Koala - en söt pungdjur

Koala kallas ofta koalabjörn som har sitt utseende påminner om en Beert. Icke desto mindre är koala ett pungdjur och inte en björn. Men detta gör det inte mindre djur söta att se.

Allmänt


Latinskt namn: Phascolarctos cinereus
Art: pungdjur
Typ: Växt Eater
Var de kommer ifrån: Koalas endast finns i East Coast-området i Australien.
Hur gammal kan de vara i naturen, de är ungefär 13 år gammal, i fångenskap kan de nå 18 år.

Kännetecken för kroppen

Koalas har som mänskliga händer med fem fingrar. Dessa fingrar har även fingeravtryck. 2 av fingrarna är mycket rörliga, som tummen. En koala kan göra som människor, snarkning och bonde ljud. Koalas har en svans, men det har ingen speciell egenskap. De flesta koalor de grå med vita färger på hakan, bröst, armar och rompt. Hanen väger omkring 12 kilo och honan väger ca 8 kg.

Levnadsvanor

Koalas lever i grupper är mycket kontakt med varandra. Ändå, de är också mycket territoriella och avgränsa deras mark med eukalyptusträd. Koalas är också mycket lata djur, de tillbringar hela dagen i ett träd och sover även 20 timmar av 24 timmar. I de återstående fyra timmar att äta dem. Deras lättja och det faktum att de inte rör sig för fort, de är tyvärr alltför lätt byte för jägare, rovdjur och naturkatastrofer såsom skogsbränder.

Näring

Koalas älskar eukalyptus blad och leva därför främst i och nära Eucalyptus träd. Detta är nästan deras enda mat. Eucalyptus blad är så gott som kalori arm och därmed näringsriktig kost av koalor som ett resultat av deras lata livsstil bränna så mycket energi. Å andra sidan Eucalyptus blad innehåller mycket fukt, precis rätt mängd fukt som koala behöver. På detta sätt han gör även hans ätande och drickande inte komma ner.

Förökning

Koalas återge långsamt och mamman får också bara en ung i taget. Den långsamma reproduktionen är också en av anledningarna till att djuret fortfarande rimligt hotas av utrotning. Parningstiden av koalor är normalt på sommaren. Ungen har fötts efter 5 veckor och är bara två centimeter lång och skallig och blinda. För sex månader bodde han med mamman i påsen.
(0)
(0)

Kommentarer - 0

Inga kommentarer

Lägg till en kommentar

smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile smile smile smile smile
smile smile smile smile
Tecken kvar: 3000
captcha