Konstantinopel, från början fram till hösten

Från medeltid Rom. Nu läser sin historia. Hur började det? Konstantinopel är mycket inträffa förr. Det var en gammal by när Konstantin gjorde den 8 november 324 till kapital. Tja, gjorde han Byzantium sin huvudstad. Från 330 är det också känt som Konstantinopel, eller staden Constantine osv .. Som vi vet Rom föll 476 av Odoacer har sedan dess varit den östra romerska riket fortsatta existens, med Konstantinopel som huvudstad.

Justinianus dröm

Tidig 6th århundradet, imperiet stabil och mogen i Justinianus, och han försökte återigen ett stort romerska riket krijgen.Justianus föreslog en kod, ett slags förbättring av Codex Theodosianus, som skrevs i början 5th århundradet.
Nu har vi haft kort början är det svårt att behandla Konstantinopel i kronologisk ordning. Jag väljer ett ämne sekvens. Först kommer jag ta itu med konst och arkitektur kort, sedan handeln, sedan krigen, vilket resulterar i Konstantinopels fall.

Konst och arkitektur

Vem denna stad ?? Gud ?? ser blir överväldigad av skönheten. Vi kan förvänta oss att 350.000 till 400.000 människor som lever i denna stad.
Augusteon:
Den augusteon torget fanns från den hellenistiska perioden, under namnet Tetrastôn vad -free vertaald- innebär de fyra grindarna. Alldeles intill Augusteon var Hippodromen.
Det var en hippodrome kapplöpningsbana. Om du ser filmen Ben-Hur ser du att vagnen raser var redan mycket berömd, detta var i Konstantinopel samt, där vagn tävlingar hölls som en hyllning till varje seger, eller födelsedag kejsaren, till 12-talet! På andra sidan av staten Augsteon Haghia Sophia. Hagia Sofia byggdes mellan 532-537, är detta den mest perfekta och största välvd basilika.
För att vila den stora kupolen måste stödjas av tunga pelare. När det var en katedral, den är gjord av muslimer till en moské, är det ett modernt museum. När kungen kom in i denna kupol sade han ?? Solomon, jag har överträffat ??

Trading

Som vi redan vet, det fanns gillen i medeltiden. I Bysans, var detta också fallet. Detta var särskilt viktigt eftersom det finns en rättvis konkurrens kan uppstå. Även om vi har lärt oss att du inte är född i ditt tillstånd, är det här på sätt och vis sant. Om din far var köpman var faktiskt normalt att du tog det. Ofta hände det bara en son tog över och den andra något annat skulle göra.
Utländska resenärer fascinerad av Konstantinopel. Resenärer från Levanten och östra Medelhavet kommer till Konstantinopel. Den största gruppen av köpmän syriska köpmän

Wars

Vi går tillbaka till 6: e århundradet där kriget började faktiskt. År 542 fanns det en stor pest som utplånade en stor del av befolkningen. Detta var mycket skadligt, särskilt i denna period då slaverna men ibland invaderade. Från 580 ökade utbrott av slaverna. Den första halvan av den 7: e århundradet var mycket tråkigt för Byzantium. Runt 602 pers bröt igenom till Mindre Asien, Palestina och Egypten. Områdena var som hade erövrar Justinianus i Spanien återerövras. Herakles i 622 besegrade den persiska allmänna Shahrabaraz i Kappadokien, varefter armén övervintrade i Armenien. Herakles återvände till Konstantinopel, att oroa sig för det hot som de avarerna, som dock främst fördes av ytterligare hyllning betalningar för att vila. Detta var en annan pluspoäng. En rolig faktum här är att Herakles första kungen / kejsare som var chef för sin armé sedan Theodosius I.
Från 634 araberna började attack. Sedan dess attack befolkningen i Konstantinopel var att få mindre.

Hur det slutade med Konstantinopel?

Sultan Mehmed II ottomanerna kom 24 maj 1453 till staden. Elden kom från templet och det fanns rykten om att lämna den helige Ande när de såg flyga lågorna från katedralen. 5 dagar senare börjar det verkliga belägringen. Först skickade Mehmed II ?? förstärkningar ?? att bryta motstånd så mycket som möjligt. Den andra attacken syftade till en svag sida av väggen. En tredje attack slogs tillbaka, men så småningom kom de i alla fall.
Nu kallas Konstantinopel / Bysans, sedan Istanbul, den största staden i Turkiet. Inte huvudstaden.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha