Kolhydrater, proteiner och fetter i idrott

Sport i vårt samhälle är allt viktigare plats i ett. Det finns en hel del ledig tid. Detta leder till aktiv och passiv sportunderhållning. Det finns även speciella idrotts livsmedel och preparat ?? dykt upp på marknaden som kan förbättra prestationsförmågan. Frågan är vilka livsmedel och näringsämnen du behöver motion och om dessa tillägg gör verkligen ha en positiv effekt.

Energiförsörjning

Ett av de största problemen inom idrotten är energi under träning. För sammandragning av musklerna i energi krävs. Denna energi kan frigöras genom att bränna av glukos och fettsyror. Från glukos kan frigöras snabbare än energi från fettsyror. Dessutom finns det för förbränningen av glukos mindre syre behövs än vid förbränning av fett.
I varje muskel, finns det ett litet förråd av glukos i form av glykogen. I levern, är glykogen också belägna, men det måste först transporteras till muskeln via blodet. Beloppet varierar muskel glykogen. Men det är nästan alltid mindre än mängden fettreserver som kan brännas för att få energi. Problemet är att fettskållning tar mycket syre och att fett är en långsam energi.
När övningen blir mer intensiv, med oxidation av glukos och fett. Det innebär att under intensiva sportansträngningen glykogenlager kan vara en avgörande faktor för prestanda. Under långvariga intensiva ansträngningar, kan glykogenreserverna blir utarmat. Det måste vara helt påslagen fettsyraoxidation. Prestanda kan eller minska med 50%. Stå upp och matthet och yrsel, som orsakas av en ta lågt blodsocker. I sport talar värld ?? mannen med hammaren ??. Denna känsla kan förebyggas genom att säkerställa optimal fyllning av glykogen, om nödvändigt genom kolhydrater under träning till dig eller genom att höja tillståndet genom utbildning.

Glykogen lager

För att hålla glykogen är en kolhydratrika kost som krävs nivåer. För idrottare som iakttagare eller fyra gånger i veckan för att träna en diet av 60 procent av energin i kolhydrater rekommenderas. Detta vill säga att 60% av den energi som härrör från kolhydrater i kosten. Fetthalten bör vara mellan 20 och 30 procent energi.
Det är viktigt att använda inom två timmar efter en match eller träning kolhydratrika livsmedel, eftersom glykogen reserver än den snabbaste kompletteras.
För viktiga matcher kan dubbla artificiellt glykogen butiker med den så kallade ?? avsmalnande off ?? metod. Tre till fem dagar innan loppet, innehållet i kosten kolhydrater ökade till 70 procent energi, medan mindre utbildade. Som ett resultat, är det glykogen ackumuleras i kroppen. Nackdelen med detta är att kroppsvikten ökar med i genomsnitt 1 kg.

Påfyllning kolhydrater under sport

Glykogenet fron naturen är tillräcklig för 30 minuter av kraftig ansträngning. Om ansträngningen varar längre, kan glykogenlagren i förväg på ett konstlat sätt fördubblas genom att använda avsmalnande-off-metoden. Ett annat sätt är att använda under ansträngning kolhydrater. Ibland båda metoderna används, till exempel ett maratonlopp på mer än 150 minuter. Beroende på vilken sport du använde under träning eller under raster kolhydratrika livsmedel eller drycker. Användningen av dessa livsmedel och drycker måste testas under utbildning eller liknande.

Utbildning och fitness

Utbildning har en positiv inverkan på energiförsörjningen under träning. Genom uthållighetsträning skapar förändringar i muskeln. Blodcirkulationen förbättras och antalet mitokondrier ökar. Som ett resultat av detta är en möjlighet att snabbt frigöra energi från fett och träffa glykogenreserverna utarmat långsammare.
I kan inte i tillräcklig utsträckning betonat utbildning av idrottare än en kolhydratrik kost är viktigt. Speciellt styrka idrottsmän använder för lite kolhydrater. De fäster stor vikt vid proteiner, eftersom de är viktiga för musklerna. En konsumtion av 3 till 4 gram protein per kg kroppsvikt är inte ovanligt. En hög proteinkonsumtion är ofta på bekostnad av mängden kolhydrater. När det inte finns tillräckligt glykogen butikerna är dessa proteiner omvandlas till glukos. En del av dessa proteiner är således används som bränsle, och inte för muskeluppbyggnad.

Proteinbehov

De proteinbehov i styrka idrottare under byggtiden 2 gram per kg kroppsvikt under underhållsfasen på 1,5 gram per kg kroppsvikt. Kravet protein för andra former av idrott kommer att uppgå till 1,2 till 1,5 gram per kg kroppsvikt. Eftersom de flesta idrottare behöver adekvat protein användning eftersom ingen särskild uppmärksamhet ägnas i informationen. Ett undantag är den grupp som använder en energi restriktiv diet, eftersom de behöver för att titta på deras vikt. Många bodybuilders använder protein och aminosyra förberedelser för att bygga upp sina muskler och öka deras prestanda. För att bygga upp musklerna, men innehåller en normal kost tillräckligt proteiner. Av dessa beredningar visas därför inte någon effekt. På prestanda.
Kreatin
Ett undantag är kreatin, det är ett protein som finns i muskler och spelar en viktig roll i energiförsörjningen för korta explosiva insatser. Förtäring av kreatin medelst formuleringar kan öka mängden kreatin i muskeln vilket resulterar i längre och kan tränas intensivt. Att pengar är inte för idrottare på alla naturer har en hög kreatin i muskeln. Det gör det inte för alla. Dessutom, en förhöjd kreatininnivå enbart effekt under korta skurar av snabb följd.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha