Kraftledningar är farliga?

Bor nära kraftledningar är inte bevisligen skadligt för människors hälsa. Men det finns statistiska uppgifter och bevis för att det kan vara farligt för barn. I nya bostadsområden finns för närvarande inga hus byggda under kraftledningar. Detta är en försiktighetsåtgärd i fall det är bevisligen dåligt för din hälsa verkar vara i framtiden. Ett andra skäl är att alla inte vill köpa ett hus under kraftledningar.
Forskning har aldrig bevisat att det är farligt för hälsan, men det kan påverka hälsan hos barn. I det förflutna, inte här på ljuset, när det fanns bara kraftledningar sträckte sig över husen.

Leukemi av kraftledningar?

I Belgien beaktas som har fått två barn i Flandern leukemi, eftersom de utsätts för icke-joniserande strålning från kraftledningar. Världshälsoorganisationen rekommenderas att därigenom förhindra så mycket som möjligt exponering för dessa strålning. Om det utgör en fara, gäller särskilt hos barn.

Vad är den potentiella faran av kraftledningar?

Dessa linjer producerar magnetiska och elektriska fält. Den höga spänningen kan vara upp till 380 kilovolt. Genom att leva nära dessa linjer kan du bli utsatt för dessa elektromagnetiska fält. För varje meter du vidare från levande, du löper mindre risk.

Elektromagnetisk strålning

När de utsätts för detta, kan strålningen tränga in i kroppen och kan lägga energi till kroppens vävnader. Denna energi kommer sedan att omvandlas till värme. International Center för cancerforskning klassade strålning från kraftledningar som en möjlig cancerframkallande. Barn på långvarig exponering för denna strålning har en ökad risk för leukemi. Faran beror på avståndet från ledningarna.

Bevisligen farlig?

För att göra risken för hårt, måste detta göras med hjälp av forskning. Efter olika studier, är det inte bevisat bortom allt tvivel. Det är uppenbart vid det här laget att människor inte behöver frukta för dessa linjer. Kortvarig exponering är förmodligen inte skadligt, och barn inte har möjlighet att ta sig an några meter från ledningarna.

Buller

Att leva nära högspänningsledningar kan också orsaka störningar. Eftersom de väcka extra lågfrekvent ljud. Detta ljud hörs inte för alla, men för dem som hör det, kan det vara ett störande ljud. Äldre människor kan uppfatta dessa ljud. Dessa ljud kan till exempel orsaka stress och sömnstörningar.

Var kan jag fråga om hälsa ?? besök?

För frågor eller funderingar, kontakta din kommun. De har förmågan att lägga ner frågor till kunskapsplattform Elektromagnetiska fält och hälsa. Du kan också begära information direkt på PO Box 51.

Att köpa ett hus nära kraftledningar

När du köper ett hus nära pyloner ovanför du måste ta hänsyn till. Förutom det faktum att det finns möjliga hälso ?? s, du kör en finansiell risk. I fall diskussionen om kraftledningar kommer att få mycket uppmärksamhet i media, människor är angelägna om att köpa ett hus i närheten av polerna. Detta kommer att ha en direkt inverkan på värdet av hus som är nära polerna.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha