Krachtbal upptäcka denna spektakulära sport!

Geska Wikström Februari 29, 2016 Sport 6 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
I skuggan av den ?? stora ?? sporter som fotboll kung, det finns så många andra attraktiva sporter. En av dessa är den kraft bollsport. Alla i gymmet klassen någonsin så ser är en tung boll. Men visste du att, om än med en mjukare men lika tung version av den bollen är en sport?

Spelplanen

Powerball är en bollsport spelas mellan två lag av fyra personer på ett rektangulärt gräs fält, minst 46 meter lång och 14 meter bred, avgränsas av två åskådarplats och två slutledningar. Spelplanen är uppdelad i två halvor genom mittlinjen. Den 9 meter från mittlinjen ligger på båda halvorna, och frikast linjen på 13 meter från mittlinjen är belägna, mållinjerna.

Spelkonceptet

Varje lag kan göra mål med 4kg tung boll kasta av en nekworp eller rugworp i målgården av motståndarna. Bollen behöver eller vidröra marken. Varje lag har att göra mål på högst tre kast.
I början av en match startar det anfallande laget från frikast linjen i halv med det första kastet. Vidrör bollen efter kastet till marken, bör tas från denna plats, kastområdet, en andra kast. Vidrör bollen efter den andra kasta igen Jorda tredje kastet kan tas. Så är det genom vinster förskjutits mot mål av det försvarande laget. Det kan röra sig upp till frikast linjen ligger strax innan målområdet i det försvarande laget. Man är inte skyldig att ta tre kast och det krävs inte heller att ta en upptakten vad spelet en hel del kan accelerera men kasta från kannan ofta minskat kraftigt. De avlägsna och kraftfulla bärraketer, till exempel, den tunga bollen kasta direkt i målområdet av motståndarna. Men denna styrka och teknik inte ges till alla.
Och naturligtvis det försvarande laget kan fånga bollen för att få så besittning. De gör det genom att fånga bollen innan den når marken. De lyckas med detta då de kan börja attackera den plats där bollen fångas. För att fånga bollen ofta spektakulära dyk och utförda rörelser. Om bollen är utanför domstolen hamnar förlora laget som varar bollen var naturligtvis halvleken.

Replacements

Varje lag kan spela när som helst död köra i spelet byten. Det finns ingen gräns för antalet byten. Någon som ersätts, kan senare återupprättas under tävlingen.

Tidsgränser

Lagen har under varje halva över två time-outer där coachen kan ge dem de nödvändiga taktiska justeringar och spelare kan få någon av de ihärdiga ansträngningar. En timeout varar varje gång exakt en minut.

Några viktiga regler

  • Samma spelare får aldrig kasta två gånger i följd under en attack.
  • De fem andra regeln: nästa kastaren måste inom fem sekunder efter den återvunna bollen förs tillbaka in i fältet, använd rörelsen för nästa kast.
  • Angripare kan backar inte interferera mindre än 2 meter
  • All kontakt mellan en angripare och försvarare är förbjuden och kan straffas med ett frikast tas från frikast linjen till målområdet av laget som gjorde misstaget.
  • Det anfallande laget får aldrig bli föremål för motståndaren.
  • En match varar 2 x 25 minuter eller 2 x 20 minuter beroende på vilken kategori
  • Man bör ge upp två passager måste det följa en attack vals.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha