Kommer solen övervintra?

Gustaviana Bergmann Februari 29, 2016 Vetenskap 9 2
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Enligt amerikanska astronomer, börjar solen kommer snart till en dvala på flera decennier. Utsvängda observationer bekräftar teorin. Detta viloläge är jämförbar med den lilla istiden av 17th Century, en period då solen visade minimal aktivitet. Det var också en period där det var kallare än normalt i Europa. När solen börjar viloläge, vi sedan få strängare vintrar?

Cykel

Solen har en cykel, solcykeln. Sedan början av 2011 började solen i den 24: e solcykeln. Denna solcykeln har en period av 11 år. Solcykeln har en stor inverkan på jordens klimat.

Solaktivitet

Under cykeln av solen känner solen aktiviteter. På ytan av solen kommande aktiviteter, solens aktivitet. Dessa sol aktiviteter inkluderar solfläckar. Om en hel del solaktivitet på solen är synlig, kan som ses av solfläckar. Dessa solfläckar är inte synliga för blotta ögat! Antalet solfläckar är relaterad till aktiviteten på solen, desto mer solaktiviteten, desto fler solfläckar.

Solar Flare

Den 24: e solcykeln har också stor solaktivitet. När solaktiviteten är hög, det finns en solar flare, en explosion på ytan av solen. I juni förra året 7 fanns en kraftfull solar flare och det fanns solfläckar synliga. Den 24: e solcykeln skulle ha en period fram till 2013, enligt beräkningar av ökad solaktivitet. Detta skulle dock 24 solcykeln, enligt flera vetenskapliga observationer tyder på att det kommer att bli en svag sol cykel. Kanske till och med så svag att den 25: e solcykeln aldrig kommer igång.

Lilla istiden

Forskare studerar solen under en lång tid att svara på eller minskad solaktivitet på solen är faktiskt ansvarar för kallare vintrar på jorden. Den lilla istiden där vintrarna var kallare i Europa, faktiskt sammanfaller med den minskade solaktiviteten. Dessa vintrar var 1 till 2 grader kallare än normalt. Den sista sex Elfstedentocht körde minst solaktiviteten.

Viloläge

Om beräkningarna är korrekta enligt National Solar-observatoriet och den 24: e solcykeln de närmaste 11 åren, har en mycket låg aktivitet på solen, vilket innebär att efter den period av ökad solaktivitet fram till 2013, kommer solen övervintra. En ny lilla istiden kan uppstå.

Magnetisk interferens

Hur solen kan ange viloläge? Hur kan utveckla en lilla istiden?
Anledningen till att solen går in i ett viloläge är en magnetisk störning. Amerikanska forskare basera sina prognoser att solen kommer in en dvala av en minskning av den genomsnittliga magnetiska fältstyrkan i solfläckar under de senaste 15 åren. Om genom att data från dessa mätningar är den magnetiska störningar i nästa solcykeln för svag för att upprätthålla solfläckar. Dessa bedömningar baseras på observationer.

Hetta

Vi vet att solen på jorden som en pålitlig värmekälla. Varje dag solen går upp. I augusti, vi vet att solen är varm nog att gå omkring i sommarkläder, trots den "dåliga" sommar i Nederländerna och Belgien. På vintern, vi vet att solen är mindre stark och att det är kallare än under sommaren. Det beror på att varje år får vi samma mängd energi från solen på jorden. Solen kommer varje 11-årscykel av ökad och minskad solaktivitet. Skillnaden är knappt märkbar när det gäller temperaturen på jorden. Men vad händer om solen går in i en dvala? Vi får kallare vintrar som under lilla istiden?

Temperatur

Man misstänker att solen har ett visst inflytande på jordens temperatur, dock inte hela bilden. Alltför
ökningen av CO2 i atmosfären orsakar global uppvärmning. CO2 skulle vara viloläges av solen kan kompensera för temperaturen. Antagligen vi som människor på jorden kommer knappt att märka viloläges av solen.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (2)
Adeline Sohlman
  Like 5   Dislike 0

Vi fick en annan? "Forskarna studerar planeten solen för vissa ..."

Ring Ahlgren
  Like 5   Dislike 1

Gos vad ett misstag! Jag vill tacka så mycket för att peka ut ett otroligt dumt misstag! Med vänliga hälsningar, inte vet vad jag talar om! :-)

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha