Konstruktionen av gräsmattan

Färdplanen för byggandet av en gräsmatta, hålla dig till denna plan för att undvika besvikelse senare. Det är skrivet som ett verktyg och guide.

Färdplanen för byggandet av en gräsmatta

Gräva
När du bygger ett nytt eller befintligt gräsmatta du alltid börja med grävning av marken. Till cirka 50 centimeter djup. Vid förnyelse av gräsmattan är bättre att torv ut gamla torv, detta kan i små områden för hand. Större yta är vanligtvis bara en mini kran. En alltför stor kran kan säkerställa att det finns en störande skikt i marken. Ett annat sätt är att spraya döda torv och fräs några veckor senare, och marken fortfarande gräva. Ibland händer det att gräset är under bläddra eller bearbetas utan att denna död sprutas. Då är det mycket troligt att, under tiden, kommer att kollapsa till marken under den nya mattan, eftersom den gamla gräsmattan är ruttna. Du kan samtidigt gräva förbättra nutritionsstatus av jorden genom att lägga till en jordförbättringsmedel, till exempel lager av kompost, mask gödsel eller trädgårdsjord. Det är viktigt att det noggrant blandas i de 10 cm lös jord för att undvika bränning av de unga rötterna. Efter gräva det får inte finnas några gödselmedel strös på ytan i samband med förbränning. Du skulle vara ett skikt av kalk igenom det du kan blanda den mot mossa och gör näringsämnen lösa i marken, släpp sedan för gräsmattan. Kalk, en PH-decrementer, möjliggör en mer sur jord.
Utjämna
För utläggning av torv, är det mycket viktigt att substratet är tillräckligt solid och är helt slät och platt. När du arbetar i en våt jord du tar mer skada än att göra bra. Så vänta tills marken är tillräckligt torr. Du börjar med den grova utjämning och ta bort allt skräp som stenar rötter etcetera. Utjämning sker genom marken väl för att undertrycka detta kan bryta igenom steg för steg, eller rullar på marken. En väl pressade jord är grunden för en vacker gräsmatta. Vill du inte göra det då faller till marken av regn, vilket skulle ge en ojämn gräsmatta. Sedan finns med en kratta precis planat ett ännu bättre sätt är med ett vattenpass eller planka att skrapa marken: detta kallas afrijen. Afrijen förhindrar gropar, bulor och fattiga, ojämn klipphöjd. Efter afrijen dig den bästa marken fortfarande ljust losharken. Då kan du inte gå på ytan. Stora områden brukar hända med små trekkertje eller rida följt av en culverbak som de geotekniska jämnar leder till önskad höjd och den sista arbetsdagen ljus losharkt. För utjämning och aldrig veva Power Plate. Med en vibrerande jord är helt stängd och gräset inte växer samman.
Konstruktion
Om jorden är helt planat de sods läggs, kan gräset tenderar att beställas i förväg. Beställ alltid en ökning med 5% som antalet m2 du har beräknat. Du har alltid minska förluster. Grästorvor består av levande material och behöver därför god vård. Rullas upp förblir gräset ca 24 timmar. Efter två dagar att starta den valsade gräset att dö och det är inte längre lämpar sig för att skapa en vacker gräsmatta. Lägg gräsrullarna även i solen och hålla dem fuktiga med trädgården sprinkler. Detta förhindrar uttorkning. Om du sod inte kan hantera samma. Du kan hantera dem bättre rullning och besprutning med vatten. Vid läggning gräs är det viktigt att valsarna är korrekt fastställs, så tätt mot varandra. Substratet kan mycket väl vara något fuktig men inte alltför blöt. Börja alltid med en låg stretch och kom ihåg att siktlinjerna så mycket som möjligt är horisontella. För att få en ännu bättre bild sätta dig till jobb och och hälften körfält som är, du börjar från början med en hel rulle dessutom hälften, och sedan återigen en hel del ... och så vidare. Vanligtvis måste skäras i slutet eller runt hinder, se till att de inte är alltför små. Chansen att de torkar ut är större. Detta snitt görs oftast genom kantverk / blinkar. När sista du ser till kanterna är väl fyllda med jord. Först då kan den gazonmat är det tillåtet att rulla ned med en rulle av detta säkerställer att mattan snabbare och vidhäftar bättre mot substratet. I soligt och varmt väder, är det viktigt att det sprutas rätta ordet, så det kan inte torka ut gräset. Efter ca två till tre veckor är mattan tillräckligt vidhäftat till botten som kan skäras. Gör detta kort, två till fyra cm.
Sow
Ett annat sätt är att så i gräsmattan. Detta är en bra bit koppar men resultatet visar inte samma. Du kan ha den bästa gräsmattan sådd mellan mars och mitten av maj och på hösten från mitten av augusti till mitten av oktober. Det enklaste är att så ett frö bricka, eller på annat sätt manuellt när det inte kan gå medvind för då sår fröet ska inte trevligt och jämnt fördelade ner. Om du sår frön i två riktningar. Sugga andra gången än rät vinkel mot den 1: a utsäde riktning så att du får de bästa resultaten. Efter de frön lätt inharken och lätt valsning för att få fröet väl i kontakt med marken. Efter cirka två veckor, kommer gräsfrö börja gro. Även ogräs kommer att börja växa här, men du bättre har ingenting att ta. Detta ogräs försvinner efter några och klipp. Det rekommenderas att några dagar före den första gräsklippning rulla igen så att rötterna är något fastare. Gör det första snittet när gräset omkring 6 till 8 cm. Placera gräsklipparen till den högsta inställningen och se till att dina knivar slipas.
Formen på gräsmatta
Formen bör passa stilen i trädgården och huset. Kvadratiska och rektangulära former passar formella trädgårdar men kan tyckas tråkigt. Släta och rundade former ger ett mer naturligt och avslappnat intryck. Ovaler och cirklar kan vara attraktiva. Men gör formuläret inte alltför komplicerat, eftersom det orsakar problem vid klippning. En stor yta av gräs kan vara en smidig väg genom mitten av en ö delad eller arena kan byggas in. Du har olika typer av gräsmatta, är orsaken till vilket syfte den används, bland annat:
  • En prydnads gräsmatta.
  • En lek gräsmatta.
  • En sport gräsmatta.
(0)
(0)
Tidigare artikel Månadsavgifter

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha