Kommunikationsförmåga

Geska Wikström Januari 7, 2016 Miscellanea 34 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Numera vägen för kommunikation är mycket viktigt. Våra nätverk blir allt större, så du bör kunna kommunicera med olika människor. Ibland kommunicerar du med någon, eftersom du behöver någonstans för dem. Du måste naturligtvis måste se till att du kommunicerar väl med dem, så att du kan få vad du vill från honom. Vad du säga till honom, innehåller flera meddelanden. I denna artikel kommer jag att förklara vilka typer av meddelanden finns.

Olika meddelanden

Vad säger du till varandra, innehåller således flera meddelanden. Men detta är också sant tvärtom. Ofta är inte medvetna om detta. Jag kommer att förklara att det finns dolda meddelanden i vad någon säger och hur du kan känna igen dessa meddelanden. Du har fyra typer av meddelanden, nämligen: affärsmeddelanden den uttrycksfulla budskap, relations meddelandet och tilltalande budskap. Nedan jag klargöra de fyra meddelanden.

Affärs meddelande

Affärs budskapet är att vad du vill uttrycka. Någon säger till exempel: ?? Låt mig göra det ??. Verksamheten aspekten av budskapet är att den som vill göra det. Affärsmeddelande liknar vad personen säger. Affärs meddelande, behöver du inte leta.

Den uttrycks meddelande

Den uttrycksfulla budskap är det som säger oss något om dig själv. I exemplet med den uttrycksfulla budskapet ovan: jag kan. Den uttrycksfulla budskapet är inte bokstav vad som sades. Du måste söka ett tag innan du ser det här meddelandet.

Relations meddelande

Budskapet är att relations Vad berättar hur du känner den andra personen. I exemplet, relations meddelande: du kan inte. Också till relations meddelandet måste du leta efter en stund.

Den tilltalande meddelande

Den tilltalande budskap är det som du förväntar dig av den andra. Du vill uppmuntra andra att göra något. I exemplet tilltalande budskap, men sluta med det. Du vill att den andra personen att stoppa vad han gjorde. Den tilltalande budskap är inte alltid närvarande.

Exempel

Detta är ännu ett exempel för att förstå det hela bättre. En mamma frågar sin son ?? du sitter igen nu spel ??? Affärs budskap är frågan om mamma: Hon vill veta om hennes son spelar ett spel. Den uttrycksfulla budskap är att mamman inte gillar att hennes son spel. Relations budskapet är vad mamma tycker om hennes son, hon finner att han är också spel. Den tilltalande budskap är att mamman vill stoppa sin son för en stund spel.

Erkännande av meddelandena

Om du vill kommunicera på ett bra sätt, är det lämpligt att använda dessa fyra meddelanden. Detta gör att du kan undvika missförstånd. Du kommer då att veta exakt vad du menar till en annan och du kan göra det tydligt vad du menar. Ibland menar du något som inte fel, men det sammanfattar det andra gjorde fel eftersom han förstår meddelanden på olika sätt. Du kan sedan kontrollera dig själv vad du sa fel. Detta kan vara till stor hjälp att veta vad meddelanden som du har gett till andra. Så du vet exakt hur man får något över på en annan. Du kan också hindra dig att säga något på fel sätt genom att i förväg för att se alla sina meddelanden. Tänk på vilket budskap den andra på fel sätt kunde fånga och göra korrigeringar. Det är också bra att veta budskap andra att komma. Speciellt relations budskapet är mycket viktigt. Du vet exakt hur den andra personen tycker om dig. Det kan vara så att du har ett meddelande att missförstå. Först gå noga hur olika detta budskap tänkt att ha, innan du argumentera om här. Men det kan också vara så att du gör fel not till den andra, eftersom du har missförstått budskapet. Om den andra personen reagerar med förvåning här, kan du vara säker på att du har förstått budskapet fel. Gå efter alla meddelanden och fundera över vad meddelande som du har missförstått. På så sätt kan du lösa missförstånd.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha