Korna dansar: en ko i hagen är frisk och lycklig

Tror du att den holländska landskapet, du tänker på stora ängar med kor. Åtminstone när det inte är vinter, eftersom vintern kommer ut bara på en handfull kor. Men när våren kommer, många kor återigen starta för betessäsongen. Och att de avstår hitta denna fina är att det, När stabila dörrarna första öppna, börjar de att springa, hoppa och dansa. Några ekologiska gårdar gör detta till en speciell dag när de bjuder in publiken att bevittna detta ögonblick. Detta fenomen är "korna dansa" och gör människor ett roligt sätt klart varför bete är så viktigt. Fler och fler kor är ekonomiska skäl under hela året hålls inomhus, vad ett antal stora nackdelar för kon hennes hälsa och välbefinnande innebär. Hälsan hos kon genom att arbeta i köttet och mjölken, och är därför också viktigt för oss.

Naturlig och glad på ängen


Stiftelsen Wakker Dier är en av de organisationer som arbetar för välfärd nederländska ko.
I samarbete med ett antal ekologiska gårdar Wakker Dier ordnar varje år de så kallade kor dansa. På olika platser i landet kan då människor kommer att besöka gården och bevittna ögonblicket korna igen för första gången efter en lång vinterbetet i maj.
När stall dörrarna öppna, djuren rusar ut för att ge bort en hel show till upptåg, spurter, leka, gräva och rulla i gräset. Glädjen och friheten sprängning dem och kon ges möjlighet att ställa ut sina naturliga beteenden. Den friska luften, solen, gräs och göra det utrymme som en ko är lycklig.

Var kommer mjölken kommer ifrån?

Det finns barn som tycker mjölkfabriken skapas. Detta är resultatet av urbanisering, men också på ökningen av den intensiva mjölkgård, där ett stort antal kor i spiltor mega ligga inom hela året
Den "melkfabriek'gehouden. Den nostalgiska bild som människor har av mjölksektorn, men det är en av tyst idisslande kor i hagen, som är väl omhändertagna av jordbrukaren.
I svin- och fjäderfäanläggningar tros tidigare i de industrialiserade och allmänt verksamma mega företag, men denna trend är också på gång inom mejeriindustrin. Det finns även ett större antal mega bås, var och en med mer än 250 kor, då mega bås i svinsektorn i Nederländerna.
Mjölkning, artificiell regim, artificiell insemination, mega stall, avhorning, tvångsmatning av kalvar, inavel och många antibiotika är här dagliga verksamheten, som inte verkar mycket som en fabrik? Den största boskaps anläggningen i Nederländerna har upp till 1150 kor, vilket är 16 gånger det genomsnittliga antalet kor per gård.

Varför hör en ko på ängen

Jordbrukare som låter sina kor i hagen under våren, är oftast småskaliga och jordlösa bönder. Landbundna part: den jordbrukare betar korna i landet och producerar sin egen foder land, där befruktningen sker med gödsel från sina kor.
Mega stall tillåter gödseln sprids och bearbetning och fodret levereras, vilket är en mycket större belastning på miljön.
Royal Dutch Veterinärförbund säger i sin promemoria position betesmark och bostäder av mjölkkor i Nederländerna ", där kor i hagen har fler möjligheter att uttrycka sitt naturliga beteende och betar bättre uppfyller de biologiska kraven i kon. Till exempel, för att deras behov undersöka saker mer nöjda, finns det beredskap för störningar, kan de stå och ligga bättre och få mer tid för grubbel. Dessutom är risken för infektion lägre och accelereras återvinning av alla typer av sjukdomar.
Sammantaget bete har följande fördelar:
 • mindre klo inflammation
 • mindre mastit
 • färre dödsfall
 • en längre livslängd
 • färre fertilitetsproblem
 • mer välfärd
 • kalvar färre som skiljs från mamman
 • förbättra mjölkens sammansättning
 • mindre föroreningar och ammoniakutsläpp
 • bevara landskapet

Viktiga åtgärder för att göra det möjligt för bete

I Nederländerna bor ca 2,8 miljoner mjölkkor 2013, som producerar hälften mjölk och hälften för detta är fortfarande för ung. De unga djuren till största delen kommer att slaktas, en liten andel av kvinnor bibehålls som en kassako.
Det är inte möjligt för alla dessa djur för att ge tillräckligt med utrymme i betesmarker, att göra detta skulle vara en drastisk minskning av antalet kor är nödvändiga.
Kon är uppfödd så att hennes mjölkproduktion fördubblats och att fortsätta producera dem måste ha en kalv varje år, separerade omedelbart efter mor till barnet.
När konsumenterna är villiga att betala lite mer för betesmark mjölk och när det finns mindre mjölk i stor skala behov av att framställas, kan öka djurens välbefinnande.
Det finns vissa nackdelar med betande, för att avhjälpa de nödvändiga åtgärderna är:
 • uppfödda högmjölkande kor blir sjuka när de äter bara gräs. De har en hel del koncentrat som krävs för deras energi
 • Stall är effektiv och kostnadseffektiv och korna är mycket produktiva, ofta har mjölkas och utfodras, vad den stabila är mindre arbetskrävande
 • användningen av mjölkningsrobotar är besvärligare att bete, men det finns möjligheter
 • Kor kan inte stå höga temperaturer och värme och högt nederbörd måste skugga och skydd på ängen

Stå upp för välfärd för kon

Wakker Dier finner det oacceptabelt att 35% av korna kommer aldrig ut och att detta antal endast kommer att öka om inga åtgärder vidtas.
Den höga produktion på cirka 8000 liter mjölk per ko och år, med toppar på upp till 12.000 liter och även djurens hälsa kan minskas. Mjölkkor är numera ofta kring deras 5 eller 6 levnadsåret verkligen "upp" och sedan gå till slakteriet, medan den naturliga livslängd är cirka 14 år.
Vad gör en positiv punkt är att jordbrukarna på grund av de skärpta reglerna om administrationen av antibiotika, det finns sjukdom snarare väljer att slaktas än att behandla henne kon. Hälsa och kortare liv är därför positiv.
Relativt leverera många mjölkgårdar med kor på sommaren betesmark och mejeriföretag såsom Cono, Rouveen och FrieslandCampina. Till predikatet "betesmark mjölk" för att få kon måste ha minst 120 dagar per år 6 timmar eller längre inom området.
Wakker Dier bedrivs främst kampanjer för att säkerställa att:
 • kommer alla kor i hagen
 • kalvar kan växa upp med sin mamma i besättningen
 • Mjölken bringas till en normal nivå, så att korna förblir friska

Uppleva korna dansa

När våren börjar, fler och fler kor tillbaka in i hagen. Den första dagen de tillåts ut, de är alltid mycket fränare och kör, getter, hoppa, gräva och leka tills de inte längre kan göra själva sedan festa på den första färskt gräs. Detta är en mycket trevlig stund att uppleva och olika organiska bönder organiserar kor dansa. Den kor dans är roligt för människor och djur och en stor möjlighet att se varför kon hör hemma i hagen, alltså här för att se allt det roliga för två experiment under båda länkar.
Var på webbplatsen för djur vaken vid tiden korna dansa kommer att äga rum de datum och platser som anges
(0)
(0)
Tidigare artikel Jul i Berlin
Nästa artikel Kapitolinska museerna

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha