Köp fysiskt guld

Guld i form av guldmynt eller guldtackor bör inte missas i samband med god kapitalförvaltning och pensioner. Guld skyddar mot inflation och behåller sitt värde i kristider.

Rädda dina besparingar från inflationsrisken

Många holländska människor sätter sina besparingar på ett sparkonto eller tidsbundna depositionen. Det kan mycket väl snart vara ett stort misstag. För vem som äger bara sedlar, begå ekonomiska självmord, enligt vissa analytiker. Den nuvarande inflationen är av en helt annan ordning än inflationen som vi har känt under de senaste decennierna. De bör ge för den enorma staatsverschulding lösning, ett problem som inte på något annat sätt är att lösa. I tider av stigande inflation, naturligtvis, ett första tänker på att köpa guld.

Att köpa fysiskt guld

Den som innehar därför medel, skulle det verkligen behöva köpa fysiskt guld och måste sätta det hemma eller i ett bankfack. Fysiskt guld har den ytterligare fördelen att man kan köpa det anonymt till ett belopp av ?? 11000, =. Hur och var exakt bör du köpa guld?
Det finns två former av att investera i fysiskt guld:
  • guldmynt;
  • guldtackor.

Guldmynt är särskilt lämpliga för den progressiva bygga upp ditt guld investeringar och med vissa begränsningar, även som betalningsmedel i kristider.
Guldtackor är under kapitalförvaltning oumbärlig för att skydda större värden.

Vad guld mynt ska du köpa?

I första hand rekommenderas att leta efter när man köper guldmynt för renhet och förtrogenhet. Två exempel: Krugerrand och Gold Maple Leaf är anmärkningsvärt i detta avseende eftersom deras utseende i årtionden har hävdat. Maple Leaf guldmynt av högsta renhet. Krugerrand guldmynt är den äldsta i världen och därför mycket utbredd och lätta att avyttra.

Vad du ska titta på när du vill köpa guldtackor?

Guldtackor är den renaste formen av guld handel. Värdet därav är, i motsats till guld mynt, mätt enbart guldinnehåll och vikt. Dvs varumärken och mönster vid värderingen av guldtackor spela en roll. När du köper guldtackor, kan du välja ändå men sällan producenten eftersom guld återförsäljare erbjuder guldtackor som de har i lager.
Guldtackor kan köpas i olika former. Till en vikt av 100 gram guldtackor brukar stansas från guldremsor. Den minsta standard bar väger 1 gram. Gjutna guldtackor finns från 100 gram. De största guldtackor som du som individ kan oftast köpa, väger 1 kg.
En speciell typ av guldtackor kallas kinebar. Det handlar om guldtackor som tillhandahålls på baksidan av ett hologram som extra säkerhet eller autentisering. Detta hologram barer är dyrare än vanliga guldtackor.

Guldpriset

Priset på guldtackor fastställs baserat på den aktuella spotpriset / dag priset på guld och vissa butiker. Stängerna ska hällas ut av guld eller stansas. Då kommer kostnaderna för transport och lagring vid. Dealern också Taxor fortfarande betalt för försäljning, marknadsföring och försäkring och går en vinstmarginal på toppen, för att kunna leva från handel.
Ju mindre mängden guld är en förvärvar, desto högre är kostnaderna. Detta beror på, till exempel, för att producera en 50-grams-stav ansträngning kräver samma mängd arbete som en 100-gram-stav. Kostnaderna är därför proportionellt högre. Med andra ord, om du köper två 50-gram barer, betalar du mer än om du köper en 100-grams bar.

Var kan man köpa guld?

  • på banken: att köpa guldmynt och guldtackor i banker rekommenderas endast under vissa omständigheter. Anledning: banker hellre säljer provision medbrottsling finansiella produkter och kredit. Dessutom ädelmetallpriserna är ofta inte up-to-date och man måste oftast ha ett checkkonto med den berörda banken;
  • på ädelmetaller återförsäljare: köp till specialädelmetaller handlare är en bättre lösning. Det finns företag med många års erfarenhet och ett gott rykte. Även priserna är återförsäljare av ädla metaller oftast billigare än banker;
  • guld automat: från maj 2010 finns också möjlighet att involvera guld från bankomater, inklusive precis över gränsen nära staden Dinxperlo. Det förväntas att från och med 2012 de första guld automater installeras i Nederländerna.

Guld att köpa på Internet

I allmänhet kan ett köp på Internet guld utan problem. Ädelmetaller återförsäljare levererar med bud eller genom en särskild CIT. Och du kan lita på att guldhandlare no striking pansarbil du måste köra. Leverans är vanligtvis mycket diskret och därför är förpackningen.

Sälj fysiskt guld

Guldtackor gör ger en vacker syn, men när den dagen kommer du vill sälja tillbaka din skatt. En guldtacka under kudden kan faktiskt snart bli obekväm. Även i försäljningen av fysiskt guld igen finns det gott om poäng att se upp för.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha