Köra hur min prestation är på väg upp med tåg

När en månad 2 till 3 gånger i veckan, löpning, kan du behålla bättre drift i slutet av månaden än i början, eller ens en långdistanslöpning. Den uthållighet har ökat. Som stänger exakt?

Anpassningsförmåga av kroppen

Den mänskliga kroppen kan anpassa sig till miljöfaktorer. Detta är helt enkelt en överlevnadsmekanism av den mänskliga kroppen. Ett exempel för att klargöra: Någon har ett kontorsjobb och används därför lite fysiskt arbete. Om personen plötsligt måste utföra fysiskt krävande arbete och exempel som en trädgårdsmästare, snickare eller murare blir att arbeta, måste han utstå en del smärta och ansträngning eftersom hans kropp inte används till detta. Miljön har förändrats nämligen. Som ett resultat kommer hans kropp anpassa sig över tiden genom bland annat tjockare hud på händer och callusbildning, starkare muskler et cetera. Detta tar tid att anpassa sig. Efter två till tre månader för att göra detta arbete, kommer hans kropp att bli mycket bättre anpassas till de nya tyngre verksamheten. Med andra ord, har kroppen anpassas till de nya omständigheterna.
Samma sak händer när vi tränar, i detta fall igång. Till exempel kan en person som inte är vana vid att köra, och börjar vid en punkt två till tre gånger i veckan jogging. Detta kan ändras betraktas ses som biologisk miljö, kroppen verkligen utsätts för andra, ny skatt som den inte användes. Förutsatt att köra genom sätta kroppen kommer att anpassa sig så att personen blir lättare och mer kan gå igång snabbare. Efter två till tre månader att korrekt utbilda kan redan vara kan observeras betydande framsteg.

Gen-miljöinteraktion

Denna anpassning av kroppen initieras av stimulans från omgivningen och finner sitt ursprung i generna. Därför är anpassningsförmåga i kroppen som kallas gen-miljöinteraktion ?? ?? nämns. Om justeringen är ett resultat av träning vi talar om träningseffekter, även på basis av genen-miljöinteraktion. Hur varje individ reagerar på träning och i detta fall, på löpning beror delvis på den genetiska anlag. I varje frisk individ kommer att ske genom att köra träningseffekter, men en något snabbare än i andra.

Vilka anpassningar exakt

Öka prestationsnivå så börja träna, med iakttagande av de grundläggande principerna för utbildning. Genom att träna rätt sätt genesis träningseffekter som prestandanivå stiger. Med uthållighet hänvisas till den mängd syre som transporteras och tas upp i musklerna. Detta kallas VO2max. De fysiska förändringar i kroppen i syfte att erhålla en högre VO2max är:
 • Ökning av mängden blod i kroppen;
 • Ökning av mängden hemoglobin;
 • Blodkärlen kan öppna ytterligare tillåta mer blod att flyta;
 • Ökning av mängden av koronar kapillärer på hjärtat; Som ett resultat kan mer blod till hjärtmuskeln tillhandahållas;
 • Ökning av mängden av kapillärer mellan muskelfibrer; Som ett resultat av muskelfibrer av blod mer kan åstadkommas;
 • Ökning av mängden kapillärer i alveolerna; Som ett resultat kan mer O2 absorberas i blodet, och mer CO2 från blodet. Dvs förbättrade gasutbyte;
 • Ökning av ventrikelvolume och ventrikelwanddikte; Detta ökar slagvolymen per hjärta slå så långt vilket gör det mer blod kan spridas;

Andra viktiga förändringar till följd av regelbundet kör:
 • Nutrition och broskregenerering i de aktiva leder :;
 • Ökad hoeveelheid- och storlek av muskelfibrer;
 • Hos barn och ungdomar betydande ökning av bentätheten. Detta möjliggör senare mycket mindre benägna att ha osteoporos;
 • Hos män> 25 år är att minska åldersrelaterad degenerering av benen, om så är nödvändigt. även öka bentätheten möjligt.

Svaret från benet till löpning orsakas av chockbelastning av cirka 3-4 gånger kroppsvikten. Genom att köra kommer att genomföra regelbundna bentäthet, vilket minskar risken för frakturer senare i livet är kraftigt reducerad. Ovanstående lista är de viktigaste fysiska justeringar avseende prestanda. Regelbunden motion inklusive löpning har andra positiva fysiska och psykiska hälsoeffekter.

Erhållande träningseffekter

För att få denna utbildning effekter är systematisk träning är inte tillräckligt. Ordentlig vila och bra kost är en förutsättning för att få träningseffekter. Jag vill också betona att det tar tid att få din prestationsnivå upp, men att detta är ett enormt värdefull investering i din hälsa, särskilt på lång sikt. Ju längre du håller upp en aktiv livsstil, desto mer hållbara, hälsofrämjande effekter. Utbildnings Effekter som erhålls under en kort period försvinner snabbt när du skulle sluta. Utbildnings Effekter som erhålls under en lång tid kan vara många gånger mer hållbart. Mer information om hur du får träningseffekter kan hittas här.

Den här artikeln är en del av en specialutgåva av flera artiklar om löpning:

Running hur man startar
Köra det är något för mig?
Köra fördelar för den fysiska hälsan
Köra fördelar för psykisk hälsa
Köra uppvärmning och nedkylning
Kör på vilken intensitet ska jag träna?
Köra hur min prestation är på väg upp med tåg
Löpning vilka grunderna i utbildning?
Löpning hur jag stanna motiverad?
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha