. Löss är mycket lämplig för jordbruk. Jorden är mycket bördig och väl avvattning. Men håller den också tillräckligt med fukt för att möta sommaren efterfrågan på vatten för grödor. Omkring 7000 år sedan de första bönderna redan bor i Limburg.
Idag har landskapet förändrats avsevärt. Ökningen av gruv- och utvecklingen inom jordbruket är främst gjorda för. Vinnande kalksten och grus var mer utbredd. Kolbrytning ökade också starkt. Detta ledde till en snabb urbanisering runt Coalfield. Jordbruket växte med omkring gårdarna växer fruktträd att plantera. Efter andra världskriget jordbruket verkligen ta fart, särskilt i den norra delen av löss landskapet förändrats snabbt, detta berodde på att arrondering som uppstod.

Nederzerttingsvormen

Det finns att utse två bosättningar i denna typ av landskap, exempelvis domstolarna ??. Dessa var stora friliggande gårdar. Dessa var de bästa platserna och ibland växte till slott och herresäten. En annan typ är en bondgård omgiven av små gårdar. Den stora gården är vanligen samma namn som staden. Bostäderna hade vanligtvis samma form som den hos dalen eller strömmen. En torkar är en öppen plats som är i skålen i en by. De är vanligtvis triangulär form. De användes för att samla in boskap. Dessutom är en spole här ofta närvarande, som kan tjäna som vattenhål.

Sjunkna vägar, ympning, Grubben

Sjunkna vägar, ympning och Grubben, är en del av landskapet. Det är främst i ett kuperat landskap. Vi kallar det också en Bocage hylla
Transplantat skapades av jordbrukare som låter skogsremsor eller häckar stå över sluttningen där brytning ägde rum. Vid botten av transplantatet eroderade maldes bort genom erosion. Upptill spolas marken. Rötterna av vegetation såg till att de kunde hålla på marken. I det långa loppet uppstod som en terrass med häcken eller skogsremsan under en brant kant och på den andra sidan bildade colluvium. Det är jorderosion som en lutning har urholkats. Lokalbefolkningen kallar ett transplantat även känd som "Earl".
Sjunkna vägar var nästan på samma sätt om. Raviner att vatten dräneras ner, användes som snabba vägar. Med häst och vagn var skadad och marken på detta sätt naturen hade potential att urholka vägen. Vissa håligheter var meters djup. En Holleweg eller grub är ungefär densamma bara utseendet är annorlunda. En grub skapas av förlust av mark is.
Under de senaste åren har erosion ökat igen. Detta orsakas av skadliga grödor, tunga maskiner och skala inom jordbruket.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha