Kommer vi alla gå galet med DSM-5, bibeln psykiatrins?

Ennert Lindbergh September 29, 2016 Hälsa 58 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Kommer vi alla gå galet med DSM-5, bibeln psykiatrins?

Det kommer att presenteras i morgon. DSM-5, uppslagsbok av psykiatrin står inför många kritik. Han anklagas bland annat för att utvidga tillämpningsområdet för vissa syndrom.

Från 18 till 22 maj i San Francisco, kommer att hållas den årliga mötet för American Psychiatric Association, en möjlighet att äntligen presentera den nya upplagan av DSM. Det bör inte finnas många uppenbarelser, eftersom de flesta av innehållet har redan aviserats av förläggaren och sponsor av dokumentet, APA.

En överdriven psychiatrization

Denna femte upplagan av bibel psykiatrin starkt kritiserats av vissa specialister. Han anklagas för medica alla missförhållanden. En psychiatrization driven upp av vissa specialister.

"Nej till överdiagnostik och inte pathologizing i det dagliga livet," Dr Patrick Landman alert svara på frågor från Health Magazine. Detta psykiater och psykoanalytiker, ordförande i den franska gruppen "Stoppa DSM-5" och författare till Sadness verksamhet, skandalen med DSM5 befarar att läkemedel ges olämpligt.

Publicerat för första gången 1952, syftar DSM att lista alla psykiska sjukdomar och att harmonisera behandlingen. Det är över vart tionde år.

"DSM stryks alla hänvisningar till en psykologisk eller historisk kausalitet, lämnar sin plats att traumatiska händelser i livet på patienten och dess historia; allt är programmerad som om människans villkor kan medicalized ", förklarar Patrick Landman i ett manifest. Vidare uppmanas att inte lära DSM-5 och inte att begära för vetenskaplig forskning.

Vissa kritiker ser även detta som en trycklaboratorier som vill utöka listan av symptom för att sälja mer droger.

Några kvalificerad mänskligt beteende psykisk sjukdom

Experter uppskattar att DSM-5 räknas som psykisk sjukdom vissa mänskliga beteenden. Dessutom Dr. Landman stiger mot "pathologizing av sorg." Faktum är att efter två veckor, kan deprimerad utseende sörjande personen leda till en diagnos av egentlig depression och därför leda till förskrivning av antidepressiva medel.

"Det kommer inte att vara möjligt att vara intresserad av internet eller med något att förtära lidelse utan att detta beskrivs som beroendeframkallande beteende." Dr. Landman uppger att sedan offentliggörandet av DSM-4, har andelen av bipolär sjukdom hos barn i USA ökade med fyrtio.

Tempererade Avgifter av professor Viviane Kovess-Masfety som citeras av tidningen La Croix den 16 maj, betonar att detta är "bara ett diagnostiskt verktyg som inte hindrar läkaren att hålla sin fria vilja och inte att förskriva ett läkemedel om den anser att detta inte är motiverat. "

Presentationen av denna bok kommer som en undersökning i USA, publicerad torsdag, 16 maj av Styrcenter för förebyggande, fann att 13-20% av amerikanska barn lider av en psykisk störning. En studie av barn 3-17 år.

Forskare detail störningar: uppmärksamhetunderskottdisorders, beteendestörningar, ångeststörningar, depression, autism och Gilles de la Tourettes syndrom. Experter påpekar att antalet barn som drabbas växer. Skyll DSM?

Källa: "barns psykiska hälsa Ny rapport", Centers for Disease Control and Prevention den 16 maj 2013.

  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha