Kolesterolsänkande diet

Lider av högt kolesterol? Börja inte ta medicin för dina kolesterolnivåer är lätt att styra med naturliga produkter såsom färska frukter och grönsaker. Se följande livsmedel och välja den som du vill ur din dagliga kolesterol kontroll.

Apelsiner

En orange är känd som en hälsosam bit frukt. Men de flesta människor förknippar denna frukt endast på C-vitamin, som du måste skydda på vintern mot en förkylning. En orange innehåller emellertid också en hel del pektin, en vattenlöslig dietfiber. Pektin binder kolesterol som utmatas in i tarmen tillsammans med gallsyran som skall utsöndras. Sådan kolesterol kan därför inte längre erkännas från tarmen och är inte längre tillgänglig för levern. För att sänka ditt kolesterol, har du dagligen två apelsiner eller andra citrusfrukter som klementiner eller äta grapefrukt.

Björnbär

Grader är i motsats till andra bär som särskilt värdefulla eftersom de innehåller mycket pro-vitamin A och vitamin E. Dessutom, som en källa för mineraler är deras magnesium, kalcium och järn mycket högre än andra typer av frukt. Dessutom grader är rika på kalium, vitamin C, koppar och mangan. Med björnbär blodflödet förbättras, är LDL-kolesterol minskas och ökade HDL-kolesterolnivåer.

Äpplen

Äpplen som apelsiner innehåller höga pektin innehåll för att styra ditt kolesterol. Per dag du måste äta tre oskalade. Om du hittar för många tre äpplen per dag men ändå vill njuta av sin kolesterolsänkande effekt, då kan du välja för Apple press eller pektin koncentrat.

Vitlök

Vitlök är en absolut höjdpunkt bland kolesterol fighters. Villkoret är att du 4 till 5 gram av vitlök införlivas i din dagliga meny. Vitlök kan sänka totalkolesterol, vidga blodkärlen och normaliserar blodtrycket. Vitlök kan öka HDL-kolesterol, sänka LDL-kolesterol, och hämmar oxidation av kolesterol.

Jordnötter

Forskning visar att äta jordnötter dagligen minskar risken för hjärt-kärlsjukdom och sänker både den totala och LDL-kolesterolnivåer.

Pistaschmandlar

Dessa innehåller en hel del av omättade fettsyror som du dagligen kan sänka ditt kolesterol genom att äta pistagenötter. Driva här inte är en daglig dos av trettio gram tillräckligt. Trettio gram är inte mycket, bara en liten handfull. Väg det till början av alltför.

Mandlar

Mandlar är låg halt av mättat fett och rik på mono- och fleromättade fettsyror, kostfiber, vitamin E och sekundära metaboliter. Hela mandlar innehåller därför en riktig kolesterol-fighting cocktail. Deras sammansättning är så perfekt att människor med högt kolesterol eller en ökad risk för hjärtsjukdom bör äta mandel dagligen.

Kronärtskocka

Kronärtskockor serveras vanligtvis som en förrätt med påkostade måltider eftersom de ger en bättre fett matsmältning. De innehåller ett brett spektrum av aktiva substanser som stimulerar gallblåsan och levern. Om du vill sänka ditt kolesterol, kan du använda de bästa kronärtskockor utdrag ur apoteket. Du kan sänka dina kolesterolnivåer inte genom att äta bara färska kronärtskockor. För att du behöver en hel del stora mängder.

Lax

Lax är ett typiskt exempel på fet havsfisk. I motsats till hög fett kött, är fet fisk särskilt friskt djur mat. Lax är på basis av sin extremt höga innehåll av omega-3-fettsyra är en riktig cholesterolkämpen. Genom att regelbundet äta lax du kan förbättra blodflödet, hålla dina artärer elastisk, sänka LDL-kolesterol och höjer HDL-kolesterol ledighet. Därför rekommenderas att äta minst två gånger i veckan fisk.

Müsli

Müsli är en blandning av kolesterol kämpar och därför den perfekta frukost eller en perfekt mellanmål för personer som vill sänka kolesterolhalten i blodet. Fortfarande fungerar inte någon form av müsli striderna. Var uppmärksam på etiketten, vissa arter innehåller många mängder av socker och lite fibrer. Spannmål, särskilt de som är speciellt gjorda för barn har lite att göra med müsli och är mer i kategorin godis hemma.
(0)
(0)

Kommentarer - 2

Jag tar piller varje dag för min högt kolesterol. Då kan du inte äta grapefrukt, enligt bipacksedeln, eftersom det är mycket farligt. Detta gäller alla citrusfrukter? Som små mandarin, apelsiner och limefrukter? Jag skulle vilja höra från dig. Tack.

Grapefrukt innehåller ämnen som kan stärka eller försvaga effekten av kolesterolsänkande piller. Vissa livsmedel och mediciner som kombinerar ibland inte göra operation kommer också att vara annorlunda. Enligt vissa forskare, andra frukter som apelsiner har en effekt på medicinering, men har aldrig bevisats kliniskt. Så du kan äta andra citrusfrukter, men du bättre att inte göra detta bara efter att ha tagit dina medicijnen.groetjes

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha