Kreditåtstramning och inteckning: vad är säkert och klokt?

Verner Lundin Februari 28, 2016 Miscellanea 4 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Vad gör man med den nuvarande krisen? Är dina pengar säkra i banker 2015 och 2016? Är din sparbank eller bank tillräckligt tillförlitliga? Om du redan har en inteckning, är också oroad, eftersom vad som händer med dina pengar om banken misslyckas? Anta att du har en inteckning med samma bank och sparande. Vad betyder det för dig om saker går fel och vad som är insättningsgarantin? Inteckning och besparingar med en konkurs, vilka är konsekvenserna för ditt sparande och hypotekslån?

Kreditåtstramning och inteckning

Oavsett om du har en inteckning, måste du förnya din inteckning eller om du letar efter en inteckning. Det är ödet för många homebuyers. Men vad gör en bolånekris eller gå i konkurs bänk med dina lånekostnader? Vad är detta säker och ansvarsfull sak att göra.

Räntan går ner, men för hur länge?

Vad händer med räntan. Detta beror lite på om du har en inteckning med en fast eller rörlig ränta och inteckning. Förhoppningen är att om krisen fortsätter kommer centralbankerna tvingas att skära de korta räntorna. Vem behöver en kontant buffert och därmed kan ta stryk, kan förvänta sig en något lägre räntor under 2013. Vem behöver inteckning refinansiering med en fast ränta, kommer sannolikt att behöva ta itu med högre räntor än ett par år tillbaka när inteckning togs ut. Vem har inte en buffert, inte vill riskera att en rörlig ränta. År 2016 kommer sannolikt att bli ett år med en något högre ränta: boränta prognos 2016.

Konsekvenser för en inteckning kapitalförsäkring inteckning

Vidare är det också av stor betydelse, lånet. Med en kapitalförsäkring inteckning, inteckning och besparingar kommunicerande kärl, så att du kommer att bli mycket mindre av en högre varumärken ränte. Ränteeffekten stängs av kapitalförsäkring inteckning.

Vad är en investering inteckning inteckning?

När en investering inteckning, är det mycket troligt att det hittills har ackumulerade kapitalet är för låg. Speciellt när inteckning upphör helt, kommer du att märka det. Även några som fortfarande måste gå till för många år, it-lappar, men har fördelen att de närmaste åren en betydande avkastning på aktiemarknaden kan skapas. Eftersom ännu en gång det kommer fortfarande att gå bättre på aktiemarknaden. Vem i eventuella framtida aktierisk skulle gå, så bättre att inte välja en investering inteckning.

Ny utestänga

Förmodligen för en ny inteckning är densamma: en variabel inteckning gör bra chans att falla i räntorna i en vikande ekonomi. Men denna inteckning är precis vad för vilka risken också kan hantera. Därför många föredrar att välja en fast ränta.

Din inteckning om banken misslyckas

Många fruktar också om banken går i konkurs. Men det finns inte mycket anledning. Den inteckning är naturligtvis inte överföras till konkurs på din bank, men ofta finns det en annan part som vill ta över inteckning och banksektorn. Eventuellt med några rensade termer. En annan punkt är reglering av skulder och därmed en inteckning, med några besparingar på samma bank. Nå, hur säkert är dina pengar på banken?

Avveckling av sparande och skuld

I händelse av en konkurs kommer sannolikt skulder och krediter avvecklas. Nackdelen för dig är att endast det positiva saldot uppfyller kraven för maximal garanti för 100.000 euro. Dessutom kommer räntekostnader kostnaden bli lägre och därmed räntekostnader avdrag. Dessutom, konsekvenserna för ytterligare lån, eget kapital i ditt hem kommer troligen som dina lånekostnader minskar.

Insättningsgarantisystemet och en försäkringsgivare

Vissa inteckningar gå igenom en försäkringsgivare: tänk på investerings inteckning eller kapitalförsäkring inteckning. Eftersom den ackumulerade besparingar eller kapital är i princip omfattas av garantisystemet för den nederländska centralbanken, insättningsgarantin. Dra nytta av en försäkringsgivare som går i konkurs av en uttagsanstormning, mass hämtning av medel är inte möjligt. Men konkurs är verkligen inte uteslutas på förhand.

Hypotheekrenteaftrek

Avdragsrätten för räntekostnader begränsas ytterligare sedan 2013 för nya bolån. Det innebär också högre månads 2015 och 2016 och förmodligen en anledning till förskottsbetalning extra. Avdraget är för husägare mycket gynnsamt och även dämpar eventuella effekter av högre räntor. Med sjunkande inteckning kan också tala om att stänga en inteckning är attraktiva.

Lock

Om du ska välja för din inteckning en bank eller hypoteksinstitut för att ändra, skulle du göra klokt i att ta för ditt sparande och lån är inte samma institution. Välj sedan en inteckning, där du känner dig bekväm. Fråga slutligen också tillräckligt tid offerter så kan du i lugn och ro jämföra olika erbjudanden.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha