Kolloider och dess eliminering

Kolloider är nedbrytningsprodukter av kolhydrater och proteiner. De kolloider i den extracellulära blod som är för tjocka för att passera genom väggarna i kapillärerna, utsöndras via lymfkärlen. Avskaffandet av kolloider via lymfkärlen sker mycket långsamt. Robusta fysiska övningar underlätta denna process avsevärt.

Allmänt

Kolloider är gifter och har ingen bestämd och varaktig form. De är mjuka, formbara och runda och innehåller en viss mängd vatten. Kolloider tjockare vätskor, såsom blod och lymfa, som de befinner sig. I själva, de inte skadar vävnaderna, men de kan ändå störa vissa funktioner. Alltför tjockt blod cirkulerar svårare och det finns en högre blodtryck. Även hjärtat måste mer pumpar och väggarna i blodkärlen kan påverkas.
Alltför tjocka kolloider som ofta är fallet, utsöndras via lymfkärlen. Dessa fartyg leder till kolloiderna till lymfkörtlarna, där de ändras till så små partiklar att de fortfarande är i stånd att tränga in i blodet. Allt detta sker på höjden av artärerna i nyckelbens. Exempel på kolloider är kolesterol, triglycerider och glycogene kolloider.
Kolesterol
Detta är en viktig endogen substans, som också går in i kroppen via födan. Kolesterol är bra så länge det ligger i cellerna. Det är emellertid normalt att blodet innehåller lite kolesterol, med tanke på transportfunktionen har. För mycket kolesterol är skadligt, eftersom det avsätts sedan på de redan tidigare nämnda blodkärlens väggar.
Triglycerider
Dessa mättade fettsyror är till nytta för kroppen, men också här är en alltför hög koncentration av dessa fettsyror skadliga gäller. Även de förtjocka blodet och kan bilda avsättningar, som i sin tur leder till en härdning av artärväggarna. I kampen mot den ökande viskositeten i blodet och risken för trombos läkare ordinera därför ökar blodförtunnande läkemedel innan.
Glycogene kolloider
Dessa är mycket olika i form och sammansättning och kan uppdelas i
 • dåligt digerestärkelserester
 • döda mikrober och toxiner, blandat med en skyddande slem från slemhinnor
 • agglomerering av toxiner och mikrober och talg utsöndras av talgkörtlarna

De glycogene kolloider i form av dåligt nedbrutna stärkelserester är mindre känt, men är lika skadliga som tidigare beskrivna kolloider. Den stärkelse, som finns i bröd, pasta och andra spannmålsprodukter består av långa kedjor av upp till 10 000 glukosmolekyler. Normalt dessa kedjor under matsmältningen i steg till allt kortare kedjor uppdelade, tills de reduceras till sina basenheter: de individuella glukosmolekyler. I denna form i kroppen kan använda sig av energivärdet av stärkelsen. Men ibland går att nedbrytningsprocessen är inte bra. Mer eller mindre långa kedjor av flera hundra molekyler förbli intakt och ackumuleras i oformliga och klibbig massa som påverkar organ.

Utsöndringsorganen för kolloider

 • lever: det är bäst aktiveras av medicinalväxter
 • tarm: en ska - tömmas 2 gånger per dag
 • talgkörtlar: värme accelererar blodcirkulationen och lymfflödet i körtlar
 • Lungor: bättre prestanda genom fysisk träning och medicinalväxter
 • lymfkärlen: utsläpp av alltför tjocka kolloider som inte kan passera genom väggarna i kapillärerna

Stimulering av utsöndring

 • kosttillskott innehåller maskros, rosmarin, kronärtskocka, gurkmeja och goldenrod
 • modifiera dieten, i vilken också överkonsumtion kommer att minskas
 • massage och zonterapi
 • lymfdränage, varvid lymfflödet accelereras upp till tre gånger

En accelererad lymfdränage uppnås genom att flytta mer och / eller en mycket mjuk massage, och utövar ett lätt tryck i cirkulära rörelser på banan för lymfkärlen och lymfkörtlar.
(0)
(0)
Nästa artikel Finger övningar

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha