Kompletterande metoder, en tillgång mot Alzheimer

Kompletterande metoder, en tillgång mot Alzheimer

För inhibering av utvecklingen av Alzheimers sjukdom, läkemedel visar sig ineffektiva. Fler och fler institutioner är beroende av fångster från icke-läkemedelsinnehåll såsom PET terapi, konstterapi och sensorisk stimulering.

 Innehållet i den här artikeln
  •  Behandling av Alzheimers per husdjur terapi
  •  Behandling av Alzheimers med konstterapi
  •  Behandling av Alzheimers av sensorisk stimulering
  •  Alzheimer och kompletterande metoder i praktiken

Inget läkemedel bota Alzheimers sjukdom. I bästa fall behandling fördröja sjukdomsförloppet. I värsta fall, en del påverkar patienternas hälsa.

"Anti-Alzheimers läkemedel har allvarliga biverkningar såsom matsmältnings och hjärtproblem, till och med döden", säger Dr Philippe Marissal, vice ordförande i National Union of General Practitioners.

Fyra läkemedel som används vid symtomatisk behandling av sjukdomen har också visat sig sänka terapeutiskt intresse av High Health Aurorité i oktober 2011.

Tekniker baserade på stimulering av sinnena

Mer än någonsin, tas av icke-narkotikamissbrukare utvecklas. Baserat på stimulering av sinnena, är de baserade på en mer human syn på vård och ge för välfärd för patienterna. Det är svårare att avgöra om de långsiktiga effekterna.

"Ingen av dessa åtgärder har visat sig vara effektiv på grund av metodologiska problem. De måste utföras av utbildad personal och registrera sig som en del av ett hälsoprojekt ", rekommenderar HAS, som erkänner att" icke-farmakologiska interventioner är en viktig del av den terapeutiska behandlingen. "

Men det finns fortfarande gränser för utvecklingen av dessa behandlingar, liksom bristen på mänskliga resurser, utbildad personal, finansiering och bristen på erkännande av dessa yrken terapeuter.

Behandling av Alzheimers per husdjur terapi

På Vezin-le-Coquet, välkomnar Blue EHPAD Champs sextiofyra personer med Alzheimers sjukdom eller liknande sjukdomar, som utgör olika symptom: minnesförlust, ångest, opposition, vanföreställningar, hallucinationer eller sömnstörningar .

Detta residens har inrättat ett husdjur terapi program, "att blidka boende och väcka känslor", säger Dr Laure Jouatel, medicinsk koordinator av strukturen. För tre månader, invånare följer en vecka session.

Återuppliva kontakten

I ett rum, en hund golden retriever omgiven av sin herre, Emmanuel Doumalin, utbildare djur medling, ett vårdbiträde och tre äldre. Emmanuel Doumalin fångar Ms Alexander händer och anbringa dem till djuret. "Det stimulerar touch", säger zoothérapeute, fungerar då koncentrationen av den person som bad honom att följa hans hand längs kroppen av Elsie. "Vi arbetar potentiella kognitiva, psykomotoriska, och affektiva. Målet är att finna nöje genom sinnena ", säger zoothérapeute.

Arbeta självuppfattning

Då Emmanuel Doumalin fungerar representation i rymden och självuppfattning. Den visar en del av kroppen hos hunden, invånarna hänvisa till sin egen person. Efter en timme, var och ger kibble till Elsie. "Ingenting är trivialt. Detta gör att flytta fingrarna och handleden.

En kvinna, som häll upp ett glas vatten var svårt, kan nu göra det. Det har således autonomi ", säger Isabelle Guillou, gerontologisk omvårdnad assistent. "Det finns inga mirakel. Vi ser ojämn. Vårt mål är att framstegen kvarstår ", avslutar Dr Jouatel.

Behandling av Alzheimers med konstterapi

En Moncontour, hem Saint-Thomas-de-Villeneuve erbjuder till konstterapi. Denna använder också en utanför professionell, Marie Deboudt examen från Tours Medicinska fakulteten. Den dagen, följer hon en person piggare, Ms Moisan, 87 år gammal, som fruktar för hans barnbarn att föda tvillingar. Hans tillstånd stabiliserats, sjukdomen fortskrider lite.

Skapa en social länk

"Målet är att få honom att glömma hans bekymmer", säger konstterapeut efter de senaste två åren. Programmet innefattar dekorera en plastskål. "Det är inte det konstnärliga arbetet som betyder något. Det är att ha kul. Detta hindrar dem att allemansrätten att regrediera. "

Den konstterapeut ger enkla instruktioner och säkerställer upprepa. Under sessionen är delaktighet inrättas. Båda kvinnorna skrattar. Ms Moisan skjuter även låten. "En social obligation skapas", säger Marie Deboudt, som talar i en lugn röst. Att färga skålen håller konstterapeut handen.

Stimulera fantasi

"Dessa är mycket liten påverkas utom för toaletten. Beröringen kontakten är viktig. "I slutändan, efter en halvtimme, den dekorerade platta, Marie Deboudt välkomnar med eftertryck de äldre. "Hon måste vara nöjd med henne, känner värderas. Vissa människor visar oanade förmågor och fantasi. Vi måste upprätthålla denna potential. "Den konstterapeut annotates journalen för att säkerställa uppföljning.

Behandling av Alzheimers av sensorisk stimulering

Candlelight, färgglada bubbelkolonner, musik ... En nattklubb atmosfär! Med decibel mindre. Pierre Toutain, 79, sitter bekvämt i en stor stol. Vid hans sida är Nadia Gaudin, medicinsk och psykologisk hjälp. Detta utrymme är faktiskt EHPAD Germaine-Ledan, vid Matignon. Detta är ett så kallat relaxrum Snoezelen rum, sammandragning av två holländska ord: snuffelen att sniffa, utforska och doezelen slumra.

Slumra, inte Peter ännu inte gjort det. Det rör sig och inte sluta prata. I ett senare stadium av Alzheimers sjukdom, är det uttryckte inkonsekvent. Ord är ibland svårt att förstå, men hastigheten är snabb. "En personlig session yttrandefrihet", säger Nadia Gaudin.

Ta tillbaka avlägset minne

Detta tidigare murare håller en boll gjord av tjock färg scoubidous till son. Kanske ett verktyg för honom? "Han hänvisar ofta till sitt hantverk. Den avlägset minne återuppstått "Gaudin sade Nadia. Han stryker objektet, titta på honom. Multisensorisk stimulering, är det principen om Snoezelen strategi som måste ta välbefinnande och avkoppling.

Koppla av

Och mycket riktigt, i rummet, avtar Pierre över minuter. Orden är ovanligare, långsammare rörelser. Rockade av vågorna ur högtalarna, stänger han ögonlocken. Nadia avgår utan att ta ögonen. "Jag lät honom bestämma. Vi får inte störa honom. "Men, personalbrist, boende ofta inte delta Snoezelen utrymme. Pierre kommer inte tillbaka förrän två veckor.

Alzheimer och kompletterande metoder i praktiken

Hur mycket?

I vårdhem, terapeutiska sessioner inte har betalat, men strukturerna omfattar ersättning av externa yrkesverksamma inom bostadsräntan. Ett sällskapsdjur terapiprogram kostar ca € 10.000 per år. En Snoezelen rum på 25 m2 kan köpas i genomsnitt € 10.000. Medicare stöder inte återbetalning av dessa behandlingar.

Om att gå?

- Frankrike ger information om Alzheimers sjukdom. Online katalog av lokala föreningar: Allo Frankrike och Alzheimer 0811112112.

- Hälso- och social katalog innehåller information om anläggningar för äldre: Den franska Federation of konst terapeuter sätter online katalog av sina medlemmar med sina specialiteter: The Pet Therapy Association Rennes bassäng, som leds av Emmanuel Doumalin , genomför projekt i samarbete med berörda strukturer för att integrera djurterapi till sin publik: Marie Deboudt ingriper tränare konstterapeut hemma Saint-Thomas-de-Villeneuve: marie.deboudt

(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha