Konsekvenserna av tyska vägtullar för gränsen

Valfrid Jönsson Februari 27, 2016 Miscellanea 278 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Den tyska regeringen antog förslaget från transportministern Alexander Dobrindt att höja att gå genom Jan 1, 2016 vägtull för alla som använder det tyska vägnätet. Inte bara motorvägar, utan även alla andra vägar beskattas med vägtullar. Om planerna fortsätter över vägtullar kommer att få stora konsekvenser för gränsregionen.

Vägtullsystem i flera europeiska länder

I många europeiska länder människor betala vägtullar för att köra på vägarna. Vi kan tänka på Frankrike, Italien och Spanien, som tas ut vägtullar på vissa vägar. När du anger motorvägen du tar en biljett och du lämnar vägen då kortet returneras och vägtull betalas. Det finns dock en möjlighet att ta sig från A till B ändå utan att betala vägtull om man undviker motorvägar. Dessa länder har alla bra vägar så man fortfarande ganska snabbt nå sin destination.
I Schweiz och Österrike, men det är också en vägtull betalas här av en vinjett som kan köpas vid gränsen. Denna avgift klistermärke giltigt eller för alla vägar i landet.

 Toll i Tyskland

Den 8 juli, 2014 antog en plan av den tyska regeringen på förslag av transportminister Dobrindt att höja alla vägtull i Tyskland. Dessa vägtullar, måste staten vara att förse 600 miljoner med vilken man kan betala för underhåll och upprustning av vägar. Det ses som betalar en entrébiljett att få komma in i landet. Det beslutades att tillhandahålla denna vägtull från ett annat namn. Vägtullen heter infrastrukturabgabe. De hade också att tänka på ett knep eftersom Angela Merkel har sagt före valet att ingen vägtull skulle införas under hennes ledarskap. I Tyskland, har sedan januari 2005 varit ett vägtullsystem för lastbilar på vägarna. Sedan introduktionen ser vi många lastbilar ta genvägar för att undvika att vägtullar. Avgiften här görs genom att betala en vinjett vid gränsen. Genom sjutton företrädare för den tyska regionala handeln redan protesterat.

 Tysklands beslut om avgifts per jan 1, 2016

Tyskland kommer nu att ta ut en avgift för varje förare som kör på väg i Tyskland. För de människor som kommer att lösas, kommer kostnaderna att leva i Tyskland med vägskatt. Men vem kommer att besöka måste betala till Tyskland. Priser är som följer:
  • Den billigaste vinjett kostar 10 euro.
  • En karaktärsteckning för två månader kommer att kosta 20 euro
  • Människor som regelbundet besöker Tyskland behöver årsprenumeration. De betalar 100 till 150 euro. Detta är beroende av den drivande med bensin eller diesel.

 Tyska handelskammaren

Den tyska handelskammaren har antytt planer på att inte godkänna. Det förväntas att gränsen på allvar kommer att hämmas om dessa planer finns passage. I mitten av juli 2014 har redan sjutton företrädare för den tyska regionala handeln under tiden protesterade.

 Invändningar från Nederländerna

Den främsta invändningen till vad som föreslås av det nederländska transportministern Melanie Schutz-van Haegen är den rättsliga ojämlikhet. De tycker att icke-tyska bilister diskrimineras och förkastade de anmärkningar som överförs till den tyske ministern Alexander Dobrindt. ANWB har redan vidtagit åtgärder. Omedelbart efter tillkännagivandet av beslutet att bli ombedd att den nederländska befolkningen från ANWB att underteckna ett upprop som kommer att tas upp i EU-kommissionen. Inom loppet av en vecka, har 30.000 personer redan undertecknat petitionen. Österrike har också nackdelar och har för avsikt att vända sig till Europeiska kommissionen.

 Invändningar mot gränsområdet

I den tyska gränsområdet som sträcker sig från provinserna Groningen och södra Limburg lever mycket holländska. I alla besök vad dessa nederländska medborgare i Tyskland börjar den 1 januari 2016 för att ta emot ska den holländska besök vara en vägtull klistermärke köpt. Tänk om besöket av de barn som oftast bor i Nederländerna. För ett avstånd av 10 km eller mindre de kommer att få betala 10 € vägtull varje gång eller har en årlig prenumeration. Även holländska vänner och bekanta kommer att debiteras för varje besök toll. Bara att gå ut på middag på den tyska sidan av gränsen måste worden.De betald vägtull siffran kommer att påverka olika sektorer på den tyska marknaden och är inom områdena:
  • Tankning och mat
  • Rekreation
  • Transport från tyska flygplatser
  • Tillväxt jobb i Tyskland

 Tankning och mat
Människor som bor nära gränsen i Tyskland ser dagliga holländska bilar tanka vid gränsen. Men meddelandena görs i Tyskland, efter alla livsmedel är i allmänhet betydligt billigare.
 Rekreation
Dessutom hastigheter av sevärdheter och äta ute, besöka djurparken eller poolen i Tyskland betydligt gynnsammare än i Nederländerna. Dessa intäkter kommer att sakna Tyskland. Parker och campingplatser, såsom De Roompot i Bad Bentheim där människor ofta stanna för en helg eller mitt i veckan kommer att ha färre gäster. Händelser som skytte festivaler, Weihnachts marknader och jazzfestivaler blir mindre besöks av gränsgångare.
 Flyger från tyska flygplatser
Vem vill flyga från Weeze flygplats, Köln eller Düsseldorf kommer att få betala minst 20 euro vägtull för en semester. För de flygplatser som används av många holländska, kommer konsekvenserna att bli mycket påtaglig.
 Bor i Nederländerna och arbetar i Tyskland
Under de senaste åren har det varit många arbetslösa nederländska folket som kunde få ett jobb i den tyska gränsområdet. Om och om igen jobb också utan gränsen är en invändning. Detta kommer att förändras om för varje jobb vägtull måste betalas.
 Känsla av stängda gränser
Vem bor i gränsområdet har faktiskt inte riktigt känner att det finns en gräns. Man gör ett meddelande i Nederländerna och det andra i Tyskland. Förhoppningen är att den avgiftsbelagda särskilt känslomässigt känner ger gränsen mycket mindre öppen.

 Initiativ för att nå en lösning

Eftersom tyska företag redan anser att införandet av vägtullar kommer att bli en negativ effekt på deras försäljning kommer att bli redan med lösningar sådana kuponger kommer att realiseras. Vägtullen måste kompenseras för de holländska. Regionen Winter som tar emot en hel del dagsutflykter tänker på kuponger i form av små gåvor eller kaffe med äppelpaj, etc.

 Euroregionen

Euroregionen är ett partnerskap som främjar intressen gränsboende på båda sidor om gränsen. Vägtullen går helt emot idén som en Euroregion genom utbildning och sysselsättningsprojekt just för att stärka det regionala området. Ems-Dollard regionen har krävt att det ska vara ett undantag i gränsområdet där en avgiftsfria korridoren 50 kilometer ska användas. Euroregionen stöds av detta förslag och kommer att äga rum politiska samråd om Euregio rådet.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha