Kontrasten mellan öst och väst i "The Mountain of Light"

En avhandling om manifestationen på Couperus återkommande tema i kontrasten mellan öst och väst, denna gång i "The Mountain of Light." Hur gör detta manifest sig själv och vilken inverkan den har på huvudpersonen och historien?

Manifestation

Kontrasten mellan öst och väst är ganska uppenbart i detta arbete Couperus. Den östra är i början av boken beskrivs i detalj i form av komplexet till Emessa tempel, som om det vore en enorm pars pro toto. Emessa beskrivs som en grönskande, vacker, sensuell, mystisk plats. Det mystiska, sensuell, var fortfarande tillbaka i religionen Bassianus och hans bekännelse till Emessa. Vägen dit av solen prästen Bassianus i detta fall ses shuns homosexuell erotiska och inte Bassianus är deified:
?? Hans Idole ansikte, vacker som en Son of the Sun, strålande som solen själv, dras åt i den lysande emalj och curl, ringlad i assyriska mode, hängde inte blond, men stel guld från sin mycket höga mitra , overvonkeld stora Karbon halsar. I sin wijdmouwig påven mantel han fortsatte, bara för att passera mellan anklagelsen om veliten som nästan dukat under trycket av folkmassan. ?? - Pg. 58
Siffran Ganadasa är mycket orientalisk vinkling. Hela hans utseende av en indisk filosof, iklädd endast ett höftskynke, är redan mycket orientaliska och praktiskt taget kontinuerlig fasta liksom hans enorma kärlek till, i hans ögon, gör guden Bassianus honom en typisk orientalisk karaktär.
Även om Bassianus nu Antoninus, ligger i Rom, flyttar hela orientalisk atmosfär med honom i palatset. Han går muntert dansa och ge service och festligheter, liksom hans anhängare fortsätter att idolisera honom.
Även Antoninus fortsätter att leva som han alltid gjorde, det är en har förändrats sedan han blev kejsare, eftersom han inte längre är i öst, men i väst. Inledningsvis folket imponerad av allt överflöd, förmodligen den generösa donationer av Moeza deras valör något påverkas, men eftersom tiden går och och kreditmarknaden Moeza ?? gåvor hade samlat något faller bort, börjar det att klaga. Siffran gordiska symboliserar där väster och är den enda som inte tager luras av överflöd i öst, den enda som håller på den gamla romerska virtus.
?? Hans banketter var kända, mer än god smak för extravagans, ett rykte om Epicurean moderation berömde den unge gordiska som skiljeman-elegantiarum Petronius och hans tid ... ?? - Pg. 175
Vidare finner vi oppositionen tillbaka till händelserna i slutet av boken, när Antoninus deponerade folket Alexianus och sätta på tronen. Alexianus var under sin tid i Rom blev en riktig romersk och främst beter sig som en romersk, medan Antoninus i modifierad ingenting, utan helt enkelt orientalisk livsstil kvarstod.

Påverkan på huvudpersonen

Antoninus därför inte ändrade hans livsstil efter att ha flyttat från öst till väst, men motsättningen mellan hans tidigare och hans senare hemstad har verkligen påverkat karaktären av Antoninus och hans självbild. I Emessa alla älskade honom och var också i början av sin tid i Rom han älskade. Han använde alla älskade honom och att han kunde göra vad han ville, han var en gud, orsakar hans beteende i Rom .. Det finns en stolthet uppträder som gör honom ansvarig inför någon och bokstavligen gör och låt vad han vill, som inte är stulen av det romerska folket. I slutet av boken han utbuad av folket, men han vill inte höra det. Han kan inte tro att de människor han glåpord, tror han även att han inte bara höra bra och de muntra upp honom. Först när folket stoppas av Praetorian Guard börjar det gå upp för honom. Lite för sent, dock.
Antoninus är inte heller alltid glad i väst. Även om han inte kommer att erkänna det för sig själv, han har också en bit av en känsla av att han inte var helt på sin plats i väst och vill tillbaka österut, tillbaka till Emessa, tillbaka till Hydaspes och stela tornet.
?? Det fanns deezen kväll i hem en tung, tung melankoli. En nästan flämtande önskan om Emessa tillbaka till den övergivna templet, enligt den styva tornet, till Hydaspes. Det var som om han hörde rop döende påfåglar. och ändå, åh, de melankoli, oh denna önskan tillbaka till templet, tornet, Emessa, ingenting men hängivenhet av tjänsten, offret, ingenting men extas av Dans, till Hydaspes, de osynliga saker, som han Hydaspes lärt ???? - Pg. 188

Påverka historien

Konflikten mellan öst och väst går som en röd tråd genom historien. Inledningsvis människor i väst imponerad av den prakt som för Antoninus med sig själv när han kommer in Rom. De är också fascinerad av den mystiska religionen Antoninus. Så länge de är fortfarande under intryck av Antoninus och hans sätt att leva som han är mycket älskad och han har tyglarna.
Även om du inte ser vid första anblicken, är kontrasten så öst och väst fortfarande mycket stor. Om effekten av imponerade lite uigewerkt börja slå och Antoninus göra saker som strider mot västerländska värderingar, börjar dyka upp de första sprickorna. Man adores honom, men det blir mindre intensiv.
Denna process fortsätter sjudande ett tag och eftersom tiden går massan börjar att vända sig mot Antoninus och hans följe. Denna växande missnöje har särskilt att göra med avsky orsakas av åtgärder av Antoninus, som själv inte märker. Orientalisk livsstil är helt enkelt inte accepteras av den västra Rom och den logiska följden är avsättningen av Antoninus.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha