Konsulat, färre befogenheter än ambassaden

Aise Dahl Februari 27, 2016 Miscellanea 10 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den nederländska staten har världen mer än 150 officiella inlägg där intressen i landet och medborgarna är representerade. Tills dessa poster ingår ambassader, konsulat och generalkonsulaten. Utöver dessa poster Nederländerna har mer än 350 honorärkonsuler som permanenta representanter också komma någonstans utomlands för våra intressen.

Tjänster av ett konsulat

De översta artiklarna är ambassader följt av konsulat och andra beskickningar. Ett konsulat och en ambassad är en organisation som företräder ett land i ett annat land, främst för sina egna medborgare som är etablerade i landet, men har begränsade befogenheter. Arbetet med ett konsulat avser främst utfärdandet av resehandlingar såsom pass för medborgarna i sitt eget land som är belägna i det andra landet och visum för medborgare i värdlandet. Ger också en rad konsulära tjänster inom områdena:
  • Folkbokförings
  • Konsulära Information
  • Hjälp med transport av avlidna
  • Identitetshandlingar
  • Information för företag
  • Emergency Dokument
  • Individuella rättigheter och familjerätt
  • Körkort
  • Information om lagstiftning

Konsulat även i handelsstäder och hamnar

Ett konsulat under utrikesministeriet i landet representerade och leds av en konsul som en lägre rang än en ambassadör med ansvar för en ambassad. En konsul är faktiskt inte en diplomat som ambassadör men är i allmänhet räknas att vara där. Befogenheter konsul fastställs i Wienkonventionen om diplomatiska förbindelser. Även ambassader nästan alltid etablerade konsulat kan också vara placerad i huvudstaden i ett land i stora kommersiella städer och hamnar.

Flera konsulat enligt ett generalkonsulat

Det kan finnas i större länder distribueras också flera konsulat i ett visst land etablerad medan det bara finns en ambassad kan vara. Om det finns flera konsulat är ofta under en så kallad generalkonsulat med en generalkonsul i huvudet. Således Nederländerna i USA bland annat generalkonsulat i stora städer som Chicago, Miami, New York och San Francisco. Även i våra grannländer Belgien och Tyskland, Nederländerna Aten allmänhet.

Ingen diplomatisk post

Liksom de nederländska ambassaderna kan också bli ombedd att hjälpa till med problem Aten utomlands. Konsulärt bistånd kan dock bli kostsamt. Nederländerna har i nästan alla länder i världen, en ambassad eller konsulat. Men om det inte finns några diplomatiska stöd kan alltid sökas från posten som annat EU-land finns representerat i ett visst land.

Honorärkonsul med stort nätverk

Ett antal mindre konsulat genomförs i USA av en honorärkonsul. En honorärkonsul eller honorärkonsul kan vara en vanlig medborgare i det land där konsulatet ligger och ofta utses på grund av den stora nätverk som han har. En sådan tjänsteman är ofta en affärsman som representerade intressen Nederländerna i ett visst område bredvid sitt arbete.

Råd till affärsmän

En honorärkonsul är inte alltid talar holländska och är vanligtvis inte en nederländsk medborgare. Totalt finns det mer än 350 honorärkonsuler som står någonstans utomlands för våra intressen. En honorärkonsul skall ge diplomattjänster men främst ger råd till företag och privatpersoner som vill göra affärer i landet han representerade. Till exempel i Nederländerna ett antal honorärkonsul Belgien ligger i städerna Groningen, Maastricht, Nijmegen, Roosendaal, Rotterdam, Terneuzen, Vlissingen, och i Willemstad på Curaçao.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha