Kontrollera med snöre eller om du är överviktig

Du kan enkelt kontrollera om du är verkligen för tjock, eller om du har ohälsosamma övervikt. Du har ingen mer än ett snöre som behövs för det. Där tidigare BMI mättes förhållandet mellan din vikt i förhållande till din längd, är det bättre du midjemått i förhållande till din längd för att hålla ett öga på din midja-till-höjdförhållande. Och det kan vara att helt enkelt med snöre.

En sträng som ett mätverktyg

Oavsett om du har en hälsosam vikt, kan du räkna med ett mycket enkelt verktyg: en sträng. Du mäter med den strängen omkretsen av midjan och din egen längd. Om du har gjort hälften eller mindre av din längd då är du bra. Då har du en hälsosam vikt. Om din midja är mer än halva din längd, gör du klokt i att göra något åt ​​din vikt. Om omkretsen av midjan 80 procent av din längd, då du är kraftigt överviktig. Den stora mage kan du tjugo år av ditt liv kostnader.

Health Test

Vem är tung och har en stor botten eller tjocka ben eller breda höfter oroa dig mycket mindre bekymmer. Det är leran inkomster buken som är mest dåligt för din hälsa. Cass Business School, en del av City University i London, undersökte förekomsten fenomenet och upptäckte att en sträng är tillräckligt för att göra en hälsokontroll. Först mäta din längd, sedan viker strängen i två lika stora delar och montera den runt midjan. Till exempel, om du är 1,70 meter lång, så du kan midjemått högst 85 centimeter. Poängen mätning av buken mellan den lägsta revbenet och höftbenet. Du kan inte smuggla genom att hålla andan och dra in magen.

Kortare livslängd

Vi har länge vetat att är dåligt för din hälsa övervikt. Forskningen vid University of London kombinerar rock solid siffror på en undersökning av tjugo år. Det är en viktig lärdom som kan dras från studien: med en stor mage, du är mindre gammal än med en platt mage.

Medellivslängden

Siffrorna varierar från en större mage enormt. När en man av trettio år, varvid förhållandet mellan midjemått upp till 60 procent av längdmätningen, är den förväntade livslängden minskat med nästan två år. Han lever för att vara exakt 1,7 år kortare än om han hade haft en sund mage-längdförhållandet. En man har en något tjockare buken än i det första exemplet, och buk längd kvoten än 70 procent faller, men helst med en förväntad livslängd på 7,2 år. En man har en något konvex mage och är förhållandet mellan midjemått i förhållande till längden 80 procent, eller dennes livslängd med 20,2 år. För kvinnor, effekterna av buken omkrets i förhållande till den förväntade livslängden är något mindre än hos män.

Body Mass Index

City University undersökt dödlighet och genomfört en undersökning med frågor om längd, vikt, midjemått, kost och motion. Rökare uteslöts i denna studie. Sammantaget räknar vi med ett BMI, Body Mass Index. Det är förhållandet mellan längd och vikt. Det visar sig att inte så mycket tyngd, men omfattningen av buken en rulle eller vikt så friska eller ohälsosamma om det kan ses. I själva verket resultatet av utredningen av City University standarden BMI i papperskorgen.

Arnold Schwarzenegger och Danny De Vito

Ett bra exempel på skillnaden i BMI och WHtR illustrerar duon Schwarzenegger och De Vito. De spelar stjärnorna på himlen i filmen Twins. Schwarzenegger är en stor muskulös kille och De Vito är liten och rund. Mätt med BMI poäng dem båda 34. Det skulle innebära att de dog 3,6 år tidigare än med en hälsosam BMI på 25 eller mindre. Är buken och längden på dessa två män mäts med bandet, kommer sedan Schwarzenegger på en WHtR av 0,48. En snygg hälsosam nummer. Vito har en WHtR på 0,71. För honom, ser det mindre ljus. Baserat på hans midja storlek och längd han förlorar 5,8 år i livet.

Midja-to-höjdförhållande

Håll ett öga och midjan för att se till att det förblir mindre än halva din längd och du lever längre och friskare. Det är budskapet i Margaret Ashwell, forskaren i City University. Hon kallar sin storlek, midja-till-höjdförhållande, midja-till-höjdförhållande. Förutsägelsen av sannolikheten för död med WHtR metoden mer exakt än BMI. Ashwell förespråkar därför att för folkhälsoforskningen WHtR förhållande används.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha