Koppenbergcross 2014 - deltagare och program

Baltasar Palmstruch Februari 27, 2016 Sport 3 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
På lördag, 1 november finner 2014 Rapport i Koppenbergcross plats. Tävlingen är en av de vackraste och mest tilltalande studiebesök i världen. Den Koppenbergcross är en del av bpost Bank trofén. Matchen kommer att sändas live på TV. Vad gör programmet Koppenbergcross 2014 ser ut? Vilka deltagarna är på startlistan?

Koppenbergcross

Den Koppenbergcross funnits sedan 1988. De två första upplagorna vanns av den belgiska Rudy Thielemans. Rekordhållare i fråga om antalet segrar i Koppenbergcross Sven Nys. Den tuffa kurs i Oudenaarde passar honom mycket väl och han plockade upp inte mindre än nio gånger segern i denna match. Nummer två på listan över förare med flest segrar i Koppenbergcross Peter van den Abeele, som vann tre gånger i cyclocross i Oudenaarde: 1991, 1997 och 1999.

Koppenberg och Godefroot

Koppenberg är en kulle i den flamländska Ardennerna, mest känd som en mycket brant hinder i Tour of Flanders. Den brantaste delen av vägen på denna kulle har en lutning på mindre än 22 procent. Walter Godefroot anses vara den som upptäckte Köp Mountain som ett potentiellt hinder för spektakulära cykeltävlingar. Han berättade en gång arrangören av Tour of Flanders i den flamländska Ardennerna att han fortfarande hade en stark lutning som skulle kunna göra det ännu tyngre klassiker. Godefroot sade dock snabb att påpeka att han så länge han var en förare skulle inte avslöja exakt där lutningen var. Några år senare Koppenberg ingick först i sträckningen av Tour of Flanders.

Bpost Bank trofén Cyclo 2014-2015

Den Koppenbergcross är en del av bpost banken trofén Cyclo 2014-2015. Intressant i denna regatta, är det en klassificering baserad på tid och inte på grundval av poäng. Mer information om denna klassificering hänvisas till artikeln om bpost Bank Trophy 2014-2015.

Lika prispengar för män och kvinnor med Twenty20

Arrangörerna av Koppenbergcross beslutade en slående frigörande initiativ som första europeiska topveldrit har detta kors med damerna exakt samma prispengar som de män. Det initiativ som organisationen i samarbete med den amerikanska Twenty20 Cykling. År 2013 fanns det en skillnad på € 5000 mellan den totala prispotten för män och damer. Vinnaren av damernas kors kommer att vara i 2014 som vinnare i män fick 1667 euro. I upplagan av 2013 fick vinnaren av kvinnornas bara 350 euro.

Allerheiligen

Ett smeknamn Koppenbergcross Saints Cross som det Cyclocross sedan 1999 hålls varje år den 1 november, vilket är den dag Alla helgons. De valde detta datum eftersom det är en katolsk högtid dag för många belgare.

Program Koppenbergcross 2014

  • 08:45 - Ungdom Initiation
  • 10.00 - nybörjare
  • 11.00 - Juniors
  • 12.00 - Löften
  • 13h45 - Mina damer
  • 15h00 - Elite Män

Trail

Rutten av Koppenbergcross 2014 är densamma som kurserna i kors under 2012 och 2013. Jämfört med kurserna för åren före 2012, det innebär att det finns en extra slinga. Rutten av Koppenbergcross är ändå anses vara en av de tuffaste spåren i topcrossen.

Biljetter

Förköp biljetter kostnads ​​biljetter till Koppenbergcross elva euro. Den förköp är på olika platser i den flamländska Ardennerna. På dagen av matchbiljetter kosta kassan 12 €. För medlemmar i den flamländska Cycling Federation tar ett passerkort elva euro. Alla barn under 12 år gratis inträde till Koppenbergcross är gratis.

Deltagare: startlistan

Nedan finns en preliminär förteckning över deltagarna Koppenbergcross för Män Elite.

Favoriter

Den nio gånger Koppenbergcross vinnaren Sven Nys är fortfarande stor favorit att vinna detta kors 2014 i Oudenaarde. Andra stora utmanare inkluderar Klaas Vantornout, Kevin Pauwels och Tom Meeusen. Möjligen också den belgiska bästa talangerna Wout van Aert spelar en viktig roll i denna match.

Live på TV: Sporza

Den Koppenbergcross kommer att direktsändas av den flamländska offentliga sändningar. Programmet börjar kl 14h45 på den flamländska kanalen ett. Mer information om levande cyclocross, se artikeln om cyclocross live på TV 2014-2015.

Tidigare utgåva: utslag Koppenbergcross 2013

På November 1, 2013 var den 24: e upplagan av Koppenbergcross plats. Dessa Cyclocross vanns av Belgiens Tom Meeusen. Kevin Pauwels slutade tvåa, Klaas Vantornout var tredje. Sven Nys, den Cannibal Baals, som rådde i det förflutna hade så ofta under Koppenbergcross, var bara femma i 2013. Det bästa holländaren i denna korsning var Corné van Kessel som var sjunde.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha