Kristallglas: Crystal glasföremål

Halsten Lundberg December 27, 2015 Hus & Trädgård 88 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Det finns många artiklar som använder är gjord av kristallglas. Kristallglas var för första gången år 1676 av en brittisk glastillverkaren. Det finns i Europa olika glastillverkare. Ett välkänt holländskt märke är Leerdam. Du kan köpa bl a på Hema och Blokker. Vidare, kristallglas som produceras på olika sätt, till exempel munblåst eller blåst mekaniskt. Dessutom objekt några glas med handskuren. Kristall är ett material som består av glas. Detta glas innehåller en viss blyoxid. Officiellt ingen kristallglas kristall. Detta beror på att molekylerna inte är anordnade i en regelbunden struktur. Crystal måste innehålla mer än tio procent blyoxid enligt EU: s direktiv. Ju högre blyinnehållet, desto större är chansen att glaset går sönder. Den kristallglas Swarovski exempel, innehåller 32 procent bly. Dessa är därför mycket känslig voorwerpen.Deze stor mängd bly dessutom för också med sig vissa risker. Om det finns en klar dryck för en längre period lagras i ledning kan enkelt upplösas i drycken. Det är särskilt dåligt för hälsan när de äter bly.

Olika kristall objekt

Det första tydliga blykristallglas gjordes 1676 av den brittiska glaskonstnären George Ravenscorft. Därefter var det också produceras i industriell skala. Tekniken förbättrats genom åren och det var alltid lättare att få kristall glasföremål på ett korrekt form. De kristallglas objekt är också mycket populärt, eftersom många människor de vill. Det finns ett stort antal föremål som använda sig av kristallglas. Exempel är vatten glasögon, vinglas, champagneglas, karaffer, askkoppar, tavelramar, vaser, skålar, ljusstakar, ljuskronor, lampor, glödlampor, frukt cups, flaskor, djur och dörrhandtag. Det finns massor av smycken gjorda av kristaller samt, såsom armband, örhängen, halsband och hängen.

Olika kristall varumärken

Det finns flera länder där föremål av kristallglas. Utanför Europa, som bland annat USA, Kanada, Japan, Ryssland och Kina. Det finns flera stora varumärken i Europa. I Belgien, varumärket Vail Saint Lambert mycket populär. Särskilt i Frankrike, finns det en hel del kristallmärken. De största varumärkena är det Cristal d'Arques, Daum, Cristal de Sevres, Saint Louis, Hartzviller, Lalique och Cristalleries Royales de Champagne. Från Sverige varumärkena Orrefors och Kosta Boda känd och Portugal är att Atlantis kristall. Välkända tyska företag är kristall Peill & Putzler, Nachtmann, Theresienthal och Elsch. Ett välkänt varumärke i Nederländerna Leerdam. Du kan köpa inkludera Blokker och Hema.

Produktion av kristallglas

I historien har det funnits flera perioder då vissa typer av glas var särskilt populära. Romarna till exempel omfattande användning av glaskeramik. Under första hälften av nittonhundratalet, många användningsområden tillverkade av målat glas. Denna period är känd som Art Deco-eran. Det finns också flera sätt på vilka föremål kristaller bildas. Glasögon med munnen kan vara så blåst eller mekaniskt. Glasögon är dyra i händelse av att de blåst. Även glasögon ibland skära för hand. I så fall, de kostar mer än mekaniskt polerat glas.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha