Kör för nybörjare, hur och vad? Tips

Du har bestämt dig för att starta igång, men du frågar dig själv "hur"? I den här artikeln hittar du tips, tricks och saker du bör överväga om du ska starta igång

Tips 1: Bygga tyst

Det viktigaste när du är med löpning börjar bygga upp tyst. Löpning är en sport med chockbelastningar. Med varje steg du behöver din kropp blåser från två till tre gånger din kroppsvikt fångst. Din kropp behöver vänja sig vid detta. Det är klokt att börja med en nybörjare schema. Även om du är redan en hel del kondition av andra sporter. Speciellt när förekommer i dessa sporter inga stötbelastningar. En bra nybörjare systemet är ett system som leder körs i 3 månader till 30 minuter.

Tips 2: Nutrition

Du är på en korv och pommes frites med särskild inte går så bra alla förstår. Men vilken diet är det riktigt bra för löpare? Prova innan du går att köra att inte äta för mycket. Köra med en full mage är inte riktigt nice och inte heller bra för dig. Det är klokt att äta din sista måltid minst tre timmar innan du går igång. I tiden mellan din sista måltid och utbildning kan du fortfarande ta ett mellanmål som en banan.
Efter träningen behöver du rätt mat för att få dig så fort som möjligt. En banan direkt efter träningen är perfekt. Din kropp behöver efter träning måste först kolhydrater, proteiner och fetter kommer senare. För en omfattande artikel om kost och löpning, se här.
Inte bara mat är viktigt, men också dricka. Du behöver före, under och efter träningen för att få tillräckligt med vätska. Även om du inte svettas under träningen, förlorar du mycket vätska genom din andedräkt. Om din urin är ljusa, så har du tillräckligt med fukt närvarande. Om din urin är mörk, behöver du en drink.

Tips 3: Värmer upp och nedkylning

Det är mycket viktigt att dina muskler och senor är väl varm när du börjar din träning. Utbildade idrottare kör ofta först tyst lite innan de börjar träningen, men för en nybörjare är det inte förnuftigt. Ändå bör du ha muskler är varm innan du börjar träna. Hur gör man det? Promenera några minuter och sedan göra vad limbering-.
Efteråt kan du studsa lätt en bit och eventuellt åter göra vad limbering-. Dessutom kan du lätt sträcka ut dina muskler.

Tips 4: Vila tillräckligt

Vad nybörjare ofta inte vet är att du är inte bättre träning i sig. Om du återhämta sig från din träning din kropp gör lite för att det. Detta kallas super ersättning. Det är denna super kompensation som gör dig bättre. För att uppnå detta super ersättning bör vila så att du nog. Under resten menar vi alla former av vila: från sömn för att vila huvudet.
Helst efter varje träning för att få en vilodag.

Tips 5: Se till att din löpteknik

Många nybörjare löpare tar att köra med låg kadens. Vissa nybörjare tar bara 130 eller 140 steg per minut. Det ideala är att ta ungefär 180 steg per minut, 90 och 90 med vänster ben med höger ben. På så sätt minskar du chocken belastningen på benen, hjälper det att förebygga skador.
Det enklaste sättet att komma till 180 steg per minut för att komma med rytmen att visa med armarna. Benen följer sedan naturligt. Köra inte bara med benen, men också armarna. Du kan lätt kontrollera hur många steg du tar ungefär en minut. Tel 20 sekunder antalet steg på höger eller vänster ben. Gör detta 6 gånger och du vet att din kadens.

Tips 6: Sätt upp ett mål

Köra med ett syfte är mycket enklare. Om du har en svår tid, kan du alltid få ditt mål. Om du har nått ditt mål kan det vara självklart belönas. Du kan ha som mål inom tre månader, fem kilometer att gå mycket långt, men det kan också vara så att du någonsin vill köra maraton. Båda målen är utbildning. Så du stanna motiverade att träna.
Lycka till med din kör karriär börjar!
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha