Kollektivtrafik kortet är ett rabattkort

Från och med 2015, kan eleverna inte längre använda sina kollektivtrafiken. I stället för att kunna resa gratis kollektivtrafik, kommer en rabatt ges vid de infångade tåg- och bussresor. Här är en översikt över kollektivtrafiken kortet och rabattkort.

Kollektivtrafiken kort

OV studentkort är en biljett för studenter på yrkes, högskola och universitet, i åldern 18. Detta kort, personligt, ger tillåtelse att fritt använda sig av kollektivtrafiken i Nederländerna. Den kollektivtrafiken är i grunden en gåva, så länge som studien är avslutad. Det är en del av föreställningen, så det är ett lån som kommer att omvandlas till ett bidrag om studierna är avslutade inom en period.
Kortet har varit i bruk sedan 1991 och ersatte de enskilda reseersättningar som har använts hittills. Projektet leddes av Pim Fortuyn 1989 och utvecklingen och införandet av kortet gick mycket framgångsrik. Detta var också räddade utbildningsministern om "förstörelse", med utbetalningar av stipendier. I början, dessa kort var giltiga för hela veckan och finns för både skolbarn och studenter. Här, naturligtvis, kom förändring med en skillnad mellan vecka och helg och gränsen på 18 år.
Sedan 2010, den traditionella kollektivtrafik kort, en plastbelagt papper tills de har ersatts av en chipkort. För att använda chipkortet till studentreseprodukt ska plockas från laddningspunkter som släpps ut på de stora stationerna. Studenten kan sedan användas där. Det kan rest gratis dagarna att studenten har hans / hennes smarta kort set. På måste kontrolleras i början av resan på OV-polen och i slutet, bara när resan avslutats och du planerar att lämna stationen, måste kontrolleras på nytt. När man går in eller ut ur en buss måste checkas in och ut även i dessa stunder.
När övergången varit från kortet till chipkortet är vanliga problem där korten inte arbetade, inte mottogs i tid eller inte åtalats. Importen skulle börja från den 1 januari, men så småningom skjutas upp till 16 MARS 2010.

Tider av fria resor

Week-OV
 • Fria resor från måndag till lördag 04:00 16:00
 • Rabatt från lördag 04:00 till måndag 04:00
 • Av ferier från 04:00 till 04:00 på dagen semestern är inte mer

Weekend-OV
 • Fria resor från fredag ​​00:00 till måndag 04:00
 • Rabatt från måndag från 04:00, tisdag-onsdag-torsdag från 21:00 och på fredag ​​fram till 00:00
 • Fria resor på helgdagar från 4:00 till 04:00 på dagen semestern är inte mer

För både vecko- och helg OV kan fritt reste på långfredagen.

Undantags Datum

På de följande dagarna inte kan reste med en fri vecka-OV:
 • Januari 1: Nyårsdagen
 • April 8: Påskdagen
 • April 9: annandag påsk
 • 30 April: Queen
 • Maj fem: Frigörelse
 • Maj 17: Upplyftn
 • 27 maj: Första dagen av pingst
 • Maj 28: Whit
 • Juli 16 - augusti 16: Summer
 • December 25: Juldagen
 • I december 26: Annandag jul

I dessa fall kan det vara reste på en rabatt.

Utsättning av smartkort

I slutet av dina studier, eller om din student självrinna, har du ingen rätt att ditt studentkort och du måste stoppa dem. Du får ingen vidare, så du bör själv monitor. Om du inte slutar i tid, du betalar böter på en halv månad ?? 97 DUO.
Från December 2012 måste du stoppa smartkortet via en pick-up enhet. Du har smartkort minst en vecka innan du slutar studera stopzetten.Dit inte ske automatiskt, men du måste göra själv.

Rabattkort

Ett av de områden där Rutte II kommer att skära är därför kollektivtrafikkort för studenter. I stället för den fria kortet kommer det att finnas ett rabattkort kan användas. Detta är då också till MBO. Detta rabattkort är i grunden ett kort utfärdat till nyutexaminerade studenter erbjuds en annan lönsamt år för att utbilda resa med en rabatt på 40%. Detta får också rabatt vecko OV helger och vice versa.
Detta skulle kunna leda till en väsentlig ökning av kostnaderna för eleverna, eftersom de inte längre är fri att resa dit och tillbaka mellan föräldrar och skola. Dessutom skulle det komma från ett lån systemet 2014, vilket gör att grundläggande bidraget försvinner för studerande. Tilläggsbidraget kommer att finnas kvar.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Hej, jag är en högskolestudent och gör det med två konkurrerande eleverna en studie för att ersätta de kort och vilken effekt det har. Och ställa oss följande: Har ersättnings påverkar även elever som inte använder kollektivtrafiken? Är de fortfarande en avgift eller inte? Mvg Joyce

Kanske jag förstår inte riktigt vad du menar, men om du är student får du i princip ett kollektivtrafiken, oavsett om du använder det eller inte. Och om du gör det rätt på en kollektivtrafik, då detta gäller även en kortingskaart.Ik hoppas du har något emot! Hälsningar, Monique

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha