Kokosolja: mångsidig och hälsosam

Från köket till badrummet. Kokosolja är en mycket hälsosam och mångsidig produkt. 100% naturlig, utsökt smak och en hälsosam effekt är kokosolja för mer än bara köks passform. Det finns många sätt att använda kokosolja för din hälsa och i den här artikeln kan du läsa mer om möjligheterna att kokosolja.

Vad kokosolja?

Den bästa kokosolja för din hälsa är extra virgin eller kallpressad kokosolja. Den är gjord genom att reagera kokos massa jäsa eller trycka på det mekaniskt. Denna olja är vit till färgen och är alltid stadigt bilda vid rumstemperatur eller lägre. Smältpunkten för denna olja är från 24 till 26 grader Celsius. Se till att oljan inte är flytande vid rumstemperatur. Om så är fallet, är det verkligen en förfinad form av kokosolja och dimman av de friska egenskaper.

Förtäring

Eftersom kokosolja har en relativt hög rök punkt, är den mycket lämplig för bakning och stekning. Du kan kokosolja nästan samma process som smör. Om du använder extra virgin kokosolja i kalla rätter, lämnar det en mycket subtil coconut smak och arom efter ??.
Genom bl a, laurinsyra i olja, kokosnötolja, livsmedel av en mängd olika hälsofördelar. Så det har bland annat en positiv effekt på förbränning och du ditt immunförsvar. Kokosolja kan också ha en god effekt på sköldkörteln.


Extern användning

Extra virgin kokosolja är stor som 100% naturlig hudvård botemedel, både för normal och torr eller hudproblem. Helt enkelt ta lite kokosolja mellan handflatorna och gnugga dem tills oljan smälts in i varandra. Smörj huden där det behövs, kan du använda det över hela kroppen. Speciellt torra och känsliga områden kommer att renovera kokosolja.
Du kan fast, kort kyla kokosolja uppvärmning i en burk eller sätta i en varm plats så att den smälter. Så du har tillgång till redan smält olja, som du enkelt kan använda för följande ändamål:


Hårinpackning

Mjukt och glansigt hår du få genom att använda vanlig kokosolja som en hårinpackning. Arbete lite i taget i kokosolja till torrt hår, och i synnerhet, i hårtopparna. Wrap håret i folie och knyt en handduk runt håret. Låt minst en timme, helst längre, agera. Att tvätta bort oljan, du först göra en del schampo på handflatorna och gnid in lätt lödder med lite vatten. Sprid den på smord hår och massera lätt. Sedan till små mängder vatten hela tiden, tills det skummar väl. Skölj och eventuellt åter tvätta som vanligt. Har du smord hår under kranen innan du har gjort vissa schampo. Olja och vatten inte blandas med varandra utan schampo och du har en chans att ditt hår är fet än kliederboel.


Blöjeksem, eksem och blemmor

Problemet hud har en hel del fördelar från kokosolja. Den svampdödande effekt, kokosnötolja läker och lugnar eksem och fläck fläckar. Dessutom kommer blöjeksem försvinna som snö i solen när du botten ditt barn efter byte gnugga med kokosolja. En ytterligare fördel är att det är en 100% naturprodukt, utan kemikalier. Samt ?? n trevlig tanke för användning i små barn.
Intern eller extern, är kokosolja en mycket flexibel och fördelaktig produkt. Vilken kokosolja är bäst för stekning?
(0)
(0)

Kommentarer - 5

God eftermiddag, tack för den omfattande hemsida om kokosolja. Mycket lärorikt. Det finns egentligen bara två saker som jag har stött på, nämligen: - Det är sant att kokosnötolja inte bidrar till produktionen av hormoner - kan jag använda för mycket / äter per dag från kokosolja? Överallt du läser tre matskedar, men jag lust där mer ?? jag vet.

Kära Martien, Det beror lite på vilken jede okie att använda. Oljan som du köpt inte är extra virgin eller kallpressad som nämns i artikeln, men att baka detta är bra. Såvitt jag kunde räkna ut KTC använde ingen kemisk behandling för att utvinna olja från kokos, men de använder ånga. Det skulle därför vara helt säkert att gebruiken.Extra jungfruolja är dyrare och lukt och smakar kokos. Det finns fler näringsämnen eftersom det inte är varmt, men om du använder det för bakning, det är en skam att använda dyra extra virgin

Jag köpte en burk av kokosolja i C1000. Ren kokosolja från Sri lanka.Rode bokstäver KTC i en gul oval runda. 500 ml.Kunt du berätta om detta är en bra koskosolie att använda? BvdMet Fre gr.Martien

Såvitt jag vet, kokosolja inga negativa effekter på det endokrina systemet. Det verkar även ha en positiv inverkan på, till exempel, sköldkörteln. Av sojabönolja är dock väl känt att det har en hormonrubbande effekt. Självklart är jag inte en läkare eller vetenskapsman, men jag har i den forskning jag har gjort på kokosolja fick inga negativa effekter av kokosolja på hormonproduktionen. Snarare en positiv effekt Du kan absolut mer än tre matskedar kokosolja per dag för att äta. Dock vara medveten om att kokosolja innehåller en hel del kalorier per matsked och snart måste packa 100 kalorier. 3 msk är 300 kalorier. Det är inte ett problem i sig, men du kan så omärkligt snabbt äter för mycket av. Kokosolja är inte så mycket en hel del av det är ohälsosamt om ätit, men det kan lyfta dig snabbt verkligen om dina dagliga energibehov. Om du vill äta en hel del av kokosolja, kan det vara klokt med andra saker som DECEMBER Jag uppenbarligen inte vet vad din energi, så du behöver för att testa hur mycket kokosolja kan ha när det gäller energivärde.

Om du använder kokosolja för sina hälsofördelar, bör du inte sämre stekning i olja. Extra virgin kokosolja är också bäst för stekning. Personligen tycker jag lite tid för det, så jag väldigt sällan steka där. Och eftersom stekning är inte det bästa sättet att laga mat, jag bara och att kostnaderna för kokosolja inte heller så dåligt väder det.

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha

Se Också