Kostråd i diarré

Om du har mer än fyra gånger per dag lider av lös avföring, gör du lider av diarré. Diarré är en gastrointestinal sjukdom som kan orsakas av ett virus, stress, matförgiftning eller överdriven alkoholkonsumtion. Eftersom du förlorar en hel del fukt och kan torka ut, bör du fortsätta att dricka gott. Ät helst uppdelade flera små portioner under dagen. Välj mat du vill ha. Med långvarig diarré rekommenderas fiber livsmedel, eftersom fibrerna kan binda fukt.

Vilket betyder diarré

Diarré är en mag-tarmsjukdom, där det finns mer än fyra gånger per dag, det är en alltför lös avföring. De vanligaste orsakerna är: matförgiftning, virus, stress eller dricka för mycket alkohol. Diarré kan åtföljas av kräkningar. Klagomål som kan uppstå inkluderar magkramper, uppblåsthet och illamående. Matförgiftning är ofta fallet, eftersom det kan innehålla mikroorganismer som inte är att se hans eller lukt för blotta ögat. Även vissa läkemedel med laxerande effekt kan orsaka diarré.

Fukt

Nyckeln med diarré är att du ser till att du inte torkar ut, särskilt om du har också kräkas. Särskilt barn och äldre människor riskerar att torka ut. Det rekommenderas att dricka två till tre liter per dag, uppdelat i små mängder. Du kan möjligen dricka buljong så att du lite salt intag. Drick även om du känner att lite senare fortfarande kommer ut igen. Du kan komma åt apotek och apoteks ORS, är detta ett pulver som du löser sig i vatten och innehåller socker och mineraler.
Vad du inte bör dricka
Undvik att dricka alkohol och kaffe eftersom det bara tar bort fukt från kroppen. Dessutom, dricka äppeljuice, päronsaft och druvsaft är inte lämplig eftersom det bara har en laxerande effekt på grund av socker det innehåller. Drick inte läsk kolsyrade och inte mycket kalla drycker. Även du bättre undvika att dricka mjölk eftersom det kan förvärra diarré.

Näring

Tidigare uppmanas att följa en lättsmält kost. Det har inte visats att bananer, ris, morotspuré och riven äpple märkbart har en toppande effekt. Idag är det rekommenderas att äta vad du vill ha och maten är fantastisk. Var försiktig med mat som är fett, för här kan du få precis diarré. Här är några nutritionsoptippar:
Fibrer
Du kan äta vad du vill ha i. Försök att äta så friska som möjligt. Exempelvis fullkornsbröd bättre än vitt bröd eftersom det innehåller mer fibrer. Tidigare var det sagt att du var tvungen att äta vitt bröd i stället för grovt bröd grovt bröd innehåller så mycket fibrer, som är föråldrad. Fibrer kan suga upp fukt, så att avföring är korrekt tjockare. Fibern från frukt och grönsaker är också nödvändigt. Ät inte plommon eftersom de innehåller ett ämne som kan ha en laxerande effekt.
Ät små portioner
Speciellt om du lider av magbesvär, är det bättre att äta små portioner. Ät flera små portioner fördelade över dagen. Mat och dryck kan irritera tarmen och ge lust att gå på toaletten, så du bör fortsätta att äta och dricka när kroppen varje gång någon näringsämnen intag.
Resa
Travellers 'diarré utomlands på grund av minskade hygieniska förhållanden. Ta reda på i förväg om du kan dricka vatten ur kranen. Dricker bara drycker med isbitar i färdigförpackad is. Ät inte oskalad frukt eller sallader. Var försiktig med mat du köper på marknaden. Hot fisk och kött ordentligt innan du äter och hålla maten kall.

God hygien

Du kan ta ett antal åtgärder för att minska risken för diarré. Så god hygien är mycket viktigt, kan diarré vara mycket smittsam. Tvätta händerna efter toalettbesök och innan du förbereda en måltid. Används för att skära kött och grönsaker separat skärbräda. Akta dig för återkontaminering som var bestick och tallrikar ordentligt.

Till läkaren

Om diarré kvarstår eller återkommer regelbundet i mer än ett par dagar, är det klokt att konsultera en läkare. I en långvarig diarré kan kräva att du bör äta mycket av fiber, så att det finns mer fukt bunden till tarminnehållet. Vid kronisk diarré, är det alltid klokt att kontakta läkare. Använda diarrhoeals du bättre också rådgöra med din läkare.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha