Kosttillskott för min hund eller katt?

Kosttillskott för min hund eller katt?

Liksom sin herre, kan en hund eller katt också behöver tillskott. Uppdatera dessa produkter med veterinären Dr. Nicolas Massal.

Varför kosttillskott?

Vitamin, mineraler, aminosyror och essentiella fettsyror ... De marknadsförs som sådana eller införlivas i djurfoder, som sedan blir en hälsosam kost. Dessa är produkter vars komponenter är naturligt så att läkemedel tillverkas av syntetiska produkter.

I vilken takt kan vi ge dem?

Deras gynnsamma effekten inte märks omedelbart, vi måste ge dem på lång sikt och regelbundet för att mäta deras effektivitet på djuret. De rekommenderas också som en förebyggande strategi, men kan inte användas för att behandla en nödsituation. I det här fallet, konventionella läkemedel, som ordinerats av en veterinär, tog över.
"Men vi kan råda för att kombinera de två för optimalt resultat", säger Nicolas Massal.

I vilken form tar det administrera dem?

De finns under beteckningen "kosttillskott" eller "kosttillskott" i form av tabletter, pulver, vätska ... De kan också införlivas direkt i foderindustrin där den tilldelar sedan dietary fördelar: särskild tillväxt Särskilda gravida eller ammande, för äldre hundar, sport, brist på kalcium, etc ...
"Om vi ​​ger mat berikat kosttillskott hund eller katt, utan att behöva lägga till andra näringstillsatser menyn" slutföra Nicolas Massal.

Under vilka omständigheter är de effektiva?

De verkar till exempel på förändringar i samband med tillväxten av djuret eller dess åldrande, kan de hjälpa matsmältningen eller behandla problem med gasbildning eller diarré. De ger också goda resultat i behandlings komfort till allvarligare sjukdomar som njursvikt eller artros. Men kosttillskott inte mirakelprodukter och bör inte ersätta konventionella läkemedel ordinerats av veterinären.

Hur vet jag om de är anpassade till djurens behov?

Innan marknadsföring, dessa produkter inte omfattas av kontroll och effektivitet är inte föremål för ett godkännande för försäljning. För att bilda sig en uppfattning, måste vi försöka göra sitt djur. Och att välja, lita på en förskrivare - din veterinär eller apotekspersonal - som kommer att styra ditt val. Bättre att undvika förvirring.

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha