Kreatin: uppmuntra energiomsättning sjuk och idrottare

Vid normala kroppsrörelser och insatser, de behöver tillräckligt med energi på cellnivå, så att alla processer utförs korrekt. Det ligger energiomsättning på grundval av vilka i stor utsträckning bestäms av ämnet kreatin. Vad är detta för damm, där den består av och hur det stimulerar patienten eller idrottare för att uppnå bättre fysisk prestation?

Kreatin

  • Vad gör det?
  • Om det består av?
  • Brist
  • Influens kosttillskott
  • Positiva resultat i idrottare
  • Tester på möss

Vad gör det?

Alla kroppsdelar, såsom organ, muskler, bindväv kräver energi på cellnivå. För att kunna utbyta energi mellan celler, finns det energiomsättningen. Det ger möjlighet att överföra energi av vissa celler, så att kroppens processer kan utföras. För att uppnå detta, har celler behövs bl.a. kreatin. Eftersom tillräcklig energi tillförs, kan kroppen göra alla nödvändiga operationer utan svårighet. För att detta ska enkelt köra, men du bör ha tillräckligt med kreatin. Dessutom är det av väsentlig betydelse i produktion med bevarande av nya celler och utgör grunden för en väl fungerande bindväv. Var är det består av och varför är det för idrottare ett bra komplement till kosten?

Om det består av?

Ämnet består av olika aminosyror. Mest framträdande är arginin, glycin och metionin. Speciellt för kroppen att funktions metionin är mycket viktigt för framställningen av kreatin. Produktionen av detta ämne är känt till stor del beroende av ett specifikt enzym metylmalonyl CoA mutas ?? ?? samt vitamin-B12. Om båda fungerar sämre eller inte tillräckligt föreligger, kan kroppen ha problem med lanseringen av energi under arbetet exempel. Genom idrottare och idrottsmän detta måste därför arbeta på en bra nivå, så att en intensiv skur av motion maximal energi är lätt tillgänglig.

Brist

För att utföra ordentligt, behöver kroppen tillräckligt med energi. En brist kan leda till olika problem. Tänk på en B12-brist, är så många oförklarliga sjukdomar som orsakas av antingen fysiskt eller psykiskt. En brist av nämnda B12-beroende enzym påverkar strukturen och sammansättningen av DNA. Detta kanske redan har en betydande inverkan från en ung ålder, där vävnader, mindre som kan upprätthållas. Vidare är det nödvändigt att enzymet för produktion av metionin, vilken kreatin skapas. Ett enzym, B12, metionin och kreatin brist är tydlig i Alzheimers ?? metylmalonsyra acidemi ??. Det är en tung oordnad B12, protein och energiomsättning, så man behöver en strikt diet från födseln. Man kan inte ta B12 och protein genom kosten och orsaka allvarlig brist kreatin. I så fall är det viktigt att ta de nödvändiga substanserna på ett annat sätt, så att immunsystemet inte reagerar våldsamt. Överväg sondmatning, dropp eller ens i kombination med kosttillskott.

Influens kosttillskott

Om en har ett underskott då det kan ge många fysiska problem och brist på energi, även om det kan ha tillräckligt med energi i kroppen. För att energi för att bättre möjliggöra en kan ta kreatin som ett komplement till dieten. Orsakerna kan förbättra energiutbytet mellan celler, vilket kan minska vissa symptom i svårighetsgrad. Jo, till exempel med metylmalonsyra acidemi kommer till en sjukdom, är det alltid viktigt att samråda med den behandlande läkaren för att hitta en bra sammansättning mellan kreatintillskott och kost.

Positiva resultat i idrottare

Kreatin intag har fyra av de fem idrottare en mycket positiv effekt. Endast i tjugo procent av fallen, intaget ingen positiv effekt, eftersom kroppen arbetar redan på en gynnsam energinivå. Utbudet av ytterligare kreatin ger möjlighet till en bättre användning av energi, vid den tidpunkt då kroppen behöver det. Med andra ord, vid höga intensiva ansträngningar, kroppen kan tidigare ha den nödvändiga energin. Således musklerna reagerar snabbare och långvarig aktiveras. Det ligger alltså vid basen för extra muskeltillväxt, särskilt när det kombineras med ytterligare zinktillskott.

Tester på möss

Man har även undersökt effekten av kreatin på livslängden på möss. Dessutom har det visats att livslängden ökas till nio procent av möss med kreatin. På grund av den åldrande svaret av celler i hela kroppen, och närmare bestämt även i hjärnorna mindre snabbt. Därför är vi mer benägna att dö. Genom dessa celler för att ge långsiktiga energi, kan det förhindras att dessa bryts ned snabbare. Med andra ord, kan kreatin något förbättra den förväntade livslängden.
Observera att ovan baseras på en studie med möss. Hur påverkar det mänskliga celler, därför var inte vetenskapligt motiverat. Vill du ta extra kreatin för att förbättra fysisk prestation, skulle du vara väl informerade om doseringen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha