Koltrasten, Turdus merula, songfågel och stad

Leopoldina Simonsson April 24, 2016 Natur 5 0
FONT SIZE:
fontsize_dec
fontsize_inc
Blackbird är en god sed fågel, som kan beundras i många en trädgård. Tidigare anpassas till förändrade förhållanden i skogen och på fältet, lyckas han att öka nu också många människor i miljön, både i byarna och i städerna. Koltrasten sitter som i parker och trädgårdar och vet att det alltid hitta sin mat.

Stand Vogel

Den holländska koltrast är ett statliga fågeln. Han stannar sommar och vinter i vårt land. De koltrastar i landet fortfarande vill dra på vintern till staden. I staden klimatet mjukas upp av skydd av de många hus och det under hela året eller att hitta något ätbart. Dragkoltrastar från norra Europa i höst eller i söder. Många av dem därför strykning oss ner.

Distribution och artens

Koltrastar bor spridda över hela Europa och Asien och i Nordafrika. Koltrasten är inte en utrotningshotad art. Inte ens i södra Europa, där fortfarande jagas. Dessutom har denna inte är förbjudet enligt lag. Koltrasten producera flera kullar per år och håller därmed den typ bibehålls, trots jakten på dem av människor och katter.

Allmän information

Koltrasten är en av trädgården och staden fåglar. Deras order är att de Passeriformes. Familjen är Turdidae. De är ungefär 25 cm lång och väger 80 till 100 gram. Deras spännvidd är 34 till 38 cm. Blackbirds bor i hälta och energiskog och buskar. Man kan också hitta dem i gräsmarker där träden växer, i parker och trädgårdar. De har ett gällt larm och ringa och kan varieras och melodiska sång. De kan imitera ljudet av andra fåglar, särskilt flöjt och kikar. Årligen de låg två till fem kopplingar av 3 till 5 ägg. Ruvande varar cirka två veckor. Deras genomsnittliga livslängden är två till tre år, även om en koltrast exceptionellt också 10 år kan vara. En manlig blackbird är svart och har en orange-gul räkningen och orange-gul ögonring. Den kvinnliga och unga är brun. När de faller mindre.

Mat

Koltrastar hoppande runt för att hitta mat. Ibland står de stilla, med ett litet huvud lutas att lyssna på prasslande av rovet. Daggmaskar som just överkroppen från marken, är det fullt utsträckt genom koltrasten och ätit. Han gillar också sniglar och insektslarver. Han äter också frön, bär och andra frukter. En smula bröd är verkligen ges till honom. Att koltrasten är en allätare, den främsta anledningen till att han finner alltid något att äta.

Nest och ras

Använda den manliga honan bygger ett bo i en häck, en buske eller ibland i en murgröna. Med lera är kvistar, löv, mossa och hö klibbar ihop. Honan lägger 3 till 5 ägg, blå grön brun fläckiga. Särskilt honan ruvar omkring två veckor, men hanen kommer emellanåt grubblar över, så mamma kan äta. Under en sommar, kan koltrasten producera två till fem kopplingar. Om pojken inte kan ta hand om sig själva, de matas av hanen medan honan ruvar igen på nästa kopplingen.

Släktskap

Till familjen Turdidae, som faller under blackbird, inkluderar trasten, näktergalen, rödhake och gemensamma rödstjärt. Den kvinnliga koltrast är ibland förväxlas med trast. Emellertid har trasten en ljusare mage och fläckiga.
Inte till denna familj hör till stare, som är lite mindre än den kolt och har en grönsvart fjäderdräkt med svarta fläckar.
  Like 0   Dislike 0
Kommentarer (0)
Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha