Konflikthantering: Konsekvenser av en konflikt

Denna förteckning över följderna av konflikter är inte uitputend. Kan komma till dig själv, läsare, tankar om konsekvenser som du saknar i denna inventering. Fyll i schemat 5, förbättrar schemat. Endast om du arbetar kritiskt med det, du gör det helt eget.

Minskad inlärningsförmåga av samhällssystem eller individuellt.

Ett socialt system lär främst genom att utnyttja andras reaktioner, genom kritik, genom självkritik. Tunga konflikter begränsar just detta lärande: motstridiga parter mer och mer i förväg av aktieägarnas rätt "av den förlorande av motparten. Man fokuserar på motståndaren och uppnåendet av de egna målen här och nu, och inte på deras egna prestationer och sina egna tillkortakommanden.
Exempel
  • I ett avtal om samgående mellan de tre organisationerna utvecklat en konflikt, eftersom en av de tre hotade att sväljas av. Den högste verkställande råd detta var så chockad av det hela, att en fusion, vilket anses vara en bra sak av externa experter, inte har beaktats. En senare fusion med en annan partner, som var en mycket bra sak, även ogillas. Sådan posttraumatisk konflikt effekten är inte ovanligt, och ett exempel på att lära sig negativ.

  • I toppen av en organisation som har lett till en våldsam sammandrabbning mellan tre chefer godkände först fältet. Det blev tydligt att konflikten orsakades delvis av stora brister i de två andra. Ändå hade dessa två inte lärt sig mycket av denna händelse. De fortsatte att upprepa tidigare misstag under en viss period.

Koalitioner och framväxten av "nya" beroende.

Sök parter i en konflikt, särskilt om de känner sig svag, stöd till andra system eller personer. Ofta får sådant stöd, om än i något pris. En viss beroende är en förutsägbar konsekvens, åtminstone för dem som vill se. Uppenbarligen är dessa utomstående; conflictuerende parterna vill och / eller kan inte vanliga saker, om de är smittade av konflikten. Återigen, är här ofta en paradoxal situation.

Framväxten av vinnare-förlorare beteende.

En särskild grupp effekten orsakas av parter -terecht eller inte - betraktas som vinnare och / eller förlorare. Ökad omfattning förekomma än vissa effekter redan identifierats, såsom enkla cogntieve strukturer känslor av hat, hämnd, förakt, gepersonali¬seerde påverkar, extrem grupp limning och afkapseling.
Den vinnande systemet är särskilt sant att berusad av den söta doften av framgång ", är helt okritiskt egna tillkortakommanden och sina egna svagheter. Man är inte troligt att ändra något i sitt eget beteende. Den inlärningsförmåga är mycket begränsad. "Ändra aldrig ett vinnande lag är en blandning av visdom och dumhet, som är sura och odrickbart lång sikt. Det är tydligt att bristen ökar chansen att win-lose situation!
Förlorarna måste vara typiskt beteende antingen ett accepterande av nederlag, i kombination med en reträtt från fientlig, grymma värld, en låg aktivitetsnivå, ser tillbaka till förbittring, en sjuklig afkapseling, apati, etc, eller en nystart, en beredning ny strid, hämnd idéer, en kraftigt ökad aktivitetsnivå, lite fokus på människor och hur de inträffar, återigen en sjuklig afkapseling, men samtidig nu med rastlös dynamik.

Mycket energi går åt dåligt

De syndabockar, hålla en utfrysning mot sitt eget folk eller organisatoriska enheter som skulle komma kort, och andra - skiftat - agressie.Een realistisk bedömning av verkligheten saknas, lärande är begränsad. Den voorzuitzichten om ytterligare händelser är dystra.
Exempel
I ett företag var en konflikt utkämpades mellan ledning och avancerad nivå och vann med ledningen. Den andra nivån görs på de externa observatörer en känsla av apati och rastlöshet, fanns det inga verkliga initiativ som fram framtida förväntningar pessimistiska, några brast för lite ledigt. Koncernledningen ingrep, externa konsulter anlitades den apatiska gruppen återupplivade, utvecklat nya impulser, nya idéer, nya probleemoplossingen.De ledningen visste dock i ett senare skede att skjuta upp ledningen av den inställda kursen. Återigen apati tog tag i gruppen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha